1/2/19

Ο Πάπας ονομάζει «Μακεδονία» τα Σκόπια!

  • Ο Πάπας ονομάζει «Μακεδονία» τα Σκόπια!
    (Φωτ.: EPA / Rodrigo Sura)
Ο Πάπας θα επισκεφθεί στις 7 του προσεχούς Μαΐου τα Σκόπια, και στη σχετική ανακοίνωση του Βατικανού το γειτονικό κράτος ονομάζεται «Μακεδονία» – ούτε καν «Βόρεια Μακεδονία». Είναι έτσι ο πρώτος αρχηγός κράτους και θρησκευτικός ηγέτης που μετά τη συμφωνία των Πρεσπών παραποιεί την ιστορική αλήθεια και σκανδαλωδώς μεροληπτεί υπέρ των γειτόνων μας.

Η ιστοσελίδα vatican news αναφέρεται στο ταξίδι και, πέραν των άλλων, δημοσιεύει την αφίσα της επίσκεψης, όπως την κατασκεύασε το Βατικανό.
Με αυτήν θα γεμίσουν οι δρόμοι του γειτονικού κράτους και αυτήν θα δημοσιεύσουν τα ανά την οικουμένη ΜΜΕ. Η αφίσα έχει σε πρώτο πλάνο τον Πάπα να ευλογεί και από κάτω με μεγάλα γράμματα γράφεται: «Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Μακεδονία – 7 Μαΐου 2019».
Στο φόντο της αφίσας υπάρχει το σχήμα της χώρας και η σημαία της. Πάνω από τον Πάπα γράφεται το μότο της επίσκεψης: «Μη φοβού, το μικρόν ποίμνιον», λόγο του Ιησού Χριστού που αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς (ιβ΄ 32). Στα Σκόπια δεν υπάρχουν άλλοι ρωμαιοκαθολικοί, πλην των διπλωματών και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και το μότο της επίσκεψης, το οποίο όμως έχει και μεσσιανικό χαρακτήρα, αφού στον επόμενο στίχο ο Λουκάς γράφει: «Σε εσάς εμπιστεύθηκε ο Πατέρας σας να δώσει τη βασιλεία του», δηλαδή, κατά το Βατικανό, στον Πάπα...
Ο πληθυσμός της γειτονικής χώρας αποτελείται από Σλάβους ορθοδόξους χριστιανούς (65%) και Αλβανούς-Κοσοβάρους σιίτες μουσουλμάνους (33,5%).
Το ερώτημα είναι γιατί ο Πάπας επισκέπτεται μια χώρα στην οποία δεν υπάρχουν ρωμαιοκαθολικοί και χρησιμοποιεί την ονομασία «Μακεδονία», προκαλώντας τα εθνικά αισθήματα των Ελλήνων. Η απάντηση είναι πως το Βατικανό έχει τη δική του γεωπολιτική, η οποία προηγείται αιώνες εκείνης των κατά καιρούς μεγάλων κοσμικών δυνάμεων. Η εφαρμογή της έχει δύο σκέλη: Πρώτον να θέσει υπό τον Πάπα όλους τους χριστιανούς και δεύτερον να έχει κύριο λόγο στην εξουσία επί των λαών της Γης. Σήμερα η γεωπολιτική του Βατικανού ταυτίζεται με αυτήν των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης. Επιδιώκει και αυτό να περιορίσει την επιρροή της Ορθόδοξης Ρωσίας στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους, και από αυτόν τον περιορισμό να αποκτήσει οφέλη. Κυρίως στις χώρες που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι ορθόδοξες, όπως στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία (την οποία θα επισκεφθεί πριν από τα Σκόπια, στις 6 Μαΐου), στη Ρουμανία, όπου, όπως στην Ουκρανία, οι Ουνίτες είναι πολυάριθμοι, και στα Σκόπια.
Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος Πάπας Βενέδικτος πρώτος στις urbi et orbi ευχές του έλεγε ότι ευλογούσε στη «μακεδονική» γλώσσα τους «Μακεδόνες» των Σκοπίων... Επίσης οι δυτικοστραφείς πολιτικές ηγεσίες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, ημέρα που εορτάζονται στις χώρες τους οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, επισκέπτονται τη Ρώμη για να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Κυρίλλου και να συναντηθούν με τον Πάπα... Να προστεθεί ότι πριν κάποια χρόνια οι σχισματικοί αρχιερείς των Σκοπίων απείλησαν να υπαχθούν στον Πάπα και να καταστούν ουνίτες, αλλά υποχώρησαν μπρος στην ισχυρή αντίδραση που υπήρξε από τον σλαβικό κλήρο και λαό της γειτονικής χώρας...
Η επίσκεψη του Πάπα –ως κρατικού ηγεμόνος του Βατικανού– στα Σκόπια θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στην Ελλάδα, και ισχυρές εκκλησιαστικές αναταράξεις.
Πάντοτε ο Πάπας στις επισκέψεις του συναντάται με την πολιτική και τη θρησκευτική ηγεσία της κάθε χώρας. Στα Σκόπια η κυβέρνηση Ζάεφ, που προσκάλεσε τον Πάπα, αναγνωρίζει ως επίσημη Εκκλησία αυτήν που όλες οι κατά τόπους ορθόδοξες Εκκλησίες θεωρούν σχισματική και δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση και κοινωνία μαζί της.
Το Πατριαρχείο της Σερβίας, υπό την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου είναι τα Σκόπια, και οι άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες αναγνωρίζουν ως κανονική την υπό τον Αρχιεπίσκοπο Σκοπίων Ιωάννη αυτόνομη αρχιεπισκοπή Αχρίδος, την οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει η κυβέρνηση Ζάεφ, αλλά διώκει τον προκαθήμενο και τους κληρικούς της. Ο Πάπας συναντώντας τους σχισματικούς αρχιερείς θα επιτελέσει ένα ακόμη βαρύ εκκλησιολογικό ατόπημα και θα προκαλέσει τη δίκαιη αντίδραση της σερβικής ορθόδοξης Εκκλησίας και όχι μόνο. Να αναφερθεί ότι η σερβική Εκκλησία είναι εναντίον των σχεδίων Δύσης, Βατικανού και Φαναρίου στην Ουκρανία, με ό, τι συνεπάγεται αυτό...
Το Βατικανό διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ακολουθεί τη γεωπολιτική της Δύσης. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι κοινή επιδίωξή τους να προωθηθεί, κατά το πρότυπο της Ουκρανίας, η αναγνώριση ως κανονικής της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, να περιοριστεί η επιρροή της σερβικής Εκκλησίας στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας (ακολουθεί η αυτοκεφαλία του Μαυροβουνίου;) και να επιβληθεί η σύνθετη ονομασία με το «Μακεδονία» σε αυτήν. Το γεγονός είναι ότι το Βατικανό ήδη ονομάζει «Μακεδονία» τη γειτονική χώρα, ενώ το Φανάρι σιωπά, όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος...
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

