1/8/17

Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν την αγορά των S-400 από την Τουρκία

Να επενδύσει σε τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ
Το αμερικάνικο Πεντάγωνο αποδοκίμασε τη Δευτέρα τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει σύγχρονο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας από τη Ρωσία αντί να επενδύσει σε τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε συνομιλίες με στόχο συμφωνία με τη Ρωσία για αγορά του πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος S-400.

Το Πεντάγωνο δεν βλέπει με καλό μάτι την προμήθεια ρωσικού εξοπλισμού από την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με την αιτιολογία ότι το σύστημα δεν θα είναι συμβατό με τα αντίστοιχα των 28 κρατών-μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

«Σε γενικές γραμμές είναι καλύτερη ιδέα οι σύμμαχοι να αγοράζουν συστήματα που λειτουργούν από κοινού» τόνισε.

«Θέλουμε κάθε σύμμαχος, κάθε εταίρος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε να αγοράζει υλικά που επενδύονται από τη συμμαχία μας», συμπλήρωσε.

Ο τουρκικός Τύπος έγραψε τις τελευταίες ημέρες ότι η αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τη Ρωσία.
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Σ' αυτό το ταραγμένο σκηνικό τον μόνο που δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε είναι το Ρώσσο. Επιχειρεί να πουλήσει προηγμένα συστήματά του στους πιο αναξιόπιστους του πλανήτη, ενέργεια, που δεν θα ζημιώσει μόνο τον ίδιο αλλά σύνολη την ανθρωπότητα. Μην είμαστε σίγουροι ότι οι Αμερικανοί δεν επιχαίρουν για την αγορά από τους Τούρκους των s-400, προσβλέποντας σε μια απρόσμενη για τους Ρώσσους φιλοδυτική στροφή των Τούρκων, και τότε ποιος θα σβήσει τη φωτιά του πολέμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιπλεον επιχαιρουν και οι ισραηλινοι...
    αλλα ας μην ανοιγουμε τα ματια των ρωσων.Ολοι εδω εχουν βαλθει να κανουν τεραστιες προσπαθειες να αποκρυψουν αυτο το γεγονος...
    Ας "μην τους τιναζουμε την καλυψη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. All advance military systems are controlled by the manufacturer. Russia will connect the Turkish Stream to the Cypriot and Levathian fields and will gain access to the sea. EU is in no position to put sanctions on Turkey so Russia will have its backdoor entrance. On the other hand, we are left with an "ally" that is governmentes by the sickest and most dangerous elements in the world that constantly chooses desctruction over construction. Take us as an example. Investments would had brought the same level of control and access to resources. But no. We had to be humiliated and enslaved instead.
    Do not judge Turkey for building up.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι ότι όλοι πάμε με τα νερά των Τούρκων προσφέροντάς τους όπλα τελευταίας τεχνολογίας για να τους πάρουν με το μέρος τους. Αντίθετα εμάς δεν μας υπολογίζει κανένας και παρακαλάμε για τα παλιά ελικόπτερα kawiova με ξηλωμενους ασύρματου και καλαθους ρουκετών
    Επίσης μετά την απογοήτευση που μας έδωσε το ξανθό γένος περιμένουμε να μας σώσουν οι εβραίοι και ο στρατός τους Ισραήλ. Μάλλον πρέπει κάποια στιγμή το νεοελληνικό έθνος να ενηλικιωθεί και να μην αναζητά προστάτες και κηδεμόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ενηλικιωθει πρεπει πρωτα να αποφασισει να δουλεψει. Και για να δουλεψει ποιοτικα και στοχευμενα οφειλει να εκπαιδευτει αντιστοιχα. Απο σημερα ομως εχουμε παλι "δημοκρατια" στα πανεπιστημια. Αυτο!

      Διαγραφή
  5. Και κατόπιν συν ασκήθηκαν με τους Τούρκους στην κυπριακή ΑΟΖ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.