6/6/18

Ετοιμάζουν φόρο - σοκ στο σύνολο της περιουσίας

Φόρο στο σύνολο της περιουσίας ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής... εποχής. Πρόκειται για έναν συνολικό φόρο που θα λειτουργήσει δημευτικά και άδικα για τους φορολογούμενους, προκαλώντας πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην προσέλκυση επενδύσεων και στην οικονομία.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτό, ο φόρος περιουσίας θα βασιστεί στη δημιουργία του περιβόητου Περιουσιολογίου, στο οποίο θα καταγραφεί το σύνολο της περιουσίας, κινητής, ακίνητης και άυλης, κάθε φορολογούμενου. Με βάση την αξία, θα επιβάλλεται κλιμακωτός φόρος με συντελεστές που θα αυξάνονται όσο αυξάνεται το σύνολο της περιουσίας.

Για τη συνέχεια Capital

5 σχόλια:

  1. Τυραννία.
    Τυραννία είναι ένα είδος πολιτεύματος στο οποίο την εξουσία παίρνει ένα άτομο, ο τύραννος, είτε δια της βίας είτε δια της απάτης.

    Αριστοτέλης στα Πολιτικά.
    Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη στο έργο του Πολιτικά για την τυραννία αναφέρει ότι: "Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχει σχεση με σοσιαλισμο αλλα με προσχωρηση του αριστερου χωρου στις επιταγες της παγκοσμοιοποιησης, το ιδιο δεν εχει σχεση επισης με τον καπιταλισμο οπως λειτουργησε απο το 74 και μετα εως τα μνημονια στην Ελλαδα, με την επισης προσχωρηση (αν και στο δεξιο χωρο παντα υπηρχαν αυτοι που πρεσβευαν νεοφιλελευθερισμο και εχουν μετατρεψει σημερα σε κατι τετοιο ολη την κεντροδεξια) υποταγμενη στις επιταγες της παγκοσμοιοποιησης

    ''....Η παρόξυνση της ανισοκατανομής του πλούτου και η μετανάστευση της παραγωγής σε αναδυόμενες βιομηχανικές χώρες συμπιέζουν οικονομικά και κοινωνικά τη μεσαία τάξη και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Η αντανάκλαση αυτής της συμπίεσης στο πολιτικό-κομματικό επίπεδο ροκανίζει την πολιτική ηγεμονία της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς.

    Και οι δύο αυτές παρατάξεις εδραίωσαν τη μακρόχρονη πολιτική ηγεμονία τους στο άρρητο κοινωνικό συμβόλαιο, με βάση το οποίο εξασφάλιζαν στα μικρομεσαία στρώματα ευημερία και Κοινωνικό Κράτος, ή ένα συνδυασμό των δύο. Από ένα χρονικό σημείο και πέρα, όμως, οι ηγεσίες τους λειτούργησαν σαν όχημα και για την παγκοσμιοποίηση και κατ’ επέκτασιν συνέκλιναν στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας. Με άλλα λόγια, είναι οι ίδιες που υπονόμευσαν την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία της (νεο)φιλελεύθερης συναίνεσης.

    Η προσχώρησή τους στο νεοφιλελευθερισμό έλαβε χώρα παραλλήλως με την “υπαλληλοποίησή” τους, με το γεγονός ότι υπηρέτησαν και υπηρετούν την απληστία της ολιγαρχίας του χρήματος.....''
    https://slpress.gr/politiki/to-neo-filelefthero-mantri-kai-i-antisystimiki-psifos/

    Θελουμε Εθνικοκεντρικο κρατος. τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά.Ζούμε το ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ όπου ΥΦΑΡΠΑΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Ιδιωτική ή Εθνική.ΚΥΝΗΓΆΤΑΙ η ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ.Τα παιδιά του 97% των Ελλήνων που είναι Ορθοδόξοι διδάσκοναι ισλάμ-βουδισμό στο μάθημα της πανθρησκείας αντί για Ορθοδοξία.Τέλος με τα αυτόματα διαζύγια ,εκτρώσεις,ομο γάμους κλπ ακολουθείται η ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ της ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!!!!!!!
      Το πνεύμα του Λενινισμού (ζει ανάμεσά μας)
      http://redskywarning.blogspot.com/2015/11/blog-post_13.html

      Διαγραφή
    2. Επίσης ας έχουμε υπόψην μας ότι oι του ΚΚΕ σκοπεύουν την κατάλληλη στιγμή ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΟΜΩΑΜΕΘΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ που έρχεται στην Ελλάδα μα, ώστε να επιβάλουν τον απόλυτο κομμουνισμό.
      Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018
      19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ. Σε περίπτωση πολέμου της Ελλάδος με άλλη χώρα, το ΚΚΕ έχει δώσει εντολή στα μέλη του να μην πολεμήσουν.
      http://bankingnews.gr/index.php?id=354488

      Διαγραφή
  3. Τι ειναι αυτη η ....μπουρδα η Αμερικανικη που λεγεται....παγκοσμιοποιηση και λεμε κι
    Εμεις σαν παπαγαλοι μολις την ....ειπαν οι αμερικανοι προ ετων ??? Οτι μαλακ@ια λενε στην αμερικη ..και λενε σαν πολυβολο διακοσιες την μερα....εμεις γιατι τις επαναλαμβανουμε σαν παπαγαλοι ?? Τι παγκοσμιο ποιουν οι μακακ@ιες εκτος της εξαπλωσης τους ?? Βρε τι συμπτωμα κατωτεροτητος ειναι αυτο ?? Στα ....αυτα μας ....τι λενε οι αμερικανοι ! Ειπε ενας αρχιμαλα@κας την λεξη ....γκλομπαλαιζεησον και ...αρχισε ο παπαγαλος σαν ηχω να κραζει...Δεν ειμαστε καλα....Πισω απ οτι γινεται ειναι η αμερικη...και καμμια διακοσαρια αρχιμαλα@ες...τι παγκοδμιοποιηση και τριχες μπλε ?? Δηλαδη δεν φτανει η λεξη ιμπεριαλισμος...η αμερικανικη επιθετικοτητα .?? Αυτοι ποιουν λεξεις για να καλυψουν τον επεκτατισμο....εμεις γιατι τις μασαμε σαν ταραμα ?? Ακατανοητο.....Επεκτατισμος ειναι σκετο....τιποτε αλλο..Στα αυτα μας πως τον λενε καθε φορα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.