6/2/19

Για να ξέρουμε τι έχουμε στον "τορβά" μας: Harvard: Στους χειρότερους διαπραγματευτές για το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας - Top 10 Worst Negotiation Tactics of 2015


Πηγή: Eurokinissi/Tατιάνα Μπόλαρη (φωτογραφία αρχείου)
16:24 Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016
Στην κορυφή της λίστας με τις χειρότερες τακτικές διαπραγμάτευσης για το 2015, που δημοσίευσε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard, βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Tσίπρας.
Οι χειρισμοί του κατά τη διαπραγμάτευση του Καλοκαιριού του 2015 με τους δανειστές, ήταν εκείνοι του χάρισαν την αρνητική πρωτιά.Ειδικότερα, η παράγραφος που αναφέρεται στον κ. Τσίπρα έχει τίτλο, «Επικίνδυνα παιχνίδια με τους ευεργέτες».
Σύμφωνα με τη Νομική Σχολή του Harvard, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προσέγγιση που είχε το Καλοκαίρι με τους δανειστές, με στόχο να εξασφαλίσει, νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, εμφανίστηκε υπερβολικά επιθετικός. Η στάση του αυτή, δεν έγινε αποδεκτή από την άλλη πλευρά.
Σύμφωνα το ίδιο κείμενο, ο κ. Τσίπρας, επειδή ήταν δυσαρεστημένος με τους όρους της συμφωνίας που βρίσκονταν στο τραπέζι των συνομιλιών, την έθεσε σε δημοψήφισμα. Όταν οι Έλληνες την απέρριψαν, η ελληνική οικονομία κατακρημνίστηκε ακόμα περισσότερο, και ο κ. Τσίπρας με την ομάδα του αναγκάστηκαν να συνάψουν μία ακόμα δυσμενέστερη συμφωνία με την Ευρώπη.

Ποιο είναι το μάθημα από όλη αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με τη λίστα με τους χειρότερους διαπραγματευτές του 2015; Ένας συγκαταβατικός τόνος θα βοηθήσει πολύ περισσότερο στα επικίνδυνα παιχνίδια και στις μπλόφες, όταν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις.
Η σχετική αναφορά:
1. Brinksmanship with benefactors. As he approached European creditors this summer for a new bailout package for Greece, Alexis Tsipras, then the nation’s prime minister, struck a combative tone that did not go over well. Dissatisfied with the deal on the table, Tsipras put it up for a referendum vote in Greece. After Greeks rejected it, the Greek economy tumbled even further, and Tsipras and his team were forced to accept an even worse package from Europe. The lesson? A conciliatory tone will carry you much further than brinksmanship when you’re making bold requests.
Τη σχετική λίστα μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ
Π
ηγή: CNN Greece

17 σχόλια:

  1. «Επικίνδυνα παιχνίδια με τους ευεργέτες»

    Αυτά είναι...είμαστε και αγνώμονες...τσ-τσ-τσ...

    Πηγή: CNN ...to διεθνές όργανο προπαγάνδας της μπουρδουμπίας...ε.. συγγνώμη της αμερίκας...μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὄσκαρ χειρότερου διαπραγματευτῆ καί γιά τό 2019 στόν Αλέξη Τσίπρα:
    Αὐτά πού δέν ἀπάντησε καί πού δέν ἔθεσε στόν Ἐρντογκάν, εἶναι "σπασμένα" πού θά κληθοῦμε νά τά πληρώσουμε ἴσως καί μέ σκλαβιά.
    Γιά χάρη τῆς ἀσχετωσύνης τοῦ κ. Τσίπρα.

    Ξέρει ἄραγε ὅτι στό διεθές δίκαιο, ὅ,τι ὁμολογεῖς διά παραλείψεως ὅτι ἴσως δέν τό ἔχεις, μπορεῖ νά θεωρηθῆ ὅτι ἤδη τό ἔδωσες, τό μοι-ρά-σθη-κες;
    Δέν μιλῶ γιά διεθνεῖς σχέσεις, ἐκεῖ εἶναι πιό φλοῦ τά πράγματα, μιλῶ γιά διεθνές δίκαιο, ἄν πάῃ κάτι σέ διεθνές δικαστήριο.
    Τοῦ τό εἴπε κανείς; Τό κατάλαβε;

    Καί πιάνει καί λέει ὅτι ὅλα μπορεῖ νά πᾶνε σέ διεθνέςς δικαστήριο, ὅσα τοῦ θέτει ὁ Ἐρντογκάν;
    Καί μέ ποιά προϋπόθεση; Ἄν δέν τά βροῦμε, εἶπε, μέ διαπραγματεύσεις!

