5/6/19

Χρ. Σταμούλη στον Γιώργο Σαχίνη: Η συναισθηματική και ορθολογική αποτίμηση της Ρηματικής Διακοίνωσης (ηχητικό)

Η έγκριτη νομικός και κόρη του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη, Χριστίνα, που παρακολουθεί από το 1995 την υπόθεση των διεκδικήσεων των θυμάτων του Διστόμου από τις Ναζιστικές θηριωδίες, μιλώντας στον 98.4 εξέφρασε συναισθηματικά όπως είπε την συγκίνηση της , που η Ελληνική Πολιτεία μόλις προχθές μετά από 24 χρόνια με την επίσημη Ρηματική Διακοίνωση, εξέφρασε το αίτημα των επανορθώσεων από το Γερμανικό Κράτος, σε συνέχεια της απόφασης της Βουλής για το θέμα. 
Ωστόσο έδειξε εξαιρετικά επιφυλακτική για την συνέχεια της υπόθεσης σε πολιτικό και τεχνοκρατικό πεδίο, σημειώνοντας ότι τέτοια θέματα είναι περίπλοκα και το ερώτημα είναι τι προετοιμασία υπάρχει.
Η ίδια σημείωσε εμφατικά ότι η «σαλαμοποίηση» των διεκδικήσεων δεν μπορεί να υπάρχει  στην ελληνική πλευρά , καν ως σκέψη γιατί τότε θα ενταφιαστεί συνολικά η υπόθεση.

2 σχόλια:

  1. >από τις Ναζιστικές θηριωδίες<

    Είναι λάθος αυτό και στην πολιτική, ιδιαιτέρως την εξωτερική, πρέπει να προσέχομε τι λέμε. Δεν ήσαν ναζιστικές, αλλά ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ θηριωδίες, άλλως δικαιώνομε μία από τις πολλές ανυπόστατες δικαιολογίες των Γερμανών, που ισχυρίζονται ότι έχουν δήθεν εξοφλήσει.

    Όντως, το 1961 η Γερμανία πλήρωσε στην Ελλάδα "115 εκατομμύρια μάρκα για Έλληνες που «υπέστησαν διωγμούς διά λόγους φυλετικούς, θρησκευτικούς ή αντιθέσεως προς την εθνικοσοσιαλιστική κοσμοθεωρία»" (απ' εδώ).

    Αυτά τα χρήματα αφορούσαν Εβραίους, Αθίγγανους, Ιεχωβάδες, Ομοφυλοφίλους και Κομμουνιστές, ήσαν σαφώς άσχετα με τον πόλεμο και δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις/αποζημιώσεις.

    Να γιατί πρέπει να προσέχομε τι λέμε/γράφομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.