7/8/17

Κατατέθηκαν έξι προσφορές για τη ΔΕΣΦΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Εξι προσφορές κατατέθηκαν στο Λονδίνο για τη ΔΕΣΦΑ.
Συγκεκριμένα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι ακόλουθες εταιρείες:
· Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited
· Snam S.p.A./ Enagás Internacional S.L.U./ Fluxys S.A./ N.V. Nederlandse Gasunie
· Transgaz S.A. / GRTgaz S.A.
· Regasificadora del Noroeste S.A.
· Integrated Utility Services Inc. (INTUS)
· Powerglobe LLC
Οι σύμβουλοι αξιοποίησης αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Το ποιοι θα περάσουν, ωστόσο, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, θα γίνει γνωστό μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Καθημερινή

10 σχόλια:

  1. Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ δεν ψηφιστηκε στην Βουλή.Οποτε και το ΤΑΙΠΕΔ παρανομο με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ο Ευρωπαϊκό και Διεθνες δικαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερψηφίστηκαν στη Βουλή δανειακή σύμβαση & μνημόνιο

      Αν δεν μπορείς να γράφεις υπεύθυνα και ενημερωμένα, καλύτερα άπεχε, διότι παραπληροφορείς.

      Διαγραφή
  2. Εχει δίκιο η Μαρία ως προς τις δανειακές κλπ συμβάσεις που αφορούν σε διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας, όπου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή για να είναι νόμιμες.
    Ο,τι έχει ψηφιστεί από 152 ή 153 βουλευτές των συριζανέλ και όχι από τα 2/3 των βουλευτών, είναι αντισυνταγματικό και παράνομο κι ας έχει αποφασίσει την νομιμότητά του ο ...Αγριος Πάγκος.
    Οταν με το καλό θα πάει η υπόθεση στο Ειδικό Δικαστήριο, θα δούμε ποιοί και για ποιό λόγο προέβησαν σε αυτό το ανοσιούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην τελευταία παράγραφο του κειμένου που παραπέμπεις και το οποίο αποτελεί απλά μια προσωπική άποψη ενός νομικού, ίσως βρεις την διαφορά μας. Κι αυτός εκφράζει κάποια επιφύλαξη.

      Εκ παραδρομής είπα ότι απαιτούνται τα 2/3 των βουλευτών ενώ το σωστό είναι τα 3/5.
      Για πολλά πράγματα που αφορουν σχέδια ή αρχικές προτάσεις για τα μημόνια τα οποία είναι διεθνείς συμβάσεις (τα περισσότερα ονόματα στις τελικές υπογραφές είναι ξένα), έχουν αποφασίσει 152 ή κάπου εκεί βουλευτές, ενώ από την αρχή έπρεπε να τα ψηφίζουν τα 3/5.

      Διαγραφή
    2. Εν κατακλείδι, ακόμα κι αν η λήψη των αποφάσεων για τα μνημόνια γίνεται με τον συνταγματικά προβλεπόμενο τρόπο, αν αυτά οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση προκειμένου οι δανειστές να πάρουν τα χρήματά τους, αυτομάτως είναι παρανομα με βάση το διεθνές δίκαιο.
      Αν πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στον λαό σου και στους δανειστές, επιλέγεις τον λαό διότι αυτόν έχεις ορκιστεί να υπηρετήσεις.
      Αν επιλέξεις δανειστές, είσαι για Ειδικό Δικαστήριο και φυλακή.
      Ετσι, με το διεθνές δίκαιο μαζί της, η κυβέρνηση της Ισλανδίας (και πολλές άλλες χώρες) έκαναν στάση πληρωμών και διαγραφή χρέους.

      Διαγραφή
    3. Μ' έναν γραφικό τι συζήτηση να κάνει κανείς; Η Μαρία Κουμή προφανώς αντελήφθη το λάθος της και δεν έδωσε συνέχεια. Εσύ τι θέλεις και πετιέσαι σαν πορδή εκεί που δεν σε σπέρνουν;

