18/2/19

Νάνος Βαλαωρίτης: Ζούμε μια μεγάλη απάτη που δεν ζήσαμε ούτε στη Χούντα - Ο Τσίπρας υπέκυψε στις απειλές του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της CIA και δέχτηκε τις Πρέσπες

«Καταστροφική για την Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών»
Νάνος Βαλαωρίτης: Ζούμε μια μεγάλη απάτη που δεν ζήσαμε ούτε στη Χούντα
Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει μια χροιά ψευτοαριστερή και ακολουθεί σταλινική γραμμή, τονίζει στο liberal.gr o Nάνος Βαλαωρίτης και προειδοποιεί πως προσπαθούν να βρουν όλα τα δυνατά κόλπα για να υπερισχύσουν και σ’ αυτές τις εκλογές. «Αυτό που ζούμε είναι μια μεγάλη απάτη» τονίζει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι «το πιο αισιόδοξο είναι πρώτα να αλλάξει η Κυβέρνηση, να φύγει ο Σύριζα απ’ την εξουσία και να έρθει μια άλλη Κυβέρνηση».

«Σήμερα τσακίστηκε ένας πολιτισμός γιατί οι απόγονοί του στάθηκαν πολύ κατώτεροι της Ιστορίας τους». Το φώναξε, το ανέβασε στις σελίδες του στο fb, το έκανε βίντεο και το έβαλε στο youtube, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό ο Νάνος Βαλαωρίτης να υποστηρίζει ότι είναι «Καταστροφική για την Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών».



Συνεχίζοντας να γράφει καθημερινά ποίηση και παρακολουθώντας τα όσα γίνονται στη χώρα μας και στον κόσμο, ο δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, εγγονός του εφοπλιστή και πολιτευτή των Σπετσών Ιωάννη Λεωνίδα, γιος του Διπλωμάτη Ιωάννου Βαλαωρίτη, πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος, πολυταξιδεμένος ποιητής και συγγραφέας, Καθηγητής Συγκριτικής Σημειολογίας και Δημιουργικής γραφής στο Σαν Φραντσίσκο, δεν σταμάτησε να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ούτε λεπτό:

«Έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη αυτής της συμφωνίας με τα Σκόπια και συμφωνώ με τον Πούτιν ότι είναι ξενόφερτη, διότι είναι επιβεβλημένη από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική. Είναι βέβαια καταστροφική για την Ελλάδα, γιατί αυτοί που ακολουθούν τις υποδείξεις των ξένων για την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονίας δεν σκέφτηκαν τα επακόλουθα, ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα έχουμε διεκδικήσεις εδαφών, ταυτοτήτων και όλων αυτών των θεμάτων τα οποία ακολουθούν την συμφωνία.

»Άκουσα με πολλή προσοχή την δήλωση του καθηγητού Κασιμάτη που αναλύει το θέμα πολύ διεξοδικά και βρίσκομαι σε απόλυτη συμφωνία μαζί του. Όμως, θέλω να προσθέσω ότι θα έχει και πολιτιστικά καταστροφική επήρεια εφόσον εμείς αναγνωρίζουμε μια ανύπαρκτη ταυτότητα αφ’ ενός, και γλώσσα αφ’ ετέρου. Αυτή η γλώσσα δεν υπάρχει, όπως το ξέρουμε και όπως έχει εκφράσει με μεγάλη έμφαση ο καθηγητής κύριος Μπαμπινιώτης που είναι και ειδικός στα γλωσσολογικά. 
Για το Νάνο Βαλαωρίτη αυτή τη στιγμή «το πιο αισιόδοξο είναι πρώτα να αλλάξει η Κυβέρνηση, να φύγει ο Σύριζα απ’ την εξουσία και να έρθει μια άλλη Κυβέρνηση. Δεν μπορεί να είναι χειρότερη απ’ αυτή που έχουμε σήμερα με τα ψευτοαριστερά τους προγράμματα και την παραλλαγή της ιστορίας μας και με την συμφωνία των Πρεσπών και τώρα με τους Τούρκους δεν ξέρω τι θα κάνουν, θα δώσουν το μισό Αιγαίο σ’ αυτούς που δεν τους ανήκει;»


Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Liberal.gr και την Ελένη Γκίκα είναι σαφής.
-Μικρή αποτίμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κύριε Βαλαωρίτη;
Νομίζω ότι ο Τσίπρας υπέκυψε στις απειλές του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της CIA, δηλαδή της Αμερικής, που τον απείλησαν ότι θα κόψουν τα λεφτά και ενέδωσε, υπέγραψε. Τώρα, όμως, έχουμε τις συνέπειες που είναι πολύ άσχημες, διότι μπήκαν αμέσως οι Τούρκοι μέσα στα Σκόπια και τα χρησιμοποιούν ως βάση δική τους, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τους Αλβανούς οι οποίοι είναι μωαμεθανοί.

-Τελικά, βγήκαμε από τα μνημόνια;
Υποπτεύομαι ότι όχι, γιατί αν πάμε στις αγορές τώρα θα δανειζόμαστε με πιο ψηλούς τόκους απ’ ότι μας έδινε η Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα όφελος. Ουσιαστικά είναι μια κοροϊδία το ότι βγήκαμε από τα μνημόνια στις αγορές, γιατί οι αγορές είναι πιο ακριβές απ’ τα μνημόνια κι έτσι μας κοροϊδεύει κι αυτός για να κάνει προεκλογική εκστρατεία.

-Δέκα χρόνια από την αρχή της κρίσης, η άποψή σας για τη σημερινή κατάσταση;
Καταστροφική. Η Ελλάδα έχει καταστραφεί τελείως, η οικονομία της είναι ανύπαρκτη, έχουνε φύγει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που ήτανε το ραχοκόκαλο της οικονομίας μας κι έτσι τίποτα δεν λειτουργεί πλέον. Επίσης, βλέπω ότι έχουνε μεταναστεύσει τα καλύτερα μυαλά γιατρών και άλλων επαγγελματιών, μηχανικών κλπ σε άλλες χώρες γιατί εδώ δεν βρίσκουν δουλειά.
Λοιπόν δεν βλέπω αυτή η κυβέρνηση τί καλό μας έχει κάνει, μόνο κακό. Οπότε αυτά τα περί μνημονίων είναι κοροϊδία, ουσιαστικά βρισκόμαστε πριν από ένα τέταρτο μνημόνιο αυτή τη στιγμή.

-Απ’ ό,τι θυμάστε, η εποχή μας είναι η κρισιμότερη εποχή;
Πρόκειται για μια άλλου είδους κρίση από την Γερμανική Κατοχή που ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά υπήρχε η ελπίδα της απελευθέρωσης. Εδώ, με αυτή την κυβέρνηση η οποία έχει μια χροιά ψευτοαριστερή, δηλαδή, ακολουθεί γραμμή σταλινική και δεν βλέπω πώς θα την ξεφορτωθούμε γιατί αυτοί προσπαθούν να βρουν όλα τα δυνατά κόλπα για να υπερισχύσουν και σ’ αυτές τις εκλογές. Αυτό που ζούμε είναι μια μεγάλη απάτη που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα, ούτε στην Χούντα. Η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί με όλα τα δυνατά κόλπα να μείνει στην εξουσία και δεν σκέφτεται τίποτε άλλο. Και βλέπουμε ότι κάνει και σοβαρά σφάλματα και πάει στην Τουρκία να μιλήσει με τον Ερντογάν, ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ότι επικηρύσσονται οι οκτώ εξόριστοι Τούρκοι…
Τώρα με την Τουρκία…. Στο Αιγαίο, που εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά οι Τούρκοι από τον καιρό της Συνθήκης της Λωζάννης γυρεύουν έναν τρόπο να μας εξολοθρεύσουν. Μέχρι τώρα δεν το κατάφεραν, αλλά με τούτη την Κυβέρνηση έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο…

