23/6/18

Με μια αλλαγή η έκθεση Γκουτέρες για την Κύπρο - Γιατί αφαιρέθηκε η παράγραφος με την παρεμπόδιση της «ΕΝΙ»

Κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο του διεθνούς οργανισμού η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό. Ανεπίσημο αντίγραφο είχε δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 15 Ιουνίου.
Στο επίσημο κείμενο, υπάρχει μία διαφοροποίηση σε σχέση με το ανεπίσημο, η οποία αφορά στις εξελίξεις στα ενεργειακά. Συγκεκριμένα, στη 10η παράγραφο της έκθεσης, όπου περιγράφεται η παρεμπόδιση της πλωτής πλατφόρμας της ΕΝΙ από τουρκικά πολεμικά πλοία, έχει αφαιρεθεί από το επίσημο κείμενο το όνομα της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αφαίρεση του ονόματος αφορά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε πολιτικός λόγος.
Όπως μας ανέφεραν αρμόδιες πηγές, επί της ουσίας δεν υπάρχει αλλαγή.
Μετά την αλλαγή αυτή, η παράγραφος διαμορφώνεται ως εξής:

«Εντάσεις γύρω από τις δραστηριότητες με τους υδρογονάνθρακες άρχισαν να κλιμακώνονται στις αρχές του 2018. Πλέον σημαντικό, στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ιταλική ενεργειακή εταιρεία παρεμποδίστηκε να έχει πρόσβαση σε προγραμματισμένη περιοχή γεώτρησης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου από τουρκικά πολεμικά πλοία.
Στα μέσα Μαρτίου, το η πλωτή πλατφόρμα της εταιρείας αναχώρησε από την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις επιδιωκόμενες διερευνητικές γεωτρήσεις».
Πηγή: philenews/ KYΠΕ

2 σχόλια:

  1. Its about time to dismalt UN and its clowns. Why are they getting paid? What results they have produced so far? In any private company they would had been fired long ago.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρεσε και σας το μεταφερω:

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΘΕ ΗΣΥΧΟΙ.

    Πού σπούδασαν προπαγάνδα; Δεν πήγαιναν στο μάθημα μάλλον. Στην ΕΥΠ δεν έχουν βγεί νέες εκδόσεις για προπαγάνδα, σχόλια και συκοφαντίες στο διαδίκτυο; Ασχολούνται πολύ με πίπες στην ΕΥΠ. Καλή συνέχεια… τους ευχομαι και καλό τέλος. Οτι έχει αρχή έχει και τέλος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.