7/8/17

Δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις

Σύντροφε, ξέρεις από βέσπα;

Ενας κακοήθης θα μπορούσε να πει ότι πίσω από τις επαφές με Βενεζουέλα κρύβονται δουλειές, ειδικά όταν μεσολαβούν και επιχειρηματίες από τον Λίβανο. Για πολλές χώρες το «λιβανέζος επιχειρηματίας» στοιχειοθετεί αδίκημα.
Τι δουλειές μπορεί να κάνει κάποιος με τη Βενεζουέλα; Πολλές, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας αφού, όπως είπαμε, οι δικοί μας αποκλείεται να είχαν κακή πρόθεση -μιλάμε, άλλωστε, για Αριστερούς. Η Βενεζουέλα, βέβαια, ίσως ήθελε διάφορα από μας.
Για ένα καθεστώς σαν του Μαδούρο, η ελεύθερη πρόσβαση σε έδαφος και μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι δώρο από τον ουρανό, που το έστειλε ο σύντροφος Τσάβες. Τα δικά μας παιδιά, όμως, τους προσέγγισαν για τις ιδέες και εκείνη τη χαραμάδα που οδηγεί από τα Μνημόνια σε έναν νέο κόσμο, χωρίς λιτότητα.
Ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτει ότι είχαν χτυπήσει όποια πόρτα υπάρχει στον κόσμο. Ρώσους, Κινέζους, Λατίνους. Μόνο στην Αφρική και στους Εσκιμώους δεν πήγαν, στην προσπάθεια αναζήτησης χρημάτων με εξωτική προέλευση. Την ίδια στιγμή ο Γιάνης γράφει ότι ο Πάνος ο Καμμένος έλεγε για κάποιον γνωστό του στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ο οποίος θα μας έστελνε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει πιο εύκολο το Grexit. Μιλάμε για κανονική θεατρική επιθεώρηση  δηλαδή, πλην όμως αυτά τα ωραία με το δολάριο, ο Καμμένος, τα έλεγε και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις και κανένας «Αυτιάς» δεν τολμούσε να τον πάρει στην πλάκα.
Τι δείχνουν όλα αυτά; Τι μας αποκαλύπτουν οι βόλτες στη Βενεζουέλα, οι επαφές με Ρωσία, Κίνα, Αργεντινή και Εκουαδόρ που αποθέωνε ο δημοσιογραφικός κύκλος της Ζωής; Μην πάει ο νους σας στο κακό. Πάρτε το καλύτερο σενάριο -για αυτούς. Δείχνουν άγνοια του πραγματικού κόσμου και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί. Και πώς να μην έχουν άγνοια όταν οι περισσότεροι δεν είχαν ούτε την επιστημονική κατάρτιση, ούτε καν την κοινωνική εμπειρία για να αναλάβουν να αλλάξουν τη χώρα και την Ευρώπη, όπως έλεγαν. Ο Αλέξης που έβγαλε το Πολυτεχνείο ως συνδικαλιστής, ο Νίκος που κρύβει το βιογραφικό του και ο Γιάνης, θα ανέτρεπαν συσχετισμούς, θα έβγαζαν τη χώρα από τα Μνημόνια και θα λύτρωναν την Ευρώπη από τη λιτότητα. Αν δεν είχε συμβεί σε μας, θα ήταν απολαυστικό, έτοιμο σενάριο για φαρσοκωμωδία.
Πριν, λοιπόν, η αντιπολίτευση αποδώσει τη μομφή και ετοιμαστεί για Εξεταστικές και Ειδικά Δικαστήρια, ας εξετάσει το προφανές: είχαν άγνοια κινδύνου και ελλιπή αίσθηση της πραγματικότητας. Οχι ότι αυτό τους απαλλάσσει από τις ευθύνες, αλλά δείχνει πολλά. Και για εκείνους και, κυρίως, για εμάς.
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/syntrofe-ksereis-apo-vespa-44341456890

3 σχόλια:

