6/8/18

HΠΑ: Σήμερα στη δημοσιότητα η λεπτομερής λίστα των κυρώσεων κατά του Ιράν

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
epa06929597 Gold coins are seen at a shop in Tehran, Iran, 05 August 2018. Media reported that ahead of additional US sanctions against Iran and bad economic situation which decreased the Iranian currency value and the gold price to soar, people turned to purchasing gold to safeguard their savings. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Τη λίστα με τις κυρώσεις, που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό, κατά του ιρανικού καθεστώτος, θα παρουσιάσει εντός τις ημέρας η Ουάσιγκτον. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ από τη Σιγκαπούρη, έλαβε εντολή από τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να παρουσιάσει σήμερα, Δευτέρα, λεπτομερώς τις κυρώσεις, που θα επιβληθούν για να αντιμετωπιστεί η «κακόβουλη ιρανική δραστηριότητα».
Ο Πομπέο διεμήνυσε δε ότι η Ουάσιγκτον θα φροντίσει οι αμερικανικές κυρώσεις να τηρηθούν από όλους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, οι κυρώσεις θα επιβληθούν λίγο μετά τα μεσάχυντα της Δευτέρας ώρα Ανατολικής Ακτής (7.00 πμ ώρα Ελλάδος την Τρίτη). 
Με το πρώτο πακέτο κυρώσεων μπαίνουν στο στόχαστρο χρηματοικονομικές συναλλαγές, εξαγωγές πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών, καθώς και οι αγορές αυτοκινήτου και αεροσκαφών. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποσύρει από τον περασμένο Μάιο τις ΗΠΑ από την πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που είχε υπογραφεί το 2015. Τη συμφωνία εξακολουθούν να στηρίζουν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι και έχουν προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον πως με τη στάση της θα πυροδοτήσει νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. 
Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.