8/8/17

"Τα 100.000 Ευρώ μου θα είχαν τελειώσει στη Silicon Valley σε λίγους μήνες. Στη Ρουμανία με βοήθησαν να φτιάξω ένα startup αξίας εκατομμυρίων Ευρώ"


Low-financed startups could find a home in the eastern European country, where overheads and salaries are a quarter of those in San Francisco.
When German entrepreneur Robert Knapp decided to found his startup in Romania, his friends told him he was "absolutely nuts".
They said it was a dangerous third-world country that civilized people should avoid. Knapp himself knew little about the place before doing his research. He knew about Dracula and vampires, about communist dictator Nicolae Ceausescu, former Real Madrid and Barcelona midfielder Gheorghe Hagi, and about the gypsies.
With €100,000 ($114,000) borrowed from investors and the dream of building a VPN company, CyberGhost, he packed his suitcase, left Germany and moved to Bucharest in 2011. Six years went by, and he still believes Romania is the only place where he could have made it happen.

Για τη συνέχεια ZDnet

4 σχόλια:

  1. Το θέμα της εταιρείας CyperGhost VPN δεν έχει να κάνει με την έννοια της επιχειρηματικότητας και δεν προσφέρεται για συγκρίσεις του τύπου πώς τα καταφέρνουν οι Ρουμάνοι και δεν μπορούμε εμείς στην Ελλάδα.

    Το αντικείμενο της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών για την απόκρυψη της IP διεύθυνσης κάποιου χρήστη στο Internet, και αφορά σε συντριπτικό ποσοστό αυτούς που παρακολουθούν παρανόμως τα εκατοντάδες sites που διαθέτουν κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα) αυτό είναι παράνομο και διώκεται.

    Στην Ρουμανία το Ανώτατο Συνταγματικό δικαστήριο ακύρωσε την Ευρωπαική ντιρεκτίβα περί καταγραφής δεδομένων των χρηστών καθώς επίσης ακύρωσε και νόμο της Ρουμανικής Βουλής που επέτρεπε ομοίως την καταγραφή δεδομένων από Ρουμανικές υπηρεσίες ασφάλειας του διαδικτύου.

    Η επιλογή της Ρουμανίας επομένως έγινε για αυτούς του λόγους και όχι για λόγους επιχειρηματικού κλίματος κτλ κτλ...

    Βέβαια η εταιρεία αυτή το συντριπτικό της μέρος από τους 900 servers που διαθέτει τους νοικιάζει από data centers του εξωτερικού, τα δε γραφεία της στην Ρουμανία είναι απλώς για τα χρηματοοικονομικά, χωρίς να είναι γνωστό ούτε πόσα κέρδη έχει και ούτε πόσους συνδρομητές. H εταιρεία που την αγόρασε έχει έδρα το Λονδίνο, οπότε μάλλον πάει περίπατο το νομικό καθεστώς της Ρουμανίας.

    Πολλά έχουν γραφεί για την NSA ότι ουσιαστικά παρακολουθεί όλους τους servers αλλά για θέματα που δεν αφορούν την παράνομη παρακολούθηση ταινιών. Η μόνη εταιρεία διεθνώς που έχει ιδιόκτητους servers και δεν νοικίαζει είναι μία Ελβετική, και θεωρείται η μόνη ασφαλής και λόγω Ελβετικής νομοθεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα υπάρχουν τρανταχά παραδείγματα επιτυχημένων startups στη Silicon Valley όμως και πιο μικρές χώρες μπορεί να γίνουν ελκυστικές για τις startups ανάλογα τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που προσφέρουν. Στην Ελλάδα τα τεέυταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντιά οι πρωτοβολίες και λύσεις χρηματοδότησης για startups

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.