    Δηλαδή, αὐτό σημαίνει ὅτι δέχθηκε, ὅτι, ἄν οἱ Τοῦρκοι δείξουν ἀδιαλλαξία σέ ὅλα, ὥστε νά μήν ἐφαρμοσθῆ τό διεθνές δἰκαιο,
    τολμᾶ ὁ κ. Τσίπρας, νά τά παίξῃ ὅλα στά "ζάρια",
    λέγοντας (σχεδόν) ὅτι δεσμεύει τήν Ἑλλάδα, νά τά λύσῃ σέ διεθνές δικαστήριο, μέ βάση τό "δίκαιο τῆς εὐθυκρισίας" πού τοῦ τό πρόβαλε ὁ Ἐρντογκάν
    (καί ὁ Τσίπρας εἴτε δέν τό κατάλαβε, εἴτε ἐν ψυχρῶ πρόδωσε τά ἐθνικά συμφέροντα, λέγοντας ὅσα εἶπε).

    Στίς διεθνεῖς σχέσεις, σηκώνει λίγο, τά πιό χαλαρά λόγια.
    Στό διεθνές δίκαιο πού ἐν τέλει θά ἐφαρμοσθῆ, ὄχι. Ὅ,τι λές καί ὅ,τι δέν λές, μπορεῖ νά χρησιμοποιηθῆ ἐναντίον σου.

    Παρακαλῶ κάποιος νά τοῦ τά μεταφέρῃ, διότι εἶναι ἀκόμη Πρωθυπουργός. Φτάνουν οἱ κοτσάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν κάνω λάθος στο Χάρβαρντ πάνε οι γόνοι αυτών που κατακλεβανε την πατρίδα μας?
    Με 125 χιλιάρικα το χρόνο ποιος μπορεί να στέλνει παιδί για σπουδές εκεί?
    ... δηλαδή η Μέι είναι καλή? ο Ερντογαν? ο Ντόναλντ Τουσκ? ή ο ψυχακιας κουτσαβλος που κόντεψε να τινάξει την ΕΕ στον αέρα?
    Η Μερκελ που είχε υποσχεθεί δισεκατομμύρια στον για τους πρόσφυγες και αυτός έκανε τον τροχονόμο σε εκατομμύρια παράνομους μετανάστες?
    Η αλήθεια είναι ο μόνος δρόμος για να βρει η πατρίδα το δρόμο της. Με π@παριες και ανοησίες δεν πας μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που έγινε το 2015 δεν ήταν διαπραγματεύσεις, ήταν θέατρο, για εμάς τον ανόητο και ευκολόπιστο εγχώριο "όχλο", όπως προφανώς μας θεωρούσαν.
    Μία προαποφασισμένη από καιρό συμφωνία που έπρεπε με κάθε τρόπο να γίνει αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό, είτε το ήθελε, είτε όχι.
    Με άλλη βέβαια μεθόδευση, δικτατορική, μας επέβαλλαν και την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις αντιδράσεις και αντιρρήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας.
    Η Ελλάδα είτε μας άρέσει, είτε όχι, δυστυχώς δεν είναι μία ανεξάρτητη χώρα.

    Σημείωση. Το I.Q. του μέσου Έλληνα θεωρούνε πως είναι μόλις γύρω στο 92, που σημαίνει ότι ισοβαθμούμε στην μάλλον χαμηλή 48η θέση στόν κόσμο.

    https://brainstats.com/average-iq-by-country.html

    Δηλαδή, μας έχουν για λαό χαμηλής νοημοσύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Fotis V.

