8/8/17

Η Ελλάδα φεύγει από τη ΝΑ Ευρώπη. Η Ρουμανία έρχεται;

Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε μάθει να διαβάζουμε για Ελληνικές εταιρίες που διεκδικούσαν και ενίοτε κέρδιζαν αποκρατικοποιήσεις σε χώρες της Βαλκανικής. Αυτό έγινε περισσότερο ξεκάθαρο στη Ρουμανία, όπου επενδύσαμε περισσότερα από 1 δις Ευρώ για την εξαγορά εταιριών τηλεπικοινωνιών, τραπεζών κλπ και τη μετέπειτα επέκτασή τους.
Σήμερα, το 2017, δηλώνουμε "περήφανοι" που πουλάμε με μικρά τιμήματα τις τράπεζές μας στο εξωτερικό και εγκαταλείπουμε στρατηγικές αγορές που είναι σε άνοδο, και πάλι η Ρουμανία είναι το χαρακτηριστικότερο όλων των παραδειγμάτων. Την ώρα όμως που η Ελλάδα φεύγει από τη ΝΑ Ευρώπη και χαρούμενα επιστρέφει στο "καβούκι" της, φαίνεται πως τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία.
Έτσι, όπως λέει το σχετικό ρεπορτάζ η Ρουμανική Transgaz συμμετέχει σε ένα από τα έξι σχήματα που διεκδικούν τον ΔΕΣΦΑ, ούσα μοναδική μη δυτικοευρωπαϊκή εταιρία! Για όσους καταλαβαίνουν από συσχετισμούς ισορροπιών, και μόνο η διεκδίκηση μίας τέτοιου στρατηγικού χαρακτήρα εταιρίας λέει πολλά για το μέλλον. Αν μάλιστα την κερδίσει κιόλας, τότε το τοπίο στη ΝΑ Ευρώπη θα αλλάξει γρηγορότερα από ότι πιστεύουμε.

Η Ελλάδα φεύγει (δυστυχώς) από τη ΝΑ Ευρώπη. Η Ρουμανία έρχεται;
Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης

4 σχόλια:

  1. Αδελφοί Ρωμάνοι, κάνετε και καμμιά επένδυση εδώ στη...Ρωμηοσύνη γιατί χανόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηγα στην Τσεχια και εμεινα εκπληκτος απο την οργανωση και τον πολιτισμο των Τσεχων...πραγματικα τους ζηλεψα.Το 40% του ΑΕΠ της Τσεχιας προερχεται απο την αυτοκινητοβιομηχανια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, αλλά σέ καμμιά εκατοστή χρόνια πού θά πάρει άδεια η NAMCO γιά τό Ελληνικό Πόνυ θά τούς σκίσουμε όλους. Τό καλό πράμα αργεί νά γίνει καί άμα είναι πολύ καλό δ.έν γίνεται ποτέ.

      Διαγραφή
  3. Η Ελλαδα ειναι μια πραγματικα πλουσια χωρα .Τα "θαυματα" του νεοφιλελευθερισμου κρατάνε λιγους μηνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.