27/6/19

Η ένοχη στάση των κυπριακών Αρχών στην υπόθεση του Κούρδου αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ

Στις 24 Ιουνίου, ο Κούρδος αγωνιστής Τσερκέζ Κορκμάζ παρουσιαζόταν εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σε μια ανυπόφορη και απάνθρωπη διαδικασία που τον εξασθενεί, αλλά δεν τον γονατίζει. Ο Κορκμάζ, απόλυτα σίγουρος και ήσυχος με τη συνείδησή του, υπέγραφε μέσω της απολογίας του ένα μανιφέστο, όχι μονάχα κουρδικό, μα πανανθρώπινο, και άφηνε ξανά εκτεθειμένους όσους τον κυνηγούν: Την Τουρκία, τη Γερμανία και, δυστυχώς, τη Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας, την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας στη δικαστική διαδικασία, Θεανώ Κουμή, μα και όσους εκκωφαντικά σιωπούν για την αδικία που συντελείται εις βάρος αυτού του ανθρώπου.
Όπως δημοσιεύει ο Σόλων Αντάρτης στο κυπριακό Indymedia και όπως έγκυρες πηγές μας επιβεβαιώνουν, οι θεσμοί του τουρκοκρατούμενου κυπριακού κράτους φαίνεται να έχουν ήδη αποφασίσει την παράδοση του Τσερκέζ Κορκμάζ, ενός πολιτικού πρόσφυγα, στη Γερμανία και κατ’ επέκταση στην Τουρκία. Ο ζήλος δε της εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας για την έκδοση του Κούρδου αγωνιστή, ενός ανθρώπου 60 ετών, μοιάζει ύποπτη κι ας είναι νομοτυπικά επιτρεπτή, τηρουμένου ότι είναι σε συνεχή συνεννόηση με τους προϊσταμένους της, δηλαδή και τον Γενικό Εισαγγελέα. Η κ. Θεανώ Κουμή, σε μια ανοικτή διαδικασία, προσπάθησε να ακυρώσει μαρτυρία από εκπρόσωπο της υπηρεσίας Ασύλου με την πρόφαση ότι δεν πήρε άδεια για να καταθέσει. Υπάρχουν δε καταγγελίες για έντονο παρασκήνιο σε σχέση με τον μάρτυρα.
Τα όσα ανέφερε ο Τσερκέζ Κορκμάζ, προεδρεύοντος του δικαστή Μιχάλη Χαραλάμπους, στα χέρια του οποίου κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου που ζητά απλώς τη λευτεριά της πατρίδας του, καθιστούν σαφές ότι η Γενική Εισαγγελέα και κατ’ επέκταση η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν ήδη εμπλακεί σε μια πλεκτάνη που ξεκινά από το παλάτι της Άγκυρας και το γραφείο του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν. Ο κύριος Κορκμάζ, που κουβαλά στις πλάτες του την ιστορία του κουρδικού λαού, κατήγγειλε τη σχέση της Γερμανίας με την Τουρκία, καταδεικνύοντας τις εμπορικές σχέσεις δισεκατομμυρίων και σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν ζήτησε εν μια νυκτί την έκδοση 4.000 Κούρδων. 
Είναι δε παντελώς ένοχη η στάση του γερμανικού κράτους, το οποίο κατ’ εντολή του Ερντογάν κυνηγά όλο και περισσότερο τους Κούρδους αγωνιστές, με πρόφαση κάποια τρομοκρατία και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία για την «επικίνδυνη» δράση τους. Η αδικία που ενδεχομένως να συντελεστεί στις 11 Ιουλίου –μέρα κατά την οποία το Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του– θα είναι αβάστακτη για την Κύπρο, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Θα είναι πράξη ντροπής και εκδούλευσης, μια πράξη εναντίον της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, μια θανατηφόρα πράξη εναντίον ενός ανθρώπου που λέγεται Τσερκέζ Κορκμάζ. Με περίσσιο σεβασμό, λοιπόν, καταλήγουμε με τη δική του απολογία και προσυπογράφουμε για το Κουρδιστάν, την Κύπρο και κάθε λαό που πολεμά για τη δική του Ελευθερία: «Εάν το να προωθώ τη διδασκαλία της γλώσσας και του πολιτισμού μου, των ηθών, των εθίμων και της πίστης του λαού μου είναι τρομοκρατία, ε τότε Ναι! Είμαι Τρομοκράτης!». Θα τον σκοτώσετε;
alekos@phileleftheros.com
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.