      Διαγραφή
  3. @Nativist
    Κατ΄αρχάς, το πρώτο μου σχόλιο αναφερόταν στο σχόλιο της Μαρίας (maria koumi). Εκτός κι αν έχετε το ίδιο όνομα και μπερδεύτηκες και πετάχτηκες εσύ σαν την κλανιά.
    Στην συνέχεια επιδόθηκες σε έναν αγώνα παράθεσης στοιχείων από δήθεν σοβαρές πηγές για να αποδείξεις ότι κάνουν λάθος τόσοι και τόσοι έγκυροι επιστήμονες που χαρακτηρίζουν τα μνημόνια (και ό,τι δι αυτών μας έχει επιβληθεί) ως ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΆ.
    Από την στιγμή (φαίνεσαι πολύ καιρό τώρα) που η λογική σου κινείται παράλλληλα με τις καθεστωτικές μνημονιακές, αντιλαικές κλπ λογικές, επόμενο είναι να αποδέχεσαι ως νόμιμο οτιδήποτε μας σερβίρει ο Αρειος Πάγος (πχ η μη πληρωμή μισθων δεν βλάπτει τους εργαζόμενους κλπ) και ό,τι αλιεύεις στο διαδύκτιο ως έγκυρη γνώμη γραμμένη από διάφορους νεόκοπους δικηγόρους που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.
    Και αυτό επειδή σε βολεύει.
    Ασε λοιπόν εμάς τους γραφικούς να θέλουμε την κατάργηση των βλαπτικών, για την Πατρίδα και τους Ελληνες, μνημονίων και να πιστεύουμε ότι μπροστά μας δεν υπάρχουν ευρομονόδρομοι αλλά εναλλακτικά σχέδια σύντομης και ασφαλούς εξόδου που μαζί με την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών (και όχι των αριθμών), θα αποκτήσουμε ισως για πρώτη φορά στην ιστορία μας, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας γραφικός, παραμένει γραφικός, επειδή δεν το καταλαβαίνει ότι είναι. Διαφορετικά θα είχες σταματήσει.
      Τα σχόλιο τάχα προς την Μαρία Κουμή έλεγε ανακριβή πράγματα, γι αυτό έπρεπε να απαντηθεί. Διαφορετικά δεν θα είχα ασχοληθεί μαζί σου. Αλλά κι εσύ, όπως και η Μ. Κουμή, γράφοντας ανεύθυνα και ανενημέρωτα, παραπλανάτε.

      Μακάρι να παρέθετες κι εσύ ένα στοιχείο, αντί να μιλάς από την κούτρα σου. Κι αν δεν σού κάνει το E-Lawyer, τότε προσκόμισε εσύ αντίθετη άποψη από μία σοβαρότερη πηγή.

      Αφού καταλάβεις πιο είναι το ζητούμενο, διότι μάλλον δεν το έχεις καταλάβει, ή το ξέχασες από την πολυλογία, τότε πες μου έναν, μόνον ΕΝΑΝ, από τούς "τόσους και τόσους έγκυρους επιστήμονες" (sic), που να λένε ότι η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ στην δανειακή σύμβαση και το μνημόμιο είναι αντισυνταγματική, διότι χρειαζόταν νόμος με ενισχυμένη η πλειοψηφία. Διότι περί αυτού συζητούμε, αν το πρόσεξες.

      Αντί να μού επιρρίπτεις μομφή, ότι προσκομίζω στοιχεία, θα έπρεπε να με μιμηθείς και να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Δθστυχώς, δεν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος τής γελοιότητάς σου και γι αυτό συνεχίζεις να αυτογελοιοποιείσαι.

      Αν δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις, στηριγμένο σε πηγές, εσύ ο πολύπειρος νομομαθής, που δεν καταδέχεσαι το E-Lawyer, μάλλον πρέπει να δεχτείς την πραγματικότητα και να το βουλώσεις επιτέλους.

      Διαγραφή
  4. Κασιμάτης για πρωί και Κοντογιώργης για βράδι, σου κάνουν;
    Ο καθένας με τον τρόπο και την επιστήμη του;
    Η προτιμάς τον ογκόλιθο της νομικής σκέψης προφέσορα Βασ. Σωτηρόπουλο;

    Ενδιαφέρεσαι να είναι νομότυπο και όχι για το εάν είναι τόσο ανήθικο που τελικά το κάνει και παράνομο και αντισυνταγματικό με βάση άλλα άρθρα των νόμων και του συντάγματος.
    ΑΥΤΟ συζητάμε και το ρίχνεις στην παλαβή κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις.

    "Να το βουλώσει" μήπως να τόλεγες στην παρέα σου στο καφενείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.