5/2/19

Π. Ήφαιστος: Λάθος μήνυμα η επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα - Αναγκαία μια ενιαία στρατηγική αποτροπής

H επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα αποτελεί κίνηση που πλήττει την αξιοπιστία της ελληνικής αποτρεπτικής στρατηγικής, λέει ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ειδικός σε θέματα Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Παναγιώτης Ήφαιστος στον 98.4
Οι προεκτάσεις αυτής της επίσημης επίσκεψης στην Άγκυρα, είπε, αναπόδραστα είναι βαθύτατων αρνητικών προεκτάσεων. Δεδομένης μάλιστα της όξυνσης των τουρκικών αναθεωρητικών απειλών και καθημερινών προκλήσεων, η Ελλάδα έτσι δημιουργεί παραστάσεις αδυναμίας, υποχωρητικότητας και κατευνασμού.

 Ο Παναγιώτης Ήφαιστος σημείωσε ακόμη ότι το ταξίδι στην Άγκυρα γίνεται σε μια κομβική ιστορική στιγμή. Η Άγκυρα κυριολεκτικά αλωνίζει στον κυριαρχικό χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον οποίο τουλάχιστον διακηρυκτικά η Ελλάδα συνδέεται μέσα από το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Την ίδια στιγμή η τουρκική πολιτική ηγεσία απειλεί να εκπληρώσει τα οράματα της «γαλάζιας πατρίδας» με πύκνωση των προκλήσεών της στο Αιγαίο.

13 σχόλια:

  1. Δυστυχως αποδεικνυεται οτι υπαρχουν αξιολογοι ανθρωποι στην Ελλαδα αλλα κανεις δεν τους ακουει.
    Μπραβο σας κ. Ηφαιστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είπαμε πολλές φορές. ..... Το άτομο είναι βλακας . Δεν είναι ικανός να κάνει κάτι απλό για τον Έλληνα πολίτη και αν αυτού πήγε και έκατσε δίπλα στον Ερτογαν !!!!! Που πας ρε καραμητρο !!!!!! Τι θέλεις να πάρεις από τον Τούρκο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει να πηγε να διαπραγμετευτει ασυλο σε περιπτωση που του κατσει στραβη στην Ελλαδα.
      Κανεις δεν μπορει να προβλεψει τι θα βγει απο το στομα του Τσιπρα

      Διαγραφή
    2. @ NIKOS

      Αν ένας βλάκας έχει καταφέρει να σε κυβερνά 4 χρόνια και σκοπεύει να συνεχίσει γι άλλους επτά μήνες, ή δεν είναι και τόσο βλάκας, ή .... :(

      ΥΓ: Το β' ενικού εντελώς ρητορικό.

      Διαγραφή
    3. Εγώ φίλε μου Nativist πότε δεν βγάζω τον εαυτό μου απ έξω, αν και δεν τον ψήφησα και εγώ το Πολυτεχνείο τελείωσα και κάτι τέτοια άτομα τα ξέρω πολύ καλά !!!Απλά είμαι τόσο απογοητευμενος από εμάς τους Έλληνες που πολλές φορές εκτρέπομαι !!!!!!

      Διαγραφή
  3. Άσχετο:
    Πολλοί τούρκοι κάνουν τεστ DNA για να βρουν την καταγωγή τους και ανακαλύπτουν ότι είναι Έλληνες-Ελληνοπόντιοι-Αρμένιοι-Κούρδοι-Ρώσοι!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=86RLzOPOB-0&t=408s
    Αν κάνετε αναζήτηση στο youtube turkish dna θα βρείτε πολλούς τέτοιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικός ο κος Ηφαιστος,ωστόσο κάνει ένα λάθος: Μιλάει γιά δόγμα αποτροπής.
    Και δυστυχώς εδώ το δόγμα αποτροπής δεν αρκεί πλέον.
    Τα δόγματα έχουν τελειώσει.
    Εδώ χρειάζεται να είσαι πονηρός σαν τον Οδυσσέα και κοροϊδεύοντας όλη την δύση να προκαλέσεις και να επιφέρεις το αποφασιστικό χτύπημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Unfortunatelly, the conversation was more at the strategic level than what is happening on the ground.
    Tsipras' relationship to Erdogan is much closer than we would like it to be. Tsipras is blinded by the mythical amounts of money he has received to sell Macedonia and as a good communist, with an endless appetite.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δογμα ?? Που ...πως..? Εδω ολα ειναι ανωμαλα...ερασιτεχνικα...του ποδαριου.. Ευχη ειναι το δογμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι...τώρα έχωμεν τον "γκρηκ δε φρηκ" που καθορίζει το νέο Ελληνικόν δόγμα: "Τρέλανέ τους στα καρφώματα εντός έδρας"...χαχαχαχα!!!

      Διαγραφή
  7. Απορία που δεν έδειξε τίποτα το σαματά ντουλαπ (τηλεόραση). Μάλλον ούτε αυτός ξέρει γιατί πήγε άλλους θα εξυπηρετεί. Ο λαός στο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ και δεκαετίες ενα είναι το δόγμα στην χώρα : Αμύνεσθαι περί πάρτης...Οι εκάστοτε κυβερνώντες απλώς το...μετουσιώνουν σε "εξωτερική πολιτική". Οσο υπάρχει "σαβούρα" να αφήνουν, ολα καλά ! Μικρασία, Κύπρος, Ιμια, Μακεδονία...εχει ακόμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο τσιπρας πάει να προδώσει τη Θράκη τώρα και μερικά νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.