9/6/19

Βαρουφάκης: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όντως χαμένη – Η διαφορά με τη ΝΔ πλέον δεν γεφυρώνεται

«Οι πολιτικές δυνάμεις που κατέστρεψαν τη χώρα, πριν και μετά την πτώχευσή της, θα στεναχωρηθούν με την παρουσία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών
Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν γεφυρώνεται πλέον, υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και επισημαίνει ότι δεν έχει αξιοπιστία ο Αλέξης Τσίπρας μετά το 4ο μνημόνιο να αντιπολιτευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται αισιόδοξος εν όψει εθνικών εκλογών και δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», πως το θετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο του κόμματός του. «Χωρίς αμφιβολία, οι πολιτικές δυνάμεις που κατέστρεψαν τη χώρα, πριν και μετά την πτώχευσή της, θα στεναχωρηθούν με την παρουσία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών ενώ τονίζει πως «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι, όντως χαμένη ψήφος».
Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει, πως εφόσον το κόμμα του εισέλθει στη Βουλή, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης «σε κυβέρνηση που παραμένει πιστή, όπως κάνει τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στο αφήγημα ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την εφαρμογή του τέταρτου μνημονίου». 
Πάντως κάνει γνωστό ότι θα υπερψηφίσει όποιο νομοσχέδικο συνάδει με το πρόγραμμα του κόμματός του και το οποίο θα λύνει προβλήματα των πολιτών, ανεξαρτήτως του ποιος το καταθέτει.  
Όσον αφορά στην εκλογική επίδοση του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για θετική ψήφο στον προγραμματικό λόγο του κόμματος. 
«Όσο για το Μνημομόνιο - Αντιμνημόνιο μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι, όσο και να απορρίπτουν το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια και ανάκαμψης της οικονομίας, οι πολίτες παράλληλα διψούν για υπεύθυνες προτάσεις», λέει χαρακτηριστικά. 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ του ευρώ αλλά ταυτόχρονα τάσσεται υπέρ της ρήξης με την τρόικα, που όπως λέει, καταστρέφει την Ευρώπη.
«Ο πραγματικός ευρωπαϊστής έχει ιερή υποχρέωση να εναντιώνεται σε ένα Eurogroup και ένα EuroWorkingGroup οι αποφάσεις των οποίων από το 2008 έως σήμερα οδήγησαν την Ευρώπη στη μόνιμη κρίση, την ΕΕ στη διάλυση καθώς και στον θρίαμβο της ευρωσκεπτικιστικής Ακροδεξιάς», λέει ο κ. Βαρουφάκης.
Ο πρώην υπουργός τονίζει ακόμη ότι, μόνο η είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή μπορεί να «ψαλιδίσει» την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη ενώ ταυχρόνα θα εισέλθει στη Βουλή μία συνεπή, υπεύθυνη φωνή εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. 
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξεταστικής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κ. Βαρουφάκης απαντά: 
«Για τα ειδικά δικαστήρια έχω τοποθετηθεί από το καλοκαίρι του 2015, τους προκαλώ χρόνια τώρα να τα στήσουν. 
Εγώ θα είμαι εκεί, εκείνοι θα το τολμήσουν; Πολύ φοβάμαι πως όχι»
 

6 σχόλια:

  1. Εδω γελανε και οι αμοιβαδες...Ημουν κι εγω εκει....αλλα τωρα εκανα ρεκτιφιε...Μακαρι να βγει....ετσι κι αλλιως στον γκρεμο θα πεσουμε μαζι...Μεγαλες μαζες πευτουν ταχυτερα στην Γη...Αυτος ο Ντοριαν Γκρευ...τρωει και τον ..χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Ἡ νεκροκεφαλή,ὑπάλληλος τοῦ Σόρος μίλησε.
    Νὰ δῶ πόσοι ἠλίθιοι θὰ τὸν ψηφίσουν γιὰ νὰ μπῆ στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Στην όπως πάντα εξαιρετική ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Ουίλς του Σαββάτου 8/6/2019

      Κώστας Ουίλς - Costas Wills 08 06 2019 "ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ"
      https://www.youtube.com/watch?v=dbw96x4xPRE

      Και ειδικότερα μετά το 1:38:53 και ακριβώς μετά το 1:42:00, ακούστε μία ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΉ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, για τον Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη (τον των Πρεσπών κτλ). Που έρχεται να μας "σώσει" άλλη μια φορά, μαζί με τον Κοτζιά.

      Διαγραφή
  3. μεγαλομανής αλαζονεία μέ απύθμενο θράσος που μάς κόστισε 100 δις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Μην πιστεύετε τα νεοναζιστικά παραμύθια ότι μας στοίχιζε 1 δις την ημέρα. Δικός τους είναι.

      Διαγραφή
  4. Πανέξυπνος ! Γατα με πεταλα ο Γιανης...Διδάσκει πολιτική.Αν τα γκαλοπ συνεχίσουν να αυξάνουν τις διάφορες ειμαι σίγουρος οτι θα μπει με περίπατο και έγραψα χθες οτι περιμένω και νέο μικρό κομμα εντός βουλής .Τωρα νέο θα ειναι , ο κυρ Βασιλης ο Λεβέντης θα ειναι πιστεύω οτι κάποιο μικρό θα μπει.Τα γκαλοπ αν δείχνουν τεράστιες διάφορες σπάνε την πόλωση και για τα δυο κόμματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.