      «…δηλαδή, μας έχουν για λαό χαμηλής νοημοσύνης…»

      Σου φαίνεται περίεργο ότι θεωρούν τον Ελληνικό λαό (εν συνόλω) ηλίθιο και χαμηλής νοημοσύνης; Γιατί σου φαίνεται περίεργο;

      Ας το δούμε αντίστροφα: Εάν οι Έλληνες είναι έξυπνοι (κατά την άποψή τους θεωρούν εαυτόν ως «ο εξυπνότερος λαός του κόσμου»), τότε μπορείς να εξηγήσεις με λογικά επιχειρήματα πως αυτός ο ημιμαθής, ανόητος και μαλθακός λαός κατέληξε χρεοκοπημένος σε κράτος με υποδομές Αφρικής να τρώει φάπες από Αλβανο-Σκοπιανούς και να μη βγάζει τσιμουδιά όταν το μισό Αιγαίο είναι γκριζαρισμένο; Εάν οι Έλληνες (ως λαός εν συνόλω) είναι έξυπνοι, τότε ποιος φταίει για την κατάντια τους; Μήπως (πάλι) «οι κακοί ξένοι που μας ζηλεύουν και μας φθονούν»; Ή μήπως εμείς οι ίδιοι και η ποικιλία σανού που με λαιμαργία καταβροχθίζουμε επί δεκαετίες;

      Τέλος, θεωρώ μη αναγκαίο να εξηγήσω τα «ημιμαθής, ανόητος και μαλθακός Ελληνικός λαός» που ανέφερα προηγουμένως σε συνομιλητές που έχουν αντίληψη της πραγματικότητας και δεν αιθεροβατούν. Βέβαια, μπορεί σε μερικούς να κακοφανεί - ίσως σε αυτούς που έχουν καταφέρει να πείσουν τον ίδιο τους τον εαυτό πως είμαστε «ο εξυπνότερος λαός του κόσμου».

      Διαγραφή
    2. Η μέτρηση τής ευφυίας με το IQ προ πολλού θεωρείται ξεπερασμένη και ανακριβής.

      Μην μπερδεύεται την ευφυία, εν γένει, με την πολιτική ωριμότητα.

      Διαγραφή
    3. @ Nativist,

      Ευφυΐα και πολιτική ωριμότητα πηγαίνουν μαζί χέρι - χέρι. Επίσης μαζί πηγαίνουν η ηλιθιότητα με την πολιτική ανωριμότητα.

      Δεν είναι δυνατό ένας «ευφυής» λαός να τα πράττει όλα εν σοφία και να συμβαίνει να κάνει λάθος μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια κι αυτή η μία και μοναδική φορά να είναι η ημέρα των εκλογών - μάλλον πρόκειται για λαό ηλιθίων. Ομοίως, δεν είναι δυνατό ένας λαός ηλιθίων που κάνει την μία βλακεία μετά την άλλη, ως δια μαγείας κάθε τέσσερα χρόνια - συμπτωματικά την ημέρα των εκλογών - να αποφασίζει σοφά κι έπειτα πάλι να πέφτει σε λήθη. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και λαμβάνοντας υπ’ όψη πως οι (επαναλαμβανόμενες) κακές επιλογές που έχουμε κάνει ως λαός τις τελευταίες δεκαετίες, μάλλον είμαστε λαός ηλιθίων - για να το πω πιο κομψά, από την εποχή των σπουδαίων παππούδων μας, έχουμε εκφυλιστεί σε λαό ανόητων εγγονών.

      Κι ας μην γελιόμαστε, η ηλιθιότητα (ως ανθρώπινο χαρακτηριστικό) δεν έχει καμία σχέση με τις ακαδημαϊκές σπουδές που μπορεί να έχει κάποιος. Υπάρχουν εκεί έξω ολόκληροι στρατοί ηλιθίων που διαθέτουν πτυχία ακαδημαϊκής μόρφωσης αλλά στην καθημερινότητά τους κάνουν ηλίθιες επιλογές κι όταν έρθει η ώρα να πάρουν μία απόφαση που θα κρίνει το μέλλον συμπεριφέρονται ως ανώριμοι έφηβοι.

