4/8/17

Πανεπιστήμια όπως Μοσούλη, ΣΥΡΙΖΑ όπως ISIS

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού κατήργησε τα πρότυπα σχολεία, το ολοήμερο και το ψηφιακό σχολείο, άρχισε και ολοκλήρωσε την τελειωτική καταστροφή του νόμου 4009 για τα ΑΕΙ. «Νόμος Γαβρόγλου» θα ονομάζεται πλέον η απαξίωση, η ισοπέδωση, η εσωστρέφεια και η απορρύθμιση των πανεπιστημίων
Οι ιρακινές δυνάμεις, που ανακατέλαβαν την Μοσούλη, αντίκρισαν μία ισοπεδωμένη πόλη από τα τέρατα του Ισλαμικού Κράτους. Είχαν προ διετίας καταλάβει μία πόλη ανθούσα και προ ημερών παρέδωσαν (όχι οικειοθελώς) μία κατεστραμμένη πόλη.
Μετά την λαίλαπα του ν. 1268/1982 υπήρξε η πολύ σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού των πανεπιστημίων με το νόμο Σουφλιά (2083/92), τα σημαντικότερα σημεία του οποίου κατήργησε η επόμενη κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου με υπουργό τον Μίμη Φατούρο. Ηρθε στη συνέχεια ο νόμος Γιαννάκου (3549/2007) με σημαντικές τομές, ενώ η επιτομή της μεταρρύθμισης στο εκπαιδευτικό σύστημα ήρθε με τους πέντε νόμους επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου στο διάστημα 2009-2011.
Για τη συνέχεια Protagon

2 σχόλια:

  1. Ο αξιότιμος κ. ομότιμος καθηγητής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται στα κοινοβούλια με πλειοψηφία.
    Αυτό έγινε και με το πρόσφατο θέμα για την παιδεία.
    Οι απόψεις του καθηγητή μάλλον θα επικροτηθούν όταν αναλάβει την κυβερνητική ευθύνη μια κυβέρνηση σύγκλισης του νεοφιλελευθερισμού με την ακροδεξιά.
    Ας κάνει λοιπόν υπομονή έως ότου αλλάξει η πλειοψηφία.
    Εκείνο που προξενεί εντύπωση και ερωτηματικά είναι η πρώτη παράγραφος του άρθρου του καθηγητή όπου αναφέρεται στο Ιράκ , την Μοσούλη στα τέρατα του Ισλαμικού κράτους κλπ.
    Επισημαίνω ότι εκτός από τα ισλαμικά τέρατα υπάρχουν και τα πολιτικά τέρατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χρηστος.
      Αυτο το αλλοθι της 'δημοκρατιας' μοιαζει με τα φουσκωμενα μπρατσα ενος μπραβου απεναντι στον αδυναμο αλλα εχοντα δικιο κακομοιρη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.