5/6/19

Η χαρά μας δεν κράτησε ούτε 24 ώρες! Λήξαν το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, λέει η Γερμανία

  • (Φωτ.: Twitter / GermanForeignOffice)
Μία ημέρα μετά την επίδοση στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών της ρηματικής διακοίνωσηςμε την οποία το Βερολίνο καλείται από την Αθήνα να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, έχουμε την πρώτη επίσημη γερμανική αντίδραση. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αρκέστηκε μόνο να σχολιάσει ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν» και από νομική και από πολιτική άποψη.

Ακόμα, από τη γερμανική διπλωματία τονίζεται ότι έχουν περάσει πάνω από 70 χρόνια από τη λήξη του πολέμου και πάνω από 25 χρόνια από τη Συνθήκη 4+2 για την εθνική κυριαρχία της επανενωμένης χώρας.
Και μπορεί επισήμως η αντίδραση για τις ελληνικές διεκδικήσεις ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ να ήταν μια λιτή ανακοίνωση, ωστόσο το θέμα απασχόλησε σήμερα τον γερμανικό Τύπο.

5 σχόλια:

  1. οΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕς ΤΟ ΛΕΝΕ ,ΕΜΕΙς ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν εἶναι ἔτσι, διότι μέχρι τό 1991, λέγανε ὅτι δέν χρωστά παρά μόνο ἄν ἑνωθῆ ἡ Γερμανία. Ὅταν ἑνώθηκε, εἴπανε, τώρα, που δεχθήκατε νά ἑνωθοῦμε δέν σᾶς χρωστᾶμε!!!
    Ὅταν ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου (ἐποχῆς τῆς Δήμητρας Λιἀνη) ἔθεσε καί ἐπίσημα τό θέμα, διά τοῦ ἐπίμονα ἀναβλητικοῦ Παπούλια, ὡς 'ΥπἘξ, τότε ἤμασταν στά 1995.

    Δέν ὑπάρχει λοιπόν κανένα θέμα παραγραφῆς ἀλλά τίθεται θέμα ἐπίσχεσης ποσῶν πρός Γερμναία. Εὐθέως. Καί θά χάσουν σέ ὀποιοδήποτε διεθνέ δικαστήριο. Ἀκόμη κι ἄν ὡς βάση ληφθῆ ὅτι τό 1953 ἐμεῖς τους φερθήκαμε μέ ἀνθρωπιά, καί τούς ἀπαλλάξαμε ἀπό καταβολή ἄλλου χρέους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλα τι περιμεναμε να πουν. Ξερετε κανενα που να του ζητας 377 εκ και να σου απαντα "περασε να σου δωσω μια επιταγη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νικο-Στημενη ειναι η δουλεια μεταξυ Μερκελ και Τσιπρα. Σηκωσε το τηλεφωνο ο Αλ6ς και ειπε στην Αγγελα. Θα ζητησω πολεμικες αποζημιωσεις μηπως και ψησω κανα αφελη ψηφοφορο και με ψηφισει, και εσυ μπορεις να κανεις δηλωσεις οτι το θεμα ειναι ληξαν. Ετσι θα φανουμε και οι δυο οτι ενδιαφερομαστε για τους λαους μας.
    Ετσι ειναι για δυο λογους
    1. Το αιτημα εγινε απο τον Τσιπρα 30 ημερες προ των εκλογων και ενω ειναι 10 μοναδες πισω. Ειχε απειρο χρονο στα 4 χρονια που περασαν να θεσει το θεμα.
    2. Αν ηταν σοβαρη προταση, με την αρνηση της Γερμανιας θα τους πηγαινε στο Διεθνες δικαστηριο. Αυτο δεν προκειται να το κανει ο Τσιπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.