11/8/18

Ερντογάν: Μπήκαμε στην Κύπρο για να αποτρέψουμε σφαγή Τούρκων από Ελληνοκυπρίους

  • Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
Σε σημερινό άρθρο του στους New York Times, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει προκλητικά ότι «τη δεκαετία του ’70, η τουρκική κυβέρνηση παρενέβη στην Κύπρο για να αποτρέψει τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκυπρίους παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσινγκτον», υπερασπιζόμενος πλήρως την πολιτική του Αττίλα.

«Η Τουρκία έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι μπορεί μόνη της να φροντίζει τις υποθέσεις της εάν οι ΗΠΑ αρνούνται να ακούσουν», επισημαίνει ο Τούρκος πρόεδρος.
Αναφέρει ακόμη πως τις τελευταίες έξι δεκαετίες, η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Οι δύο χώρες στάθηκαν αντιμέτωποι με τις κοινές προκλήσεις κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και τις συνέπειές του και μέσα σε αυτό το διάστημα η Τουρκία έσπευσε σε βοήθεια της Αμερικής όποτε κρίθηκε απαραίτητο.
Στο άρθρο, που έχει τον τίτλο «Πώς η Τουρκία βλέπει την κρίση με τις ΗΠΑ», ο Ερντογάν υποστηρίζει –μεταξύ άλλων– ότι οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας θα υπονομεύσουν τα αμερικανικά οφέλη και θα αναγκάσουν την Τουρκία να στραφεί προς αναζήτηση άλλων φίλων και συμμάχων. «Εάν οι ΗΠΑ δεν αρχίσουν να σέβονται την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας και δεν κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τότε η συμμαχία μας θα κινδυνεύσει», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους ο τουρκικός λαός νιώθει απογοητευμένος από την αμερικανική πολιτική (υπόθεση Γκιουλέν, πραξικόπημα εις βάρος του, σχέση ΗΠΑ με τους Κούρδος στη Συρία, υπόθεση Μπράνσον). Ο Ερντογάν καλεί μάλιστα την Ουάσινγκτον «πριν να είναι αργά, να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι μη συμμετρική και να καταλάβει ότι η Τουρκία διαθέτει εναλλακτικές. Η αποτυχία να αλλάξει αυτή τη μονομερή προσέγγιση και την ασέβεια, θα μας αναγκάσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους».

11 σχόλια:

  1. Delusional statement or warning on his next move in Cyprus?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στό ἀπόλυτο ψέμμα, ὅπως τό ἀνωτέρω,
    δέν πρέπει νά γίνεται τό λάθος, πού συχνά κάνουμε,
    δηλαδή ὅτι ἀπαντᾶμε μέ φιλαλήθεια, ὡς ἀληθινοί Ἕλληνες-Ρωμηοί,
    μόνο μέ ἀληθεῖς πληροφορίες καί μέ ἀντίθετα ἐπιχειρήματα.
    Διότι ἔτσι, πέφτουμε στό ἐπίπεδο του ψεύτη καί τόν νομιμοποιοῦμε ὡς συνομιλητή.
    Χρειάζεται καταγγελία προσωπικῶς τοῦ ψεύτη, ὡς ψεύτη.

    Ἔτσι πού τό πᾶνε οἱ Τοῦρκοι, θά μᾶς ποῦνε, καί ὅτι ἐπέζησαν στήν Ὀθωμανική Αὐτοκρατορία κάνοντας ἀντίσταση σέ σφαγές καί μαρτύριά τους, στά ὁποῖα τούς ὑπέβαλλαν οἱ Ἕλληνες!

    Σέ ἕνα πράγμα "δικαιολογεῖται" μόνον ὁ Ἐρντογκάν, ὅτι οἱ Τοῦρκοι μονίμως φοβοῦνται δικαιολογημένα ὅτι θά τούς σφάξουν οἱ Ἔλληνες, σέ ἀντίποιινα γιά τά ὅσα φοβερά ἔχουν κάνει οἱ Τοῦρκοι σέ βάρος τῶν Ἐλλήνων. Καλά κάνει νά τό φοβᾶται γι' αὐτό, κάθε Τοῦρκος ἀλλά ὄχι τούς Ἕλληνες, τόν ἀληθινό Θεό καί τούς μάρτυρες ἀγίους μας, ὅσο δέν τούς ζητοῦν συγνώμη στό πρόσωπό μας.

