5/11/17

Άλλος για να αλλάξει τον κόσμο;…


Του Δημήτρη Χριστοδουλάκη
Πολύς ντόρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό με τον Ρουβίκωνα. Τα ΜΜΕ τον καθυβρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, εξυμνώντας άθελα τους τις ενέργειες των μελών του ενώ ο απλός λαός, βλέπει μάλλον με συμπάθεια την προσπάθεια για παράκαμψη των νόμων και απευθείας επιβολή της δικαιοσύνης που επιχειρείται από τα μέλη του.
Οι Ρουβίκωνες, είναι αναρχικοί που από ότι λέει και το όνομα τους, έχουν πάρει μία απόφαση ζωής χωρίς επιστροφή. Καθότι η φράση «διέβη τον Ρουβίκωνα» αναφέρεται σε καταστάσεις από τις οποίες δεν υπάρχει επιστροφή και σε αποφάσεις που, αν ληφθούν, δεν υπάρχει δυνατότητα αναίρεσής τους.
Κακώς τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν πως τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι ανώριμα παιδιά που αρέσκονται στο να καταστρέφουν την περιουσία του διπλανού τους και να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Όποιος παρακολουθήσει στο διαδίκτυο τις συζητήσεις περί ζωής, δικαιοσύνης, κοινωνίας, πολιτικής που κάνουν αυτά τα παιδιά, θα δει ότι στη πλειοψηφία τους είναι καλλιεργημένα άτομα. Μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν και να αναλύσουν δύσκολους συγγραφείς και σίγουρα προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα που αφήνουν παγερά αδιάφορη την πλειοψηφία των συνομηλίκων τους. Μπορεί να διαφωνώ με τις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως τολμούν να φιλοσοφήσουν την ζωή.

Για τη συνέχεια liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.