7/8/17

Ομάδα ένστολων φέρεται να επιχείρησε να ανατρέψει τον Μαδούρο (βίντεο)

  • (Φωτ.: EPA / Luis Fonseca)
Ανταρσία κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο φέρεται να έκανε 20μελής ομάδα ενστόλων, σήμερα τα ξημερώματα τοπική ώρα, όταν εισέβαλε στη στρατιωτική βάση Φορτ Παραμακάι, στη Βαλένσια. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν δύο άτομα και ακόμα ένα τραυματίστηκε, ενώ δέκα έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως ματαίωσε «τρομοκρατική επίθεση», ενώ εκπρόσωπος των ενστόλων τόνισε πως ζητούν «τον άμεσο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και ελεύθερες εκλογές».
 «Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μία τρομοκρατική επίθεση, παραστρατιωτική, μισθοφόρων, που χρηματοδοτήθηκε από τη δεξιά και τους συνεργάτες της, που χρηματοδοτήθηκε από την βορειο-αμερικανική αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε, ένας άλλος τραυματίσθηκε σοβαρά», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Χεσούς Σουάρες Τσούριο στη δημόσια τηλεόραση.
Την ίδια ώρα βίντεο που φέρεται να έχει γυριστεί σε μονάδα τεθωρακισμένων της Βαλένσια κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας. Δείχνει έναν άνδρα που παρουσιαζόταν ως αξιωματικός να αναγγέλλει «νόμιμη ανταρσία κατά της φονικής τυραννίας του Νικολάς Μαδούρο».
«Δεν πρόκειται για πραξικόπημα, είναι μία πολιτική και στρατιωτική πράξη για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης», έλεγε ο άνδρας που παρουσιάσθηκε ως λοχαγός Χουάν Καγουαριπάνο, περιστοιχισμένος από 15 άνδρες με στολές παραλλαγής, ορισμένοι από τους οποίους οπλοφορούσαν. «Απαιτούμε τον άμεσο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και ελεύθερες εκλογές», έλεγε ο άνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.