27/6/19

Κλαψοκώσταινα: Άρθρο-ανάλυση του Μάρκου Τρούλη

Ας μου επιτραπεί να αντιπαραθέσω τις δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου στο πλαίσιο του χειρισμού της κρίσης του Μαρτίου του 1987 και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σήμερα.
Ενδεχομένως να περιττεύει η οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση μετά τα δύο παραθέματα, αλλά θα το επιχειρήσουμε.
Ανδρέας Παπανδρέου:
«Δεν επιζητούμε επιδιαιτησία, αλλά σαφώς θέτουμε και το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώπιον των ιστορικών τους ευθυνών. Είναι φυσικό να απευθυνθούμε και στην Ατλαντική Συμμαχία και ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τονίσουμε ότι αυτές επωμίζονται την ευθύνη για τις εξελίξεις στο Αιγαίο [...]. Θα πρέπει να είναι σαφές ότι, σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής με την είσοδο του “Σισμίκ” στο Αιγαίο, θα υπάρξει καταλυτική αλλαγή και στο χώρο των Βαλκανίων, αλλά πιστεύω και σε αυτό ακόμη το σύστημα άμυνας των Δυτικών, δηλαδή του ΝΑΤΟ. Οι επιπτώσεις θα είναι καταλυτικές [...]. Και θα ήθελα επίσης να πω ότι ο υπουργός των Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Τόντορ Ζίβκοφ, μεταφέροντάς του ένα σοβαρό μήνυμα από πλευράς μου. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει συμφωνία μη επιθέσεως, η οποία επιβάλλει αυτή την ώρα την παράδοση ενός τέτοιου μηνύματος από τον υπουργό Εξωτερικών προς τον Τόντορ Ζίβκοφ, με τον οποίο με συνδέει βεβαίως στενή προσωπική φιλία [...]. Αυτό δεν λέγεται διάλογος. Αυτό είναι μήνυμα προς ηττημένο. Και δεν δεχόμεθα τέτοια μηνύματα. Ούτε είναι ηττημένη η Ελλάδα ούτε πρόκειται να είναι ηττημένη».
Αλέξης Τσίπρας: «Να επισημάνω ότι η ισχυρή αυτή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου που εδράζεται σε διεθνείς συμμαχίες και ερείσματα έχει επιβεβαιωθεί από αποφάσεις του συμβουλίου της ΕΕ που καταδικάζουν τις παραβιάσεις του δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα. Από την αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας και της Κύπρου, μέσα από ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

5 σχόλια:

  1. Ο αφοπλισμός των Χριστιανικών Βαλκανίων λοιπόν έγινε κατα κύριο λόγο για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έτσι όπως την ήθελαν παραδοσιακά Γερμανοί στρατηγιστές. Αυτά τα σχέδια ακολουθούν οι ΗΠΑ. Κάποιοι στη Δυση μόλις τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι με αυτά τα σχέδια έσκαψαν τον λάκο τους και οδηγούν τις χώρες τους σε διεθνή εξευτελισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπανδρέου αλλά και λαός τότε δίδαξαν ! Καμια σχέση με το σήμερα άπαντες.Θυμιζω τότε μου λέγε ενα ξαδερφάκι μου που υπηρετούσε στον Έβρο οτι είχαν κοινωνήσει και ηταν έτοιμοι να πάρουνε την Πόλη (εις δε τα βιβλιαράκια του ΠΑΣΟΚ γράφανε οτι θα πάρουμε την Άγκυρα και θα παμε το σοσιαλισμό μέχρι το Κουρδισταν ελευθερώνοντας τους Τούρκους απο τη βρωμερά Εβρενικη χούντα κια τους λαούς της Ανατολιας απο τους στρατοκράτες της Άγκυρας ! ) .Μεγαλειο ! Τωρα αν το πεις σε αριστερό αυτο σε βγάζει φασίστα (ανοικτά σύνορα για το κεφάλαιο) οι δε πρωθυπουργοί ειναι ως προσωπικότητες της πλάκας.Κουλης,Τσιπρας και λοιποί Φωφη συγκρίνονται με Παπανδρέου,Καραμανλή.Και στην οΜονοια να τρυπήσουν οι Τούρκοι θα φοβηθούμε μη τους κακοκαρδίσουμε.Θα έγραφα κι αλλά αλλά παω να δω το καινούργιο τουρκικό που αρχίζει στο Σταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω αλλα ειχα ακουση ,για τουσ μονιμαδες οι περισσοτεροι να κλαινε σαν κοτες κ οι εφεδροι ετοιμη να φανε τα μεμετια..σιγουρα παντου στην ελλας θα υπηρχαν κ θα υπαρχουν κ οι δυο φυλες .

      Διαγραφή
  3. Μηπως μετα το ηρωικο 87 ειχαμε το εξευτελιστικο mea- culpa του Αντρεα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.