      Διαγραφή
    4. >Ευφυΐα και πολιτική ωριμότητα πηγαίνουν μαζί χέρι - χέρι. Επίσης μαζί πηγαίνουν η ηλιθιότητα με την πολιτική ανωριμότητα<

      Λάθος, κατά την γνώμη μου, διότι, ενώ η ευφυΐας είναι συστατικό (κομμάτι) τής πολιτικής ωριμότητας, δεν συμβαίνει και το αντίθετο. Οι Έλληνες είναι λαός ευφυής και αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας, οι οποίοι έχουν διαπρέψει και διαπρέπουν σε όλους τούς τομείς τού πνεύματος (επιστήμες, γράμματα, τέχνες) κι εδώ και, κυρίως, δυστυχώς, στο εξωτερικό. Η πολιτική ανωριμότητα οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής παιδείας και την ιδιοσυγκρασία. Ενώ είναι, όπως είπα, λαός έξυπνος, στερείται τής ικανότητας συνεργασίας και είναι εξαιρετικά ατομικιστής. Ψηφίζει για το σήμερα και το τομάρι του και γαία πυρί μιχθήτω.

      Διαφωνώ κάθετα με το σχόλιό σου, διότι έχω άλλη άποψη περί ευφυΐας και πολιτικής ωριμότητας. Συγκρίνεις δύο διαφορετικά πράγματα.

      Διαγραφή
    5. @ Nativist,

      Επιμένω. Οι σημερινοί νεο-ελληνέζοι (εν συνόλω) δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο νομίζουν. Κατά την άποψή τους θεωρούν εαυτόν ως τον «εξυπνότερο λαό του κόσμου» λες και κατέχουμε - άραγε πως; - την κληρονομική μοναδικότητα στην εξυπνάδα. Δυστυχώς, η καθημερινότητα αποδεικνύει το αντίθετο. Ναι, σαφώς και υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που ξεχωρίζουν και διαπρέπουν στις τέχνες και τις επιστήμες, αλλά είναι τόσο λίγοι που δεν μπορούν να ανατρέψουν τον μέσο όρο. Το γεγονός πως υπάρχουν 5, 10, 100 ή 200 ή χίλιοι που έχουν ξεχωρίσει από ένα λαό 10 εκατομμυρίων... δεν το λες κι επιτυχία!

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να κατηγορείς τους πολιτικούς πως είναι ανίκανοι / προδότες / κλέφτες κλπ και παρ’ όλα αυτά στις επόμενες εκλογές να τους αναθέτεις και πάλι τα ηνία της χώρας και να εναποθέτεις την τύχη σου και την τύχη των παιδιών σου στα (ανίκανα / προδοτικά / ληστρικά) τους χέρια.

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να έχεις φέρει (ως λαός εν συνόλω) εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανθρώπους που αποδεδειγμένα και χωρίς ντροπή υμνούν τους Γερμανούς ναζι - αυτούς που αιματοκύλισαν την Ελλάδα σφαγιάζοντας γυναικόπαιδα και αμάχους.

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να έχεις φέρει (ως λαός εν συνόλω) εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανθρώπους που αποδεδειγμένα και χωρίς ντροπή υμνούν συμμορίτες - αυτούς που υπό τις ευλογίες του κτήνους Στάλιν έστρεψαν τα όπλα σε αδερφούς Έλληνες κι επιχείρησαν να αποκόψουν τμήμα της Ελλάδος.

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να έχεις διατηρήσει στην εξουσία και μάλιστα να ξανα-ψηφίζεις ως κυβέρνηση προσωπικότητες όπως ο Σημίτης και ο Πάγκαλος, ΜΕΤΑ το φιάσκο των Ιμίων.

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να κατηγορείς τους πολιτικούς πως είναι ανίκανοι / προδότες / κλέφτες κλπ και παρ’ όλα αυτά στις επόμενες εκλογές να τους αναθέτεις και πάλι τα ηνία της χώρας και να εναποθέτεις

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να θεωρείς πως οι «κακοί» ξένοι είναι υπαίτιοι για τα δεινά σου επειδή σε ζηλεύουν και σε φθονούν, ενώ την ίδια στιγμή οι «κακοί» ξένοι όχι μόνο δεν έχουν σε τίποτα να σε ζηλέψουν αλλά βρίσκονται πολύ πάνω από εσένα και συνεχίζουν να προοδεύουν ενώ εσύ ασχολείσαι με ευτελή.

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να λες πως πιστεύεις σε κάτι η ύπαρξη του οποίου δεν έχει αποδειχθεί ποτέ, να προσεύχεσαι σε αυτό νομίζοντας πως σε ακούει και σου κάνει τα χατήρια κατά παραγγελία και την επόμενη στιγμή να κολλάς στην TV για να μάθεις τι λένε τα ζωώδια για τα αισθηματικά σου.