    Ἀλλά στήν Κύπρο, πρῶτον δέν ὑπῆρχαν τό 1974 παρά ἐλάχιστοι πραγματικοί Τοῦρκοι (ἄλλο θέμα, σήμερα, οἱ ἔποικοι) ἀλλά μόνο Ἕλληνες-Ρωμηοί-Κύπριοι, καί ἀποκλειστικά ἐξισλαμισμένοι Ἔλληνες-Κύπριοι, πού λέγονταν ὄχι πλέον Ρωμηοί, ἀλλά "Τουρκοκύπριοι".

    Καί δεύτερον, ὅπως ἔχει πλέον ἀποδειχθῆ σήμερα, κἀποιες δολοφονίες ἑκατέρωθεν τό 1964 (καί καμία βέβαια δολοφονία "τουρκοκυπρίου" ἀπό Ἕλληνες Κυπρίους τό 1974), ἔγιναν μέ προβοκάτσιες κυρίως τῶν ἴδιων τῶν Τούρκων, ἀλλά καί τῶν Ἐγγλέζων, γιά νά ὑπάρξῃ αἰτία διχοτομήσεως τῶν Κυπρίων σέ δύο ἐχθρικές μεταξύ τους κοινότητες, καθώς καί τῆς Κύπρου ὡς Κράτους.
    Τί παραμύθια λοιπόν εἶναι αὐτά λέει ὁ Ἐρντογκάν;
    Νομίζω ὅτι πρέπει νά καταγγελθῆ ἀπό ὅλους τούς Ἕλληνες, ὡς ψεύτης, γιά αὐτό τό ψέμμα του, διότι τό ὠμό ψέμμα αὐτό, ἔ, πάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ολα εχεις δικιο αλλα και ορισμενοι Ελληνοκυπριοι διεπραξαν σφαγες το 74 διαβασε τι εγινε στην Τοχνη,Αλοα Ζαγαραθη.Φυσικα δεν φτανουν το μενος και τις σφαγες των Τουρκων

      Διαγραφή
    2. Απαιτείται να γίνει απόλυτη διάκριση μεταξύ κρατικής δολοφονικής βίας, εν προκειμένω της Τουρκικής, και μεμονωμένων εγκλημάτων, ατόμων και ομάδων που εκμεταλλεύονται το χάος ενός πολέμου για να διαπράξουν εγκλήματα.

      Διαγραφή
  3. Τελικα ολοι γαιδουρια ειμαστε... Αλλοι για την υπομονη τους και αλλοι για την συμπεριφορα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μου επιτραπεί να πω μια πικρή αλήθεια. Ο Ερντογάν την δουλειά του κάνει λέγοντας ψεύδη, γραμμικές ερμηνείες και ιστορικές υπεραπλουστεύσεις. Το πρόβλημα δεν είναι ο Ερντογάν. Πόσοι ναινέκοι στην Κύπρο και στην Ελλάδα θα συνηγορούσαν με αυτά τα γκαιμπελικά ψεύδη;; Περικλής Θουκυδίδου Α144: Περισσότερο φοβούμαι τα ιδικά μας σφάλματα παρά τα σχέδια των εχθρών μας (μετάφραση Ελ. Βενιζέλος) ΜΑΛΛΟΝ ΓΑΡ ΠΕΦΟΒΗΜΑΙ ΤΑΣ ΟΙΚΕΙΑΣ ΗΜΩΝ ΑΜΑΡΤΙΑΣ Ή ΤΑΣ ΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΔΙΑΝΟΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα. Επιτελους κατι ορθολογικο. Επισης, χρονια τωρα συζηταμε για την Τουρκια και τις ενεργειες της σε ολα τα οικονομικα και στρατιωτικα επιπεδα. Χρονια εχουμε να ακουσουμε και να συζητησουμε δικες μας ενεργειες και σχεδια. Μονο στα λαθη μας εστιαζουμε και πεφτουμε καθε φορα απο τα συννεφα για την ανοργανοσια μας και ανικανοτητα μας.

