27/8/18

Ο Τζέφρι Πάιατ αποχαιρετά τον Τζον Μακέιν

Ο Τζέφρι Πάιατ αποχαιρετά τον Τζον Μακέιν
"Είθε όλοι να γίνουμε αντάξιοι των αξιών που εκπροσωπούσε" έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Twitter o πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Με ανάρτηση του στο Twitter ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, αποχαιρέτησε τον Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

«Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από την επαγγελματική αβρότητα και σοφία που μοιράστηκε ο Γερουσιαστής Μακέιν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά μια που θα μου μείνει αξέχαστη είναι η ημέρα που τον σύστησα σε αυτούς τους δύο άλλους θρύλους» (σ.σ. στη φωτογραφία με τον πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Βιτάλι Κλίτσκο και τον τραγουδιστή Σβιάτοσλαβ Βάκαρτσουκ, εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της «πορτοκαλί επανάστασης», κατά τη συνάντησή τους το 2013).
«Είθε όλοι να γίνουμε αντάξιοι των αξιών που εκπροσωπούσε. Τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», έγραψε o πρέσβης των ΗΠΑ.


I have so many memories of the professional courtesies & wisdom Senator McCain has shared through my career, but one I’ll treasure is the day I introduced him to these two other legends. May we all live up to the values he personified. My deepest condolences to the McCain family.
news247.gr/370 likes

9 σχόλια:

  1. Παιατ, Μακειν....δυο εγκληματιες με αμοιβαια συμπαθια. Ο ενας εφυγε, ο κοσμος εγινε λιγο καλυτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο χαρακτήρας ενός άντρα δεν σου είναι ξεκάθαρος, ρίξε μια ματιά στους φίλους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τσουτσέκια του βάλτου της Ουάσιγκτον, με τον πυγμάχο της Μέρκελ και τον ντόπιο πορτοκαλί σαχλαμάρα, όταν διέλυαν την Ουκρανία για να στριμώξουν την Ρωσσία.

    Μετά αφού χάσανε την Κριμαία, γιατί για αυτήν έγινε το πραξικόπημα, εξαφανίστηκαν και τους παράτησαν στην μοίρα τους να κυβερνούνται από συμμορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλες αξίες υπηρέτησε το καθλήκι αυτό...Χειριστής στην διάκεια της επιχειρήσεως Rolling Thunder επάνω απο το Βόρειο Βιετ Νάμ...Χιλιάδες νεκροί, καμμένοι απο ναπάλμ, σακατεμένοι αμαχοι...
    Φυσικά δεν εμπόδισε την ηττα και την εξευτελιστική εικόνα με το ΕΠ να φεύγει απο την πρεσβεία στην Σαιγκόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ wotan398,

      Να υποθέσω πως αν σου ζητούσαν να σχολιάσεις τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη θα έγραφες «…μεγάλες αξίες υπηρέτησε το καθήκι αυτό. Επικεφαλής των γκιαούρηδων στην Τρίπολη και τα Δερβενάκια και άμεσα υπεύθυνος για τον χαμό του ανθού της οθωμανικής νεολαίας. Χιλιάδες νεκροί, καμένοι από καυτή πίσσα, αποκεφαλισμένοι ηρωϊκοί μεχμετσίκ, σακατεμένοι άμαχοι, βιασμένες κόρες των καλύτερων Τουρκικών οικογενειών...». Σωστά;

      Άϊντε ξυπνάτε μερικοί. Ο άνθρωπος ήταν ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ και ακολουθούσε πιστά διαταγές. Και ως στρατιώτης που δεν λύγισε και εκτέλεσε πιστά τις εντολές που έλαβε να εκτελέσει στην υπηρεσία της ΔΙΚΗΣ του Πατρίδας, του οφείλουμε σεβασμό ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. Όταν πριν 100 χρόνια ο Manfred von Richthofen (γνωστός ως «Κόκκινος Βαρώνος»), ο φονικότερος πιλότος των Γερμανών μέχρι εκείνη τη στιγμή που είχε ξεσκίσει ότι πετούσαν οι Σύμμαχοι καταρρίφθηκε και σκοτώθηκε, οι Αυστραλο-Εγγλέζοι (που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αντίπαλοί του σε φονικές μονομαχίες στον αέρα) συνέλεξαν τη σωρό του και τον έθαψαν με στρατιωτικές τιμές. Γιατί; Διότι αν και αντίπαλοι στη μάχη, συμπεριφέρθηκαν ιπποτικά και καταλάβαιναν πως αν και αντίπαλος ήταν ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ που εκτελούσε διαταγές όπως ακριβώς και αυτοί.

      Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η λέξη ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ και τι μπορεί να περιλαμβάνει η έννοια αυτή, ας ασχοληθεί με τίποτα πιο βατό και εύπεπτο στην αριστερίζουσα λογική του. Ελληνέζοι!

      Διαγραφή
    2. Μη χάνεις τον καιρό σου Pointman. Άσε τους συναναγνώστες να εκτονωθούν... Δεν μπορείς να δώσεις νέα οπτική σε κάποιον που δεν το θέλει...

      Διαγραφή
    3. "Στρατιώτη" Pointman πήγαινε να παίξεις με τα στρατιωτάκια σου η και με τίποτε αλλο...

      Διαγραφή
    4. @ wotan398,

      Λαμβάνοντας υπ’ όψη και άλλα σχόλια που κατά καιρούς έχεις αναρτήσει, δεν περίμενα από μέρους σου σοβαρότητα, ωριμότητα, οξυδέρκεια ή έστω ικανότητα / βούληση να μετέχεις σε παραγωγικό διάλογο.

      Τελικά, από τη μία χαίρομαι που (συνήθως) πέφτω μέσα στις προβλέψεις μου για την «ποιότητα» ενός σχολιαστή / συνομιλητή στο παρόν blog βάσει των γραπτών του, αλλά από την άλλη με θλίβει το γεγονός ότι είσαι ένας εξ αυτών που ενώ έχεις δικαίωμα ψήφου, οι (συνήθως ανόητες) αποφάσεις σου παρασύρουν όλους μας σε δύσκολες καταστάσεις - το ακόμη πιο αστείο είναι πως μετά παραπονιέστε.

      …δεν πειράζει. Που θα πάει, θα ενηλικιωθείς. Ελπίζω!

      ΥΓ. Να μην ξεχάσεις να μεταφέρεις τις θερμότερες ευχές μου και τα συγχαρητήριά μου στους γονείς και τους δασκάλους σου που σου έδωσαν εξαίρετη «Παιδεία» και σου δίδαξαν να γράφεις με τον τρόπο που γράφεις.

      Διαγραφή
  5. Οι παλιανθρωποι πανε μαζι σαν τις σαπιες σταφιδες. Οσο για τον συγκεκριμενο, δυστυχως θα συναντησει στο αστρικο παιδιο τις ερινυες και τα αστρικα κελυφη των θυματων του. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.