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να οδηγείς με κράνος / ζώνη ασφαλείας επειδή φοβάσαι το πρόστιμο του τροχονόμου αντί να το θεωρείς ως απαραίτητο κανόνα ασφαλείας που προστατεύει εσένα και τους γύρω σου.

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να περιφέρεις κοκαλάκια νεκρών «αγίων» στα νοσοκομεία ελπίζοντας ξαφνικά οι ετοιμοθάνατοι καρκινοπαθείς να άρον τον κράβατόν τους (λόγω επαγωγικής αυτό-ίασης ίσως;) αντί να επενδύσεις χρόνο και χρήμα σε πραγματική επιστημονική έρευνα που εκτός των άλλων, έχει αποδειχθεί πως έχει αποτέλεσμα.

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να φέρεις τον κανακάρη στρατιώτη να υπηρετήσει την θητεία του όσο πιο ανώδυνα γίνεται ακόμη και δίπλα στο πατρικό σπίτι αν είναι δυνατό, και μετά να διαδηλώνεις ως Μακεδονομάχος και να ονειρεύεσαι την Πόλη επειδή σου το υποσχέθηκαν κάποιοι… «γέροντες».

      ΔΕΝ είναι ευφυΐα να θεωρείς το κάπνισμα «δικαίωμα», που κανείς Νόμος δεν θα σου απαγορεύσει.

      Δεν είναι ευφυΐα να θεωρείς τις μπαλωθιές στην Κρήτη και τον Πασχαλιάτικο ρουκετοπόλεμο στη Χίο ως παράδοση τη στιγμή που πεθαίνει κόσμος λόγω της βλακείας μερικών.

      …και στο κάτω - κάτω, τα λάθη είναι αναμενόμενα και ανθρώπινα. Τα (επί δεκαετίες) επαναλαμβανόμενα ΙΔΙΑ λάθη, δεν είναι απλώς «σύμπτωση». Είναι ηλιθιότητα.

      Διαγραφή
    6. @ Nativist,

      «…ενώ η ευφυΐα είναι συστατικό (κομμάτι) τής πολιτικής ωριμότητας, δεν συμβαίνει και το αντίθετο…»

      Αλήθεια; Μπορείς να αποδείξεις αυτόν τον ισχυρισμό; Ας πούμε, μπορείς να μου αναφέρεις ΕΝΑΝ λαό που ενώ είναι πολιτικά ώριμος, δεν είναι ευφυής; Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να ακούσω ποιος είναι αυτός ο λαός που (κατά την άποψή σου) ενώ δεν διαθέτει ευφυΐα, εν τούτοις μπορεί να διαθέτει πολιτική ωριμότητα και να αποφασίζει σοφά μπροστά στη κάλπη. ΕΝΑ παράδειγμα μου αρκεί. ΕΝΑ!

      Διαγραφή
    7. @ Pointman

      Όταν γράφω «…ενώ η ευφυΐα είναι συστατικό (κομμάτι) τής πολιτικής ωριμότητας, δεν συμβαίνει και το αντίθετο…», εννοώ ότι ένας λαός μπορεί να είναι έξυπνος, αλλά πολιτικά ανώριμος. Ήτοι, η πολιτική ωριμότητα δεν είναι συστατικό (κομμάτι) τής ευφυΐας. Τι δεν καταλαβαίνεις; Θες παράδειγμα; Οι Έλληνες.

      Στο παραπάνω "σεντόνι" γράφεις για παράδειγμα:

      >ΔΕΝ είναι ευφυΐα να κατηγορείς τους πολιτικούς πως είναι ανίκανοι / προδότες / κλέφτες κλπ και παρ’ όλα αυτά στις επόμενες εκλογές να τους αναθέτεις και πάλι τα ηνία της χώρας και να εναποθέτεις την τύχη σου και την τύχη των παιδιών σου στα (ανίκανα / προδοτικά / ληστρικά) τους χέρια.<

      Μα νομίζω ότι διευκρίνισα παραπάνω ότι (ο Έλληνας) "Ψηφίζει για το σήμερα και το τομάρι του και γαία πυρί μιχθήτω", πράγμα που δείχνει την πολιτική τού ανωριμότητα, ασχέτως τού βαθμού ευφυΐας του. Ψηφίζει τον ανίκανο και κλέφτη, αρκεί να τού κάνει το ρουσφέτι.

