21/12/17

Καταλονία: Κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία τα κόμματα των αυτονομιστών

Κοντά στην εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας εμφανίζονται τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 52% των καταμετρημένων ψήφων στις περιφερειακές εκλογές.
Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική κυβέρνηση, τα αποσχιστικά κόμματα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν περίπου 70 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου.

Βάσει του exit poll που δημοσίευσε η εφημερίδα La Vanguardia μόλις έκλεισαν οι κάλπες, οι CIUDADANOS οι οποίοι υποστηρίζουν την ενότητα με την Ισπανία και το κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, οι ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA εμφανίζονται να συγκεντρώνουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών στο νέο κοινοβούλιο, με τους CIUDADANOS να έχουν μικρό προβάδισμα (34-37 και 34-36 αντίστοιχα).

Ωστόσο, κατά το exit poll, τα κόμματα υπέρ της αυτονομίας αναμένεται να εξασφαλίσουν 67-71 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου.

naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Όλοι σας βλέπετε το τυρί και κανείς σας την φάκα και γίνεστε γραφικοί γράφοντας τις αρλούμπες που γράφατε και στην αρχή του καταλανικού πομφόλυγα, διότι όσοι κραυγάζουν και γράφουν ότι ο ραχόϊ ηττήθηκε από τους καταλανούς είναι απλά βλάκες γιατί τα λόγια του ραχόϊ εδράζονται σε ένα ισχυρό κράτος με στρατό και σώματα ασφαλείας ενώ τα λόγια των καταλανών στις τρίχες ενός γιεγιέ που την έκανε κατσίκα. Θα φωνάξουν οι καταλανοί, θα πανηγυρίσουν και έπειτα στις δουλειές τους θα γυρίσουν.Αν δεν γυρίσουν και επιμείνουν σε απόσχιση, ξάφνου θα εμφανιστεί μια καταλανική τρομοκρατική ομάδα που θα σκοτώνει αθώους ισπανούς. Αν δεν πετύχει η δυσφήμιση και οι καταλανοί συνεχίσουν τον ειρηνικό αγώνα για ιντεπεντενθια, θα διαπιστώσουν ότι άνευ στρατού και ευνοϊκής γεωγραφίας, ούτε χώρα, ούτε σύνορα στέκουν.
    Όλοι στρώνουν με το ξύλο κι αν δεν στρώσουν, τότε στρώνουν με λίγο περισσότερο ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.