27/8/18

Αυξάνονται οι Τούρκοι πολίτες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

Ευκαιρίες να διαφύγουν στην Ελλάδα με κάθε τρόπο αναζητούν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες. Μετά τη χορήγηση ασύλου στους οχτώ τούρκους αξιωματικούς, οι Τούρκοι αντιφρονούντες θεωρούν ότι το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι απολύτως ευνοϊκό.
Πιο πρόσφατη περίπτωση, η πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Λέιλα Μπιρλίκ που πέρασε παράνομα στη χώρα μας την περασμένη Τετάρτη. Να σημειωθεί ότι η Λ. Μπιρλίκ  συνελήφθη στις 4 Νοεμβρίου 2016, μαζί με άλλους 13 βουλευτές του HDP με την κατηγορία ότι είναι μέλος του ΡΚΚ (που στην Τουρκία χαρκτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση), ότι κάνει τρομοκρατική προπαγάνδα καθώς και ότι προχωρούσε σε παράνομες δραστηριότητες για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η Μπιρλίκ βρισκόταν σε κατ» οίκον περιορισμό. Η διαφυγή της στην Ελλάδα προκάλεσε σωρεία δημοσιευμάτων που ανέφεραν την Ελλάδα ως καταφύγιο γκιουλενιστών και τρομοκρατών, για ακόμα μία φορά. Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώναν μάλιστα και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ανοίγει το δρόμο απόκτησης ταξιδιωτικών εγγράφων, κατ» αρχήν, για τον έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που επίσης έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, τη στιγμή που στην Τουρκία κατηγορούνται για ενεργή συμμετοχή στο πραξικόπημα.
Οι συνεχείς διώξεις από την κυβέρνηση Ερντογάν όπως είναι φυσικό έχουν αυξήσει δραματικά τον αριθμό των τούρκων πολιτών που επιχειρούν να διαφύγουν στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2018 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα 1.839 Τούρκοι πολίτες, και περιμένουν την έκδοση του. Ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει ήδη τον αριθμό των τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας το 2017, ενώ ιδιαίτερα από τις τουρκικές εκλογές ο αριθμός αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Όλο και πιο ασφυκτική η κατάσταση στην Τουρκία
Η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία γίνεται όλο και πιο ασφυκτική μέρα με τη μέρα. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 δεκάδες χιλιάδες τούρκοι πολίτες βρέθηκαν στο στόχαστρο πολιτικών εκκαθαρίσεων, με το πρόσχημα ότι ανήκουν στον κύκλο των «γκιουλενιστών», του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, ξεκίνησε ως συνοδοιπόρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σήμερα θεωρείται ως ο μεγαλύτερος εχθρός του και ο ενορχηστρωτής κάθε προσπάθειας υπονόμευσης του τούρκου προέδρου. Και του αποτυχημένου πραξικοπήματος φυσικά.
Η κατάρρευση της τουρκικής λίρας  και η οξύτατη οικονομική κρίση που προκάλεσε στη χώρα, επιδείνωσε την κατάσταση με την κυβέρνηση Ερντογάν να επιχειρεί μέσω του εθνικισμού και των επιθέσεων σε «αντιπάλους» (υπαρκτούς και μη) να αντιστρέψει το κλίμα.
Πηγή: in.gr

2 σχόλια:

  1. Η αδέκαστη δικαιοσύνη ας είναι και σε άλλα θέματα δίκαιη και όχι μόνο απο εκεί που παίρνει εντολές !!!!! Όμως και ο μεγάλος αριθμός των Τούρκων που ζητούν άσυλο είναι άκρος επικίνδυνο και θέλει στενή παρακολούθηση όλων των κινήσεων τους ! Επίσης πρέπει να περιοριστεί και ο αριθμός της εισόδου με οποιοδήποτε κόστος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΟΥΜΕ.
      Thanos Tzimeros
      26 Φεβρουαρίου 2016 · Αθήνα ·

      ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ;

      Πέφτοντας σε σχόλιο νομικού, που εργάζεται μάλιστα και στο γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία με εγκαλούσε για προηγούμενο σχόλιό μου, διότι, λέει και οι Αφγανοί και οι Σομαλοί δικαιούνται ασύλου, νομίζω ότι πρέπει να φωτίσω μια άλλη απάτη της αριστερής μπουρδολογίας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "δικαίωμα ασύλου" ως νομική έννοια! Προκαλώ όποιον έχει αντίθετα επιχειρήματα να με διαψεύσει.

      Κανένα διεθνές κείμενο (σύμβαση Γενεύης 1951, πρωτόκολλο Ν. Υόρκης 1967, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνδιάσκεψη ΟΗΕ για το εδαφικό άσυλο 1977, κ.λπ.) δεν προβλέπει τέτοιο δικαίωμα. Η παροχή ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη, τα οποία πρώτα σταθμίζουν το αν απειλείται η τάξη και η ασφάλειά τους.

      Σε απλά Ελληνικά: το ότι στην πατρίδα σου γίνεται πόλεμος κι εσύ έφυγες από εκεί δεν υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑ κράτος να σε δεχθεί. Αν θέλει θα το κάνει. Όλα τα κείμενα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων αναφέρονται στην συμπεριφορά του κράτους προς τον πρόσφυγα ΑΦΟΥ του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο φυσικά μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή. Αν για παράδειγμα το ISIS ηττηθεί και οι καταδιωκόμενοι μαχητές του έρθουν στην Ευρώπη, θα τους χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο; Το λέω διότι πολύ κεφαλομάντηλο και light μπούργκα πέφτει σε όσους μουσουλμάνους επέλεξαν την χριστιανική έως άθεη αλλά χειμαζόμενη Ευρώπη ως "δεύτερη πατρίδα τους" κι όχι την πάμπλουτη και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία.

      Το ότι νομικοί μιλάνε για "δικαίωμα ασύλου" είναι ενδεικτικό της κατάντιας της Παιδείας και της επιστημονικής τους ανεπάρκειας. Πριν την εισβολή των δήθεν προσφύγων είχαμε την εισβολή των δήθεν επιστημόνων, αποφοίτων (ορθότερα: αποφύτων) των δήθεν Πανεπιστημίων και όσων με τέτοιες προδιαγραφές εκφέρουν δήθεν πολιτικό λόγο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.