      Δεν θα συνεχίσω αυτήν την αντιδικία, διότι πρέπει να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια.

      Διαγραφή
  5. Το I.Q. του μέσου Έλληνα, εἶναι ὁ μέσος ὅρος σέ μιά ἰδιαιτέρως μεγάλη καί μοναδικῶς σπάνια γκάμα, δηλαδή
    ἀπό τούς ἀρκετά ἕως πάρα πολύ ἔξυπνους, αὐτούς που ἀνθίστανται ἤ/καί διαδηλώνουν κατά τῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν, καί συγκροτοῦν τήν ἰσχύ τοῦ Ἑλληνισμοῦ,

    μέχρι τούς σημερινούς ὀπαδούς τῶν κομμάτων καί ὁρισμένους ἀπό τούς ἀρχηγούς τους..., πού κατεβάζουν πολύ τόν γενικό μέσο ὅρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό πως η Τουρκία θα καταργήσει τα δυτικά της σύνορα, δηλαδή με τα δικά μας κι έτσι θα έχει την κυριαρχία μέχρι τον 25ο μεσημβρινό κατόπιν συνεννοήσεως με τη χώρα μας για να εξαλειφθεί η ένταση. Εάν είναι έτσι γιατί δεν βγαίνει να το διαλαλήσει παντού; Είναι σοβαρός ή τελικώς και οι 300 είναι προδότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρά το κίνδυνο να του ξαναφυτρώσει πάλι έρπης, ο νομπελίστας μας διαπραγματευτηκε σκληρά με τους μεμέτηδες και κατάφερε να κρατήσει δικά μας τρία νησιά - το ένα είναι η νησίδα στη λίμνη Παμβώτιδα (Ιωαννίνων) και τα άλλα δύο η Μυτιλήνη και η Λέσβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μυστηριωδης νησος....συναντησε τα χιλια προσωπα της βλακειας ...Ακουστηκε νομιζω ενα ....."Κρατς".....

      Διαγραφή
  8. @ Fotis V Συμφώνως προς το site που δημοσιεύεις βρισκόμαστε στην 15η θέση, οι ισοβαθμίες δεν εντελονται προτεραιότητα. Διαφωνώ όμως, πρέπει να είμαστε στον πάτο της κατατάξεως, μόνον ηλίθιοι θα επεδείκνυαν τέτοιο μίσος προς συμπατριώτες που καταφαίνεται από την ανάγνωση των αναρτήσεων. Επίσης μόνον ηλίθιοι θα ήταν τόσο ευκολα θύματα προπαγάνδας, και μάλιστα αφελούς, όπως εμείς. Η διχόνοια και η τραγική φιλαυτία δικαίως μας κατατάσσουν στον πάτο οποιασδήποτε σχετικής ερεύνης. Όσον αφορά την σχετική έρευνα per se αυτή διεξήχθη από δύο άτομα όλα κι όλα, αμφιβόλου κύρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ stathis,

      Συγνώμη που δεν θα χαϊδέψω τ' αυτάκια του κάθε ανόητου να τον ενθαρρύνω και να του πω «...ναι, βρε είσαι έξυπνος - μην ακούς τι λένε για ‘σένα...».

      Ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε ως λαός τα λάθη μας, να πούμε τα πράγματα με τ' όνομά τους και να γίνει το ξεκαθάρισμα ποιοι είναι ικανοί να πάρουν αποφάσεις και ποιοι όχι. Κι όποιος δεν είναι ικανός να επιλέξει εν σοφία το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών του και το μέλλον των συμπατριωτών του, ας μην εμπλέκεται στη λήψη αποφάσεων κι ας ασχοληθεί με κάτι που του ταιριάζει καλύτερα - πχ πλέξιμο, μαγειρική, και παρακολούθηση TV.

      Επαναλαμβάνω πως ευφυΐα και πολιτική ωριμότητα κρίνονται εκ του αποτελέσματος! Ναι, τα λάθη είναι αποδεκτά (και αναμενόμενα), αλλά τα επαναλαμβανόμενα επί πολλές δεκαετίες λάθη δεικνύουν ανοησία και έλλειψη ικανότητας για λήψη σοφών αποφάσεων.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.