4/6/18

Ο Ερντογάν ζητά από τους Κούρδους να τον ψηφίσουν!

  • Ο Ερντογάν ζητά από τους Κούρδους να τον ψηφίσουν!
    (Φωτ.: Anadolu Agency)
Την ψήφο των Κούρδων στις εκλογές της 24ης Ιουνίου ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Εξάλλου όπως είπε, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει κάνει τα περισσότερα για την ανοικοδόμηση της περιοχής και για την επίτευξη ειρήνης, μετά από 10ετίες συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού!

Η περιοχή ζει «μια ειρήνη την οποία δεν έχει ξαναδεί στη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών» και «το κράτος δεν ήταν ποτέ πριν τόσο κοντά στους πολίτες», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Στην ομιλία του ο Ερντογάν επιτέθηκε στο HDP λέγοντας ότι: «Εμείς χτίζουμε κι εκείνοι καταστρέφουν». «Είναι εδώ για να καταστρέψουν τη χώρα. Είστε έτοιμοι να τους δώσετε το μάθημα που τους αξίζει στις 24 Ιουνίου;» ρώτησε το συγκεντρωμένο πλήθος. Το AKP κατηγορεί το HDP ότι είναι η πολιτική βιτρίνα του PKK και ότι είναι συνεργός στη βία του.
Οι Κούρδοι αποτελούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Τουρκίας και θα έχουν καθοριστικό ρόλο στις εκλογές της 24ης Ιουνίου. Πολλοί Κούρδοι αναμένεται να ψηφίσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης των Λαών (HDP), το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους, όμως το AKP μπορεί να βασίζεται σε μια σημαντική στήριξη των συντηρητικών θρησκευτικά Κούρδων.
Ο επικεφαλής του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που είναι υποψήφιος στις εκλογές, κρατείται από το 2016 με την κατηγορία ότι στηρίζει την τρομοκρατία. Το κόμμα ζήτησε στα τέλη Μαΐου από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας να επιτρέψει την απελευθέρωση του υποψηφίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.