      Διαγραφή
  5. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΌΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ (ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ) ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ;

    ΔΕΙΤΕ:
    Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΑΡΧΗ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΚΑΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ.
    http://www.triklopodia.gr/o-anti-ethnikistis-anastasiadis-i-prodosia-tou-ethnarchi-karamanli-to-1974-kata-stoforopoulo-kata-steit-ntipartment-ke-kata-neokli-sarri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κατι αλλο στο σχολιο του κ. Υφαιστου. Ξερει καποιος να μας πει ποσοι απο τους αναλυτες στην ελλαδα θεωρουν σαν λυση να μοιραστουμε τα ενεργειακα μας αποθεματα? Ειναι ικανοι απο τον φοβο τους και τον μη ορθολογισμο τους να μοιραστουμε και πετρελαιο στο ιονιο πελαγος. Ποιος απο εμας θεωρει οτι το ελληνικο ναυτικο πρεπει να βοηθησει την κυπρο να εξοριξει φυσικο αεριο? Ακομη και οσον αφορα στον αγωγο αεριο east-med (καποιο μαλιστα εχουν επιχειρηματα τεχνικα, βαθια τα νερα, πολυ μαρκια. Ξερει καποιος να μας πει τα αντιστοιχα τεχνικα του turkish stream II). Οι μισοι και παραπανω ελληνες αναλυτες θεωρουν οτι δεν πρεπει να γινει. Πρεπει να περνει ο ελληνισμος το αεριο του μεσω τουρκιας. Για να μην γκρινιαζει ο ερντογαν. Και αυτα που μας εχουν απομεινει ειναι πολλα για την ανικανοτητα και υποτελεια μας. Μας στηριζουν οι ευρωπαιοι να χαραξουμε αυτονομη πολιτικη απεναντι στην τουρκια και μεις ειμαστε ικανοι να επιλεξουμε τον ερντογαν απεναντι στους ευρωπαιους. Στο κατω κατω καλυτερα να τα δωσουμε στους ευρωπαιους παρα στους τουρκους. Ποσοι συμφωνουν με αυτο απο τους αναλυτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι κατι που μπορει να σε τρελανει εδω στην Ελλαδα. Η ιδιοτητα..αναλυτης..Οπως σε ολα κι εδω ..αλλα αντι αλλων.Μα τα στοιχεια ειναι μαθηματικα..Δεν επιδεχονται χιλιες πονηρες αποψεις.Ειδες εσυ Τζων εναν με μαθηματικα στοιχεια ?? Ολο παπαριες του αερα δηθεν πολιτικης..Ο Ηστ Μηντ πχ...ειναι αστειο οτι γινεται....εχει τοσο μηκος...τοσο βαθος ..τοσο κοστος...τοση χωριτικοτητα..τοσο χρονο κατασκευης..αυτους τους πελατες...αυτα τα κρατη εταιρους..αυτες τις γεωτρησεις..( που δεν εγιναν..και θα γινουν τοτε..)...αυτους τους ανταγωνιστες.. αυτα τα εδοδα κι εξοδα .κλπ.Ολα μαθηματικα...απλα .καθαρα ..Ειδες εσυ εναν με στοιχεια τετοια ?? Ολο ..μαλακιες αναλογα απο που τα αρπαζει....Αρα τι αναλυτες ?? Παπαριων ?? Πονηροσκυλα του κερατα ειναι..και αδιαβαστοι!!!Βιβλιο δεν ανοιγουν.!! Τι αναλυτες ? Ποιος τους χρειαζεται ?? Υπαρχει ο καθηγητης πχ. Φωσκολος...Ζελιδης...κλπ.Ξερουν ολα.!! Αυτους φωναζεις..εξηγουν ..τελος !!! Οι αλλοι οι ...ξυλοκοποι τι θελουν ??? Αντε στο διαβολο !! Τι να αναλυσει ενας ανιδεος ??Οι πολιτικοι επισης αυτο κανουν.Συχνα ανιδεοι των ανιδεων...πονηροσκυλα...Τι να κανει πχ.ενας δικηγορος πολιτικος εδω ?? Δεν εχει ιδεα.Να του κανουν μαθημα οι ειδικοι 40 χρονια κι αν..καταλαβει γρυ ?? Οι λεγομενοι συμβουλοι.Μα αφου εισαι τενεκες πχ.στο θεμα.Θα περιμενει ο λαος να σου μαθουν οι συμβουλοι ..μεταπτυχιακα γεωλογιας ?? Κι αν...παρεις μυρουδια...αν...Τι κριση λοιπον ναχεις και περιμενει ο λαος...την κρισαρα σου ?? Βλεπεις εδω ολο ειναι...τερατωδως λαθος !! Ειδικα στην χωρα μας οπου ολα στηριζονται οχι σε οργανωση αλλα στον ελεω θεου ..αυτοσχεδιασμο του ενος...συνηθως ..ανιδεου...επειδη τον...ψηφισαν...κι αρα....τα ξερει ολα !!!.

      Διαγραφή
  7. Οι Τούρκοι μπηκαν στην Κύπρο επειδή το επέτρεψε το Κίσσινγκερ. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.