  1. Ολοι μας σαν πολιτες μπορουμε να κρινουμε τις κυβερνησεις και την πολιτικη κατασταση εκφραζοντας διαφορετικη αποψη οταν κρινουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕλιστας και τους προηγουμενους, για λαθη,εγκληματικες ενεργειες,αναλγητη οικονομικη πολιτικη,ψεμματα , απατες ,ρουσφετια, αμελεια... οτιδηποτε τελως παντων που βρισκουμε μεμπτο και εναντια στα συμφεροντα της Πατριδας και της κοινωνιας μας.
    Ομως ο λαικισμος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστας εχει ξεφυγει μακραν της γραφικοτητας της παραδοσιακης κεντροαριστερας (ποιος δεν θυμαται τον Γιαννοπουλο του ΠΑΣΟΚ που εδινε λυσεις για ολα απο τα τηλεπαραθυρα και οταν καποιος διαφωνουσε ακουγε τα μπινελικια του αβεβαια)...Αυτοι εδω εχουν περασει σε αλλη διασταση: νομιζουν οτι ολοι στην Ελλαδα αλλα και στον κοσμο γενικα ειναι σαν αυτους και συμπεριφερονται αναλογα...

    Στο λεξικο* διαβαζουμε:

    «γελοίος -α -ο [jelíos] Ε4 : I1. που προκαλεί ειρωνικά γέλια και σχόλια.
    α. που η εμφάνιση ή οι πράξεις του επισύρουν την κοροϊδία: M΄ αυτά τα ρούχα γίνεσαι γελοία. Kοκκίνησε και ξαφνικά αισθάνθηκε φοβερά ~. Kατάντησες ~!
    β. για κτ. που είναι άκομψο, άτεχνο και συγχρόνως φανταχτερό και παράξενο: Γελοίο καπέλο. Γελοία παπούτσια.
    2α. που δεν αξίζει την προσοχή μας, ανάξιος λόγου, ασήμαντος, φαιδρός: Δεν αξίζει να στενοχωριέσαι για τόσο γελοία πράγματα! Mου έδωσε ένα γελοίο ποσό / φιλοδώρημα. || Είναι ένα γελοίο υποκείμενο / ένας ~ τύπος.
    β. που βρίσκεται έξω από τα όρια της κοινής λογικής, που είναι παράλογο: Mη μου πεις πως πιστεύεις αυτές τις γελοίες δεισιδαιμονίες. || Είναι γελοίο να…: Είναι γελοίο να ζητάς ευθύνες από ένα μικρό παιδί. II. (ως ουσ.) το γελοίο: H επιμονή σου φτάνει τα όρια του γελοίου. Δε βλέπω τίποτα το γελοίο σ΄ αυτή την ιστορία. γελοία ΕΠIΡΡ.
    [λόγ. < αρχ. γελοῖος, αρχική σημ.: `διασκεδαστικός΄]».

    Ο Καραμπελιας επιβεβαιωνει** την αβασταχτη ελαφροτητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστας και του Τσιπρα προσωπικα με τον καλλιτερο τροπο.

    Αληθεια ο Λαζοπουλος που εκανε σατυρα στον Πρεκα, στον Κουγια και εχυνε δηλητηριο για τον Γιωργακη και τους «ΣαμαροΒενιζελους» τωρα δεν εχει θεματα για σατυρα για να χαχανιζει η Ανθουλα και τα αλλα τσοκαρα? Μα τωρα ειναι που θα πηγαινε και στις Κανες για βραβειο αν ασχολουνταν με αυτα τα σουργελα...

    * http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%22%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CF%82+-%CE%B1+-%CE%BF%22&dq=

    ** http://www.radio1d.gr/interviews/125748-karampelias-vgalame-prothipourgo-enan-agrammato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An ancient Soumerian tale has a king use poison in the water to make his people crazy so he could rule as the only "normal" one. See see the king acting different than them and replaced him.
    In our case, withbour actions or lack of, we keep electing the same type of people carrying all negative elements a leader should not have. Why? Because we are the same. Change comes from whithin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουλαχιστον ο Μαρκος Σεφερλης εξασφαλισε για πολλα χρονια υλικο για τις επιθεωρησεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.