9 σχόλια:

  1. Φυσικα και θα τρεξει πρωτος πριν ο παπατσαρκνιας κανει κολλητηλικι με τον Βαρθολομαιο.
    Εχει ηδη δοκιμασμενη συνταγη με την Ουνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεχει κι'αυτος μπας και προλαβει να παρει καμμια βαλιτσα με Ευρω/Δολλαρια που πηγαινουν κι ερχονται στα Σκοπια.....Στην αναμπουμπουλα χαιρεται ο λυκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φράση «μη φοβάσαι ΠΛΕΟΝ μικρό ποίμνιο» (το «any longer» έχω την εντύπωση ότι προστέθηκε εσκεμμένα για να δείξει κάποιο «μακρόχρονο φόβο» που τώρα τελειώνει), αναφέρεται συγκαλυμμένα, (και) στο ίδιο το κρατίδιο των Σκοπίων που... επιτέλους δικαιώθηκε(!), γιατί αυτή η φράση είναι ενοποιημένη με την εικόνα του ήλιου της Βεργίνας, ο οποίος με προκλητικό τρόπο «αποδίδεται» στους Σκοπιανούς, ώστε μέσω αυτών των συμβολισμών της αφίσας και της λέξης «Μακεδονία», ο Πάπας «δείχνει» ότι οι Σκοπιανοί είναι οι γνήσιοι «Μακεδόνες»(!).
    Έχει επιπλέον και τον σταυρό του Πάπα στο κέντρο(!), που μόνο τυχαίο δεν είναι αφού η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων έχει δηλώσει την επιθυμία της να υπαχθεί στον Πάπα και (επέκταση της Ουνίας στα Βαλκάνια!).
    Ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος Σκοπίων στο μοναστήρι που μένει και υποδέχεται και επίσημα πολιτικά πρόσωπα έχει μόνιμα την σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, όταν αυτό είχε απαγορευτεί εδώ και χρόνια από την Ενδιάμεση Συμφωνία μας με τα Σκόπια.
    Ο κ. Παπαθανασόπουλος αναφέρει πολύ σωστά στο άρθρο του ότι μάλλον προετοιμάζεται κάτι αντίστοιχο της Ουκρανίας, ακριβώς για να αποδυναμώσουν την Σερβία (που είναι η τελευταία χώρα ρωσικής επιρροής στο χώρο των Βαλκανίων), και την Σερβική Εκκλησία που ήταν αντίθετη με ότι έγινε στην Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτη φορα επισης η Μοσχα.σημερα.απεκαλεσε εμφανως τα Σκοπια ...Σκοπια ...οπως το ακουμε ...κι οχι Μακεδονια....Δεν ξαναγινε αυτο....

