22/6/18

Ελλάδα και Αλβανία κλείνουν τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

  • Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, το 2017 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)
Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και το κλείσιμο ενός (μεγάλου) κεφαλαίου με την πΓΔΜ, η ελληνική διπλωματία ανεβάζει στροφές και σε ό,τι έχει να κάνει με την Αλβανία. Αποκλειστικές πληροφορίες του IBNA αναφέρουν ότι σήμερα στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος γύρος συνομιλιών για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Καλά πληροφορημένες πηγές και από την Ελλάδα και από την Αλβανία δήλωσαν ότι το σημερινό αναμένεται να είναι το τελικό στάδιο.
Το βράδυ της Τετάρτης οι Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι είχαν τετ α τετ μίας ώρας στη Ρόδο στο πλαίσιο της 3ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, ενώ οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν εκ νέου την Πέμπτη. Διπλωματικοί κύκλοι μετέφεραν στο IBNA ότι οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, και ότι «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις με θετικά αποτελέσματα».
Την ύπαρξη συμφωνίας θα επιβεβαιώσει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Έντι Ράμα, η οποία, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Αν και οι δύο πλευρές επιθυμούν να προλάβουν τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο καθώς μεσολαβεί η έκτακτη Σύνοδος στις Βρυξέλλες για το Προσφυγικό, ενώ πριν από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο.

5 σχόλια:

  1. Μετα το Αλβανικο ας τους δωσουν να λυσουν και το Μεσσανατολικο. Με τη φορα που εχουν παρει Κοτζιας και Τσιπρας ολα ειναι πιθανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα θα κάνουν τον ντουνιά μπ@ρδέλ@! Ξέρεις η τραγωδία από την κωμωδία δεν τα χωρίζει παρά μια λεπτή γραμμή!Χαχαχα να σαι καλά κλαίω από τα γέλια γιατί που ξέρεις όλα είναι πιθανά! Όταν μάθουν εκεί κάτω πως πάει ο Κοτζιάς πιστεύω θα αλλάξουν πλανήτη! Θα του πουν πάρε τα σκύβαλα από τα ζώα και παίξε! Εμείς φεύγουμε και στα χαρίζουμε! Κθ αυτός θα τους κοιτάζει από σύνδεση λινκ ( γιατί δεν είναι να τον δείς σπό κοντά, στο μανίκι το έχει το στυλό) και θα χαζογελά ο χοντρομπομπούκος! Θα του λέει: " μα γιατί φεύγετε εγώ είμαι καθηγητής"! Να σαι καλά είχαμε ανάγκη από λίγο Αρκά...

      Διαγραφή
  2. Στα δύο ειδικά τα π...ριά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη ν αυτοκτονήσουν... θα τα τιμωρήσουμε εμείς οι Έλληνες παραδειγματικά,¨όπως εμείς ξέρουμε, για αποκατάσταση της Ηθικής τάξης και παραδειγματισμό!
    Υπομονή!
    Η ώρα πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο κ.Αλεξανδου.Δεν το βαζεις κατω.

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια κυριά/ε μου έτσι μην νιώθετε! Δεν πειράζει εμείς γουστάρουμε κι έτσι! Γιατί είδαμε και με την πολύ κουβέντα την σοβαρή τα χάλια μας...απέναντι προκειται για ρουφιανοπροδοτότσιρκοανθελληνοπουλημένομαδκαράδες!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.