7/8/17

Περιφερειάρχης Καράκας: Nα σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να στηρίζει την τυραννία του Maduro


Δημόσια έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει το καθεστώς του Maduro, κάνει μέσω του Ελεύθερου Τύπου ο Περιφερειάρχης του Καράκας, Antonio Ledesma, ο οποίος επέστρεψε σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά την παραδειγματική ολιγοήμερη κράτηση του στις φυλακές.
Ο Antonio Ledesma, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκιση του, έκανε μια αποκλειστική δήλωση στον δημοσιογράφο του Ε.Τ. Ιάσονα Πιπίνη, με την οποία επικρίνει την στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στον Nicolas Maduro.
«Ζητάω από τον ελληνικό λαό να αναλύσει το δράμα που ζούμε οι Βενεζολάνοι και από την ελληνική κυβέρνηση ζητάω να μη συνεχίσει να στηρίζει μια τυραννία που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές που διέπουν μια αληθινή Δημοκρατία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης του Καράκας, ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Για τη συνέχεια Liberal

14 σχόλια:

  1. Λέτε κ. περιφερειάρχα να σωθεί τελικά ο Μαδούρο, λόγω της στήριξης Τσίπρα ;

    Απίστευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πραγματα στη Βενεζουελα ειναι πολυ απλα. ή στηριζεις Μαδουρο ή στηριζεις CIA, που πραγματοποιει coup d'etat στη χωρα. Τα υπολοιπα ειναι παραμυθια για ανοητους. Επαθλο ειναι το πετρελαιο. Τι δε καταλαβαινουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I guess dear Stefane you know the country. Did CIA set the price for beutiful women to sell themselves for $6 when a lt of milk costs $3 and the monthly salary is under $30?
      CIA can and has destroyed countries no doubt. In the case of Venezuela of is 90% home made.

      Διαγραφή
    2. Μήπως και η υπόθεση του προσωπικού φρουρού και σερβιτόρου του Τσάβες, του SALAZAR ο οποίος μετά τον θάνατο του Τσάβες, αυτομόλησε στις ΗΠΑ με ενέργειες της DIA είναι και αυτό 90% homemade ;

      Διαγραφή
  3. Είναι απίστευτο που υπάρχουν Έλληνες, οι οποίοι στο βωμό της δήθεν αντίστασης στους δανειστές υποστηρίζουν μία δικτατορία που έχει σκοτώσει εκατοντάδες διαδηλωτές.
    Που καθαίρεσε την Γενική Εισαγγελέα της χώρας - πρώην υποστηρικτρια του Μαδούρο- επειδή αντιτάχθηκε στην σκληρότητα της δικτατορίας.
    Που ο ίδιος ο εκπρόσωπος της εταιρείας που χρησιμοποίησε ο Μαδούρο για τη διενέργεια των εκλογών αποκάλυψε ότι η δικτατορία αύξησε τα νούμερα των ψηφισάντων κατά ένα εκατομμύριο.
    Που η Mercosur έδιωξε από τους κόλπους της τη Βενεζουέλα...
    Είναι απίστευτο πραγματικά!
    Σε λίγο θα αρχίσουν οι ίδιοι να υποστηρίζουν και το βίο και την πολιτεία του Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τόσο απίστευτο όσο και το άλλο, ότι υπάρχουν Έλληνες που υποστηρίζουν το πραξικόπημα των Αμερικάνων στην Βενεζουέλα (σπάνιο ε;) και ταυτόχρονα είναι και απείρως γοητευμένοι που η Ευρωμαφία "διέσωσε" την χώρα μας από τους κακούς και τεμπέληδες Έλληνες που την χρεωκόπησαν.

      Διαγραφή
    2. Καλό θα ήταν όποιος δεν γνωρίζει τί έχει συμβεί στη Βενεζουέλα να διαβάσει.
      Κι αν βαριέται, διότι προτιμά να το παίζει έξυπνος αλλά ημιμαθής, ας διαβάσει το σύντομο και περιεκτικό σχόλιο του NikoApelles παραπάνω.
      Αν του επιτρέπουν οι παρωπίδες φυσικά.
      Μη πάμε κι ενάντια στη φύση...

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή θα διαβάσω 1 (ολογράφως ένα) άρθρο κάποιου για την Βενεζουέλα και αμέσως θα μου φύγουν οι παρωπίδες, θα μετατραπώ από ημιμαθής σε ενημερωμένο, αλλά θα συνεχίζω φυσικά να το παίζω έξυπνος.

      Βέβαια το μέγιστο κέρδος είναι αμέσως θα γίνω και φυσιολάτρης.

      Είστε σίγουρος κύριε μου ότι καταλάβατε τι γράψατε ;

      Διαγραφή
    4. Φιλε Δημητρη
      Ακριβως. Σωστα καταλαβες.
      Ορισμενοι απο εμας διαβαζουμε αρθρα και υιοθετουμε αυτο που μας βολευει.
      Εμενα πριν λιγες μερες με ειπαν ΣΥΡΙΖαιο γιατι απλως διαφωνησα με αυτα που ελεγαν.
      Αλλα δεν χαλιεμαι. Το συνηθησα.
      Εσενα σου ευχομαι καλο κουραγιο.
      Ηταν για το θα της σημαιας που θα κανουν κληρωση.
      Γιατι απλως δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ο μαθητης απονεμει τιμη στη σημαια και οχι η σημαια στον μαθητη.