-Το πιο αισιόδοξο και το πιο απαισιόδοξο σενάριο για την έκβασή της;
Το πιο αισιόδοξο είναι πρώτα να αλλάξει η Κυβέρνηση, να φύγει ο Σύριζα απ’ την εξουσία και να έρθει μια άλλη Κυβέρνηση. Δεν μπορεί να είναι χειρότερη απ’ αυτή που έχουμε σήμερα με τα ψευτοαριστερά τους προγράμματα και την παραλλαγή της ιστορίας μας και με την συμφωνία των Πρεσπών και τώρα με τους Τούρκους δεν ξέρω τι θα κάνουν, θα δώσουν το μισό Αιγαίο σ’ αυτούς που δεν τους ανήκει; Είναι το χειρότερο που μπορεί να σκεφτεί κανείς και επίσης η απειλή που μας έρχεται από την Αλβανία και τα Σκόπια με την υποστήριξη των Τούρκων, είμαστε περικυκλωμένοι. Τώρα, όπως λέω, αν οι εκλογές είναι χωρίς λαθροχειρία, οποιαδήποτε… Και να μη δεχτούμε συνταγματικά οι μετανάστες να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν. Αυτό είναι μεγάλη απάτη. Και το να μην μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό με καμιά κυβέρνηση πριν, εννοώ, βέβαια, τις Κυβερνήσεις που ήταν δημοκρατικές.

-Ποιος είναι ο σκηνοθέτης σήμερα της δικής μας ζωής;
Είναι το θέατρο του παραλόγου ή όπως έχω πει προηγουμένως του παρ’ ολίγου, ναι, αλλά δεν υπάρχει ένας σκηνοθέτης εκτός αν ονομάσουμε πρόσωπα όπως ο Σόρος ο οποίος είναι πίσω από πολλές διαδικασίες οι οποίες είναι εις βάρος μας. Λένε τουλάχιστον. Δηλαδή, αυτά είναι απίστευτα. Ο Σόρος έχει ανακατευτεί πάρα πολύ σε όλα τα Βαλκάνια, σε όλα, και στα κρίσιμα σημεία, οπότε μπορούμε να πούμε ότι είναι ο κύριος σκηνοθέτης ο οποίος καθοδηγεί τα γεγονότα όπως ήταν το 19ο αιώνα, ο περίφημος ο αυστριακός, διάσημος εχθρός της Ελλάδας, ο πρίγκηψ Μέττερνιχ, ο μεγαλύτερος εχθρός μας για την εποχή εκείνη. Και εμείς ευτυχώς είχαμε την υποστήριξη των Φιλελλήνων εκείνη την εποχή, αλλά σήμερα δεν ξέρω αν έχουμε την υποστήριξη κανενός, εκτός απ’ αυτούς που έχουν συμφέροντα όπως οι Αμερικάνοι, αυτό ίσως είναι μια σανίδα σωτηρίας αλλά ίσως είναι σαν τη σχεδία του πλοίου Μέδουσα, να φανταστούμε δηλαδή ότι θα μας σώσει ένα πλοίο το οποίο θα έρθει πολύ αργά για πολλούς.

-Κύριε Βαλαωρίτη, μέχρι πού φτάνει η ελεύθερη βούληση του σύγχρονου ανθρώπου;
Σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι είμαστε όλοι υποχείρια μιας τακτικής η οποία σε μεγάλη κλίμακα εμποδίζει τον λαό μας. Και τα κράτη όπως η Ελλάδα τα οποία είναι αδύναμα είναι τα πρώτα θύματα αυτής της ανελεύθερης κατάστασης. Δηλαδή, δεν υπάρχει πουθενά ελευθερία η οποία να μη περνά μέσα από τα τεχνάσματα της εξουσίας. Και όλο αυτό, όχι μόνο με την παιδεία αλλά και με τον τύπο και με την προπαγάνδα, να μας τυφλώνει από τις αληθινούς σκοπούς τους οποίους έχουμε να επιδιώξουμε. Δηλαδή αντί να φαγωνόμαστε μεταξύ μας, να σκεφτούμε πώς θα σώσουμε τους εαυτούς μας και τον πλανήτη όλοι μαζί.
Πηγή: liberal.gr

3 σχόλια:

  1. Δεν υπέκυψαν, το ήθελαν και ζήτησαν ανταλλάγματα, απώτερος σκοπός τους είναι το τσάκισμα του ελληνικού εθνικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος λέει αυτήν την κυβέρνηση ψευτοαριστερή, μάλλον δεν ξέρει καλώς την πραγματική αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θέλει η αριστερά να χαρεί και το ΝΑΤΟ δεν την αφήνει .... ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.