      Διαγραφή
    2. Το γεωπολιτικό παιχνίδι 'χοντραίνει' και πιστεύω ότι θα δούμε όλο και μεγαλύτερη πόλωση, αντίστοιχη ίσως της περιόδου του ψυχρού πολέμου, η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
      Τότε όμως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, γιατί καθώς η Δύση σταδιακά μας απορροφούσε σε όλα τα επίπεδα, [και ως προς τον ξενόφερτο επιφανειακό καταναλωτικό τρόπο ζωής, και ως προς την σταδιακή 'εκκοσμίκευση' της Εκκλησίας σύμφωνα με τα παπικά πρότυπα (με την έννοια ότι η πνευματική της διάσταση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, και επιδιώκεται η μετατροπή σε ένα 'κοινωνικό θεσμό' όπως ένα 'Ίδρυμα'), και ως προς την ταύτισή μας με τα συμφέροντα των Δυτικών και την υποστήριξη των πολέμων τους], από την άλλη μεριά, ο λεγόμενος υπαρκτός σοσιαλισμός, δηλ. ο σταλινισμός και οι επιπτώσεις του στην Ρωσία με την κρατική επιβολή της αθεϊας και την κατεδάφιση των αξιών, δεν έδινε κανένα περιθώριο σε όσους έβλεπαν καθαρά τα πράγματα να θεωρήσουν την τότε ΕΣΣΔ ως το 'αντίπαλο δέος' (επί της ουσίας) απέναντι στη Δύση. Ήταν απλώς η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Ήταν ένας ευτελής υλισμός που εξαχρείωνε τον άνθρωπο (ως προς το πνευματικό του υπόβαθρο) με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και ο καπιταλισμός της Δύσης που καταπάτησε όλες τις αξίες και προώθησε όλα τα ιδεολογικά σκουπίδια για χάρη του κέρδους και μόνο.
      Όμως μετά την πτώση του κομμουνισμού τα δεδομένα αλλάζουν.
      Προφανώς ο Πούτιν κοιτάζει και αυτός τα συμφέροντά του, αλλά είναι αυτή τη στιγμή το μόνο 'εμπόδιο' στην επιβολή της μονοκρατορίας της Δύσης και της επέλασης της ΝΤΠ.
      Την ημέρα των Χριστουγέννων η Δαμασκός βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ [υπάρχει εδώ ένα σχετικό άρθρο: http://dimitriskazakis.blogspot.com/2018/12/blog-post_28.html]
      και η Ρωσία ήταν αυτή που υπερασπίστηκε την Συρία, [όταν κανένας θρησκευτικός ηγέτης δεν βγήκε να καταγγείλει αυτή την ενέργεια εναντίον των χριστιανικών πληθυσμών την ημέρα των Χριστουγέννων].
      Πρέπει πάση θυσία να κρατηθούν οι παγκόσμιες ισορροπίες στον πλανήτη.Είναι εγκληματικό να μας βάζουν συνεχώς απέναντι στην Ρωσία, με τρόπο μάλιστα επιδεικτικό και προκλητικό (όπως ήταν η απέλαση των Ρώσων τις μέρες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ).
      Ψηφίστηκε η άθλια Συμφωνία των Πρεσπών βγάζοντας Σκοπιανούς βουλευτές απ΄την φυλακή και εξαγοράζοντάς τους με τα εκατομμύρια του Σόρος, με τον Αμερικανό Πρέσβη μέσα στην Βουλή των Σκοπίων την ώρα της ψηφοφορίας, και την Μέρκελ στην Αθήνα, με αντίστοιχες δωροδοκίες και εδώ.. και έχουν το θράσος να μας λένε ότι ήταν 'άντι-ιμπεριαλιστική', και στα πλαίσια του... 'ευρωπαϊκού Διαφωτισμού'(!)..
      Πραγματικά είναι εξωφρενικά όσα συμβαίνουν!..

