19/12/17

Αναταράξεις στη «Μεγάλη Στοά» - Αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την Δικαστική, την Νομοθετική και την Εκτελεστική εξουσία, γιατί θέλει να τις ελέγχει όλες

Αναταράξεις στη «Μεγάλη Στοά» – Μήνυση για σύσταση εγκληματικής συμμορίας κατά έξι τεκτόνων κατέθεσε ο λογιστής της
Ο λογιστής της Τεκτονικής Αδελφότητας – Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μήνυση κατά 6 τεκτόνων που κατέχουν πολύ σημαντικά αξιώματα στην τεκτονική ιεραρχία. Τους μηνύει για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η οποία με απειλές και εκβιασμούς, τον ενέπλεξε σε οικονομικό σκάνδαλο καταχρήσεων άνω των 2.000.000 ευρώ.
Ο λογιστής του τεκτονικού Ιδρύματος, ο οποίος εγγράφως μέχρι τώρα έχει παραδεχτεί ότι υπεξαίρεσε 350.000 ευρώ και από το ποσό αυτό είχε δώσει 200.000 ευρώ σε άλλη υπάλληλο του κτιρίου της οδού Αχαρνών η οποία ήταν γραμματέας της Μεγάλης Στοάς και στενή συνεργάτης κορυφαίου τέκτονα, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου μήνυση κατά 6 τεκτόνων που κατέχουν αξιώματα στην τεκτονική πυραμίδα.
Σύμφωνα με το λογιστή, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν:

1) Μεγάλος Δάσκαλος το διάστημα 2013 έως το διορισμό προσωρινής διοίκησης το περασμένο Ιούλιο,
2) α΄Μεγάλος Επόπτης (2013-2016) και Πρόσθετος Μεγάλος Διδάσκαλος (2016-2017),
3) Μεγάλος Θησαυροφύλακας (2013-2016) και Μεγάλος Ρήτορας (2016-2017),
4) Πρόσθετος Μεγάλος Διδάσκαλος (2013-2016) και Μεγάλος Διδάσκαλος (2016-2017),
5) Μεγάλος Γραμματέας (2013-2016) και Μεγάλος Επόπτης (2013-2016) και
6) Σημερινός Μεγάλος Θησαυροφύλακας (σήμερα).
Όπως αναφέρει ο λογιστής, η πρόσληψή του το 2003 έγινε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του τεκτονικού μεγάρου της Ελευσίνας στο οποίο χάθηκαν μεγάλα ποσά, αφού είχε προϋπολογισμό 190.755 ευρώ και «δαπανήθηκαν» τελικά 880.410 ευρώ.
Το 2013 ξεσπάει το σκάνδαλο με έλλειμμα 350.000 ευρώ. Διεξάγονται παραπλανητικές γενικές συνελεύσεις, πραγματοποιούνται στοχευμένοι και περιορισμένοι έλεγχοι με προσυμφωνημένες εντολές από μασόνους ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι είχαν συγγενικές και φιλικές σχέσεις με μέλη της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς.
Όμως, το έλλειμμα δεν μπορεί να καλυφθεί. Έτσι, όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά του ο λογιστής, τον Ιανουάριο του 2016 καλείται εκτάκτως, ημέρα Κυριακή, να προσέλθει στο κτίριο της οδού Αχαρνών. Εκεί, όπως αναφέρει, τον περίμεναν 4 μπράβοι και τον οδήγησαν στον 5ο όροφο, που τον περίμεναν ο Μεγάλος Θησαυροφύλακας, ο Μεγάλος Επόπτης και δύο δικηγόροι. Του ανακοίνωσαν την ύπαρξη ελλείμματος 350.000 ευρώ και ότι έπρεπε να βοηθήσει να μην πάνε φυλακή. Του ζήτησαν να παραδεχθεί ότι εκείνος υπεξαίρεσε τα 350.000 ευρώ.
Τον απείλησαν – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του – ότι εάν δεν το κάνει «θα τον συντρίψουν και θα τον εξαφανίσουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να βγει από το κτίριο αν δεν υπογράψει έγγραφη ομολογία». Κάτω από τις απειλές, φοβήθηκε ότι θα σκοτώσουν και αναγκάστηκε να αντιγράψει ιδιοχείρως από έτοιμο κείμενο ότι υπεξαίρεσε τα χρήματα. Τελικά, δεσμεύτηκε όλη η περιουσία του τον Δεκέμβριο του 2016.
Ακόμη, ο λογιστής ζητεί αστυνομική προστασία, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

11 σχόλια:

  1. Πολύ μπερδεμένα τα λέει το άρθρο.

    Το έλλειμμα βγήκε το 2013 και αυτοί τον ανάγκασαν 3 χρόνια μετά να το πάρει επάνω του ?
    Και αυτός έφαγε άλλα 2 χρόνια για να βγει και να πει ότι τον ανάγκασαν να ομολογήσει ?

    Δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες παλικάρια.

    Και ποιους μήνυσε ?

    Την παρούσα και την προηγούμενη διοίκηση, όταν το έλλειμμα είναι σύμφωνα με της ημερομηνίες του άρθρου στην προ-προηγούμενη διοίκηση ?

    Κάτι δεν πάει καλά και με το άρθρο, και με την μήνυση του λογιστή, που προσπαθεί να αναιρέσει μάλλον την ομολογία του 2 χρόνια μετά, αφού άλλη η καμπάνα για 350,000 και άλλη για 2,000,000.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ελευθεροτεκτονισμός στη χώρα μας έχει παραδοσιακά φτιαχτεί από ξένες δυνάμεις. Παρά τον αληθινό πατριωτισμό και τις άριστες προθέσεις πολλών μασόνων, από τη δομή της κάθε Μεγάλη Στοά έχει υποχρέωση την υποταγή σε άλλη, ανώτερη, του εξωτερικού.

    Με βάση πολιτιστικές αξίες και θξικές αρχές μπορείκάθε παρέα πατριωτών Ελλήνων να φτιάξει τη δική της φιλοσοφική εταιρεία συνεργασίας και αδελφοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζονται "φιλοσοφικές εταιρείες συνεργασίας και αδελφοσύνης" με βαρύγδουπους τίτλους. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι ψάχνουν τρόπο να ανέβουν κοινωνικά χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και πουλώντας "φιλοσοφία" κοιτώντας το πόπολο σαν κατσαρίδες.

      Ο Βαλκανοταλιμπάν είτε είναι απόφοιτος ξενόγλωσσου σχολείου με καλές σπουδές είτε η λαϊκή, κουτσομπόλα αλλά καλόψυχη κυρά Κατίνα του ψιλικατζίδικου, μόλις πάει να φτιάξει κάτι..από μπακάλικο μέχρι κοινοβούλιο ή "φιλοσοφική εταιρεία", το πρώτο που κοιτάει είναι το προεδριλίκι και πως θα κλέψει χρήμα. Απογοητεύομαι με την πατρίδα μου πολλές φορές αλλά αντλώ δύναμη από την ιστορία της.

      Έχω γνωρίσει Έλληνες μασόνους(οι περισσότεροι συνομήλικοι μου κάτω των 30 ετών). Κάποιους από αυτούς τους είχα συμμαθητές παλιά, άλλους έτυχε να τους γνωρίσω αργότερα, πάντως για το 95% όσων γνώρισα καλά τον χαρακτήρα τους(από παιδιά-έφηβοι πριν καν γίνουν μασόνοι) έχω μια βασική διαπίστωση να κάνω:

      Η "φιλοσοφία" στους περισσότερους είναι ψέμα. Τρόπο για να εξασφαλιστούν κοιτάνε γι' αυτό πήγαν στη στοά όπως κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία συγγενείς τους. Εξασφάλιση και επιβεβαίωση του "εγώ".

      Και για να μην πει κανείς ότι έχω "απωθημένα" μαζί τους δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντίθετα κάποιοι απ' αυτούς που γνώρισα έχουν μαζί μου :) Δεν τους αρέσουν τα όχι :)

      Ούτε άξιους μασόνους δεν μπορούμε να βγάλουμε σε αυτό τον τόπο ρε παιδιά!

      Διαγραφή
    2. @Γιώργος Γεωπόνος
      Ούτε άξιους μασόνους δεν μπορούμε να βγάλουμε σε αυτό τον τόπο ρε παιδιά!

      Δεν μας ταιριάζει για αυτό!

      Διαγραφή
  3. Η Δικαστική, Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία είναι οι ίδιοι οι Μασόνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρά τώρα;Ετσί χωρίς όνοματα;Κι αυτό είναι ρεπορταζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γελοιο του θεματος ειναι τα ρουχα και τα παρασημα που φορουν.. αν ειναι δυνατον ναναι ελληνες αυτοι οι ....ινδιανοι που καμαρωνουν στην φωτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο αυτά τα σάπια όντα κάνουν κουμάντο σε όλο το φάσμα της ελληνικής ζωής, στην πολιτική, στην ακαδημαϊκή, στην πνευματική, στη δικαιοσύνη, ακόμα και στην εκκλησία, δε θα σηκώσει ποτέ κεφάλι ο ελληνισμός, σε αντίθεση με όσα λένε κατά καιρούς οι θιασώτες της Μασωνίας.
    Είναι ο υπερκομματικός βρόγχος που μας πνίγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος.Όλοι οι τυχοδιώκτες εκεί έχουν συναχθεί.Μετά περιμένει η Πατρίδα να δεί προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.