      Διαγραφή
    5. Ό μαθητής που θα προκύπτει με κλήρωση απονέμει τιμή στη σημαία;;
      Πρωτοποριακή άποψη.
      Αυτό δεν το ισχυρίστηκε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Είστε μπροστά.
      Επόμενο βήμα: Στρατηγοί, Ναυαρχοι και Πτεραρχοι με κλήρωση.
      Εξάλλου, υπάρχουν σύνορα..;

      Διαγραφή
    6. @ ΑΕΚΑΡΑ.
      Αν θυμασαι σε στηριξα απεναντι στις κακες γλωσσες που σε ειπαν Συριζαιο αλλα επισης να θυμασαι οτι εχεις ηδη μια κιτρινημ καρτα που ολως περιεργως την παιρνεις στο τελος των σχολιων σου.
      Κανονικα πρεπει να παρεις την δευτερη σημερα για το τελος του σχολιου σου περι τιμης του μαθητου στην σημαια αλλα στην χαριζω.
      Υ.Γ. Καλοκαιρακι ειναι να το 'δροσιζουμε' λιγο ξεφευγοντας απο τα θλιβερα και καταπιεστικα.

      Διαγραφή
  4. Ολος ο πλουτος της Λατινικης Αμερικης, και οχι μονον,τον εκμεταλλευτηκαν και θελουν να συνεχεισουν να τον εκμεταλλευονται οι ΗΠΑ.
    Πρωτα χρησιμοποιουσαν τα πραξικοπηματα,ειναι λιγο ντεμοντε τωρα,και βρηκαν μεθοδους που λιγοι καταλαβαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσοι εχουν επισκεφθει την χωρα γνωριζουν οτι η Βενεζουελα και πριν τα χρονια του Τσαβες(1998) ηταν σε οχι καλη οικονομικη κατασταση οπως ολες οι λατινοαμερικανικες χωρες.Ο λαος υπεφερε και υπηρχε εγκληματικοτητα και διαφθορα παντου.Σαν επισκεπτης δεν ηταν ευκολο να κυκλοφορησεις στο δρομο χωρις να φοβασαι να σε ληστεψουν.Επι Τσαβες αντι να μειωθει η εγκληματικοτητα αυξηθηκε ομως (1998- ) και το κακο παραγινε με ληστειες στους δρομους,αυξηση παιδικη πορνειας κλπ.Ο Τσαβες ηταν ενας πρωην στρατιωτικος,με δυο πραξικοπηματα αποτυχημενα στο ενεργητικο του (1992) και μια μαλλον αποτυχημενη και ατυχη πολιτικη καριερα, γιατι τα προβληματα που μαστιζουν την βενεζουελιανικη κοινωνια παρεμειναν επι των ημερων του (κυβερνησε 15 χρονια!) και διογκωθηκαν επι Μαδουρο.Ο Τσαβες γοητευσε το λαο του γιατι ταυτισθηκε με την λατινοαμερικανικη λαικη κουλτουρα που αναζητα την εικονα του στρατιωτκου (αγαπη για την πατριδα) και του επαναστατη που αγωνιζεταιγια την εθνικη ανεξαρτησια και δικαιοσυνη (Μπολιβαρ).

    Η πτωση της τιμης του πετρελαιου εδω και δυο χρονια μπορει να πληγει ολες τις εξαγωγικες χωρες, αλλα την Βενεζουελα την διελυσε μαζι με το οποιο φιλολαικο προφιλ των Τσαβιστας.

    Ο Μαδουρο και η παρεα του δεν μπορουν να προσφερουν στο λαο τους τιποτα αλλο απο βια και εξαθλιωση για να διατηρησουν την εξουσια τους,αλλα παντως δεν δινουν ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο.Αν νομιζουν οτι ειναι πατριωτες πρεπει να παραιτηθουν και να αφησουν τον λαο να αποφασισει για το μελλον του χωρις την πιεση του καθεστωτως των Τσαβιστας (συνολικα μετρουν 18 χρονια στην εξουσια απο το 1998).

    Ο Μαδουρο σημερα δεν ειναι παρα ενας λαικος εξουσιστης, στα προτυπα του Σταλιν, που δεν μπορει να εγκαταλειψει την εξουσια γιατι νομιζει οτι αυτος ειναι η μονη γνησια φωνη του λαου και πρεπει να κυβερνα για παντα με οποιοδηποτε τιμημα.Ολοι οι αριστεροι δικτατορες αλλωστε (βλεπε Καστρο) στην ιστορια εδειξαν οτι πασχουν απο την ιδια παρανοια και καταδικασαν τους λαους τους στην καθυστερηση.Οι σκεψεις περι εξωτερικου εχθρου που εξεφραζε ο Τσαβες και συνεχιζει το καθεστως Μαδουρο μπορει να απηχουν την αληθεια μερικως,αλλα υπαρχει και η απορια : ποιος φταιει που οι τσαβιστας μετα απο 18 χρονια στην διακυβερνηση της χωρας δεν μπορεσαν να φτιαξουν θεσμους δικαιοσυνης,νομους, κρατικους μηχανισμους και παιδεια για να θωρακισουν την πατριδα τους; Μαλλον οι ιδιοι.

    Οσο για τους εν Ελλαδι λατρες του Μαδουρο και των Τσαβιστας,δηλαδη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστας,οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ξερουν ουτε στον χαρτη που βρισκεται η Βενεζουελα (ειναι δυτικα και μακρια απο την Μυτιληνη....και την Λεσβο!).Δυστυχως τις επιλογες και τις δηλωσεις της κυβερνησης μας, που ειναι υβριστικες για την ανθρωπινη Λογικη και την Ηθικη τις καταλαβαν και στο εξωτερικο οι απλοι ανθρωποι...Εμεις εδω οταν ξυπνησουμε θα ειναι αργα νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.