      Διαγραφή
    3. Ομως συμβαινουν..Πιστευεις οτι δεν θα ανοιξει μυτη εδω ? Οτι θα γινει το απιθανο θαυμα μιας ταυτοχρονης συλλογικης αφυπνησης απο νοοτροπιες δεκαδων ετων στρευλωσης που θεωρουνται " φυσικες" εδω ?? Χωρις ...γρατσουνιες ?? Αν δεν γινει αυτο το "θαυμα των θαυματων"...τι μελλον θαχουμε ?? Καλο...ηρεμο. .καλοτυχο ? Θα ανοιξουν ευκαιριες ...δουλειες ..διασκεδασεις κλπ οπως πριν ? Αλλαζοντας ...απλα Ρηγαδες ?? Ουτε καν νοοτροπιες ?? Οι γεροι τυφλοι Θα δουν ξαφνικα...οι νεοι θα μεταμορφωθουν σε πεταλουδες...και τα εργοστασια θα χτιζονται σαν πολυβολα σε ριπες σεκοντ .?? Οι Τουρκοι θα κανουν πισω...οι εισβολεις θα χαθουν...τα κυμματα τους θα πανε πισω ολοταχως ? Θα λυθουν ολα δια μαγειας .χωρις μυτη ανοιχτη ? Χωρις ουτε ..νοοτροπια να αλλαξει ?? Ουτε ο ...πρωινος καφες ?? Τα λαμογια θα γινουν....αγιοι...οι τραπεζιτες γαλαντομοι...οι συνδικαλιστες στην θεση τους...οι υπαλληλοι ολα ιδια...εφαπαξ...στα 50....παμε χαλαρα...διακοπες ..κλπ κλπ...?? Ατελειωτο το χθες...και το θαυμα ...θαυμα...φιλανθρωπιες...στο εξης....ολα λυμενα...βγαζοντας τον Γιωργο ...βαζοντας τον....Νικο....κι ουτε μυτη....ομαδικη βαπτιση ...στον Ιορδανη...Μπηκες...βγηκες ...λουξ....
      Δυσκολη περιπτωση για τον Θεο....Κανεις δεν τον ρωτησε αν θελει θαυμα....ουτε αν αυτο εχει κσποια ..προυποθεση...Πολλοι δεν πιστευουν καν πως υπαρχει.....αλλα πιστευουν στα ...θαυματα ..!! Βγαλαμε τον ...Γιωργο...βαλαμε τον Νικο....αρχισε η ...εκτοξευση.... Χωρις μυτη....χωρις χρονο...χωρις αλλαγη ωραριου....τα εξω ιδια...και..τα μεσα...αποκαιδια....Τι λες εσυ ?? ( μοιαζετε με ταφους..που απ εξω ειστε λαμπεροι...κι απο μεσα..με αραχνες ..ειχε πει ......Καποιος...)

      Διαγραφή
  4. Αλήθεια ο Μακαριώτατος γιατί εχει καταπιεί την γλώσσα του ; Συλλαλητήρια, ξεσηκωμός του κόσμου για το σκοπιανό και η "διοικούσα εκκλησία" μούγκα;
    Τι εχει λαμβάνειν ΚΑΙ η εκκλησία απο κοινού με το "βαθύ" κράτος η καλύτερα ψευδοκράτος που επίσης σιωπά, αποδέχεται και περί αλλων τυρβάζει;
    Καλά στρατός και αστυνομία...Με ΝΑΤΟ και Ευρώπη ταίζονται, εκπαιδεύονται, πληρώνονται, αισθάνονται "Δύση" με τις Red Flags τους, την EUROPOL, την "ισότιμη" συνεργασία με την CIA και αλλα ευαγή ιδρύματα... Οι "Αγιοι Πατέρες" ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear wotan, a little while ago Tsipras made waves with the Church trying to fire them from being civil servants.
      The church want their paycheck from the government. It's not complicated.

      Διαγραφή
  5. Καί τά Σκόπια θά ὀνομάσουν "'Εκκλησία τους" τήν ὑπό τόν Πάπα (ὡς πρώτου, ὡς κορυφῆς) πυραμίδα τῆς ἀντί τοῦ Χριστοῦ ἐξουσίας του ἐπί τῆς γῆς.

    Ἀλλά τό παίζει ὁ Πάπας φιλο-Σκοπιανός, καί γιά τόν ἑξῆς λόγο: Θά διεκδικήσει ἄν προχωρήσῃ μιά στάλα ἀκόμη ἡ προσέγγισή του μέ τό Φανάρι, τήν δικαιοδοσία τοῦ παλαιοῦ Ὀρθοδόξου τότε Πάπα, ἐπί τοῦ ὅλου "θέματος" τῆς ἐπί Ρωμανίας ("Βυζαντίου") Μακεδονίας.
    Ὁ κύριος ὅμως λογος παραμένει:
    Παραποίηση τῆς ἱστορίας τῶν Ὀρθοδόξων χριστιανικῶν καί Ἑλληνικῶν καταβολῶν τοῦ ὅλου χριστιανικοῦ πολιτισμοῦ τῆς πρώτης χιλιετίας, ὥστε νά ἀποβληθῆ καί ὁ Ἑλληνισμός καί ἡ Ὀρθοδοξία ἀπό τήν "Ἐκκλησία" τοῦ μἐλλοντος, μέ ἀπόλυτη πνευματική ἐξουσία τοῦ Πάπα ἐπί ὅλων τῶν θρησκειῶν τῆς γῆς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.