22/6/19

Η Τουρκία επιχειρεί bypass σε Αν. Μεσόγειο και ΑΟΖ μέσω... Λιβύης


Του Νίκου Μελέτη
Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν πληροφορίες του τουρκικού Τύπου για πιθανή συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη σχετικά με την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών, καθώς και η ταυτόχρονη παρέμβαση του γνωστού ως συντάκτη των χαρτών της «Γαλάζιας Πατρίδας», ναυάρχου Τσιχάν Γιαϊτζί, που καλεί την τουρκική κυβέρνηση να ανακηρύξει ΑΟΖ και να συνάψει Συμφωνία με την Λιβύη.
Όμως για να υπάρξει αυτή η συζήτηση προϋπόθεση είναι η εφαρμογή της πιο ακραίας διεκδίκησης της Τουρκίας στην περιοχή, η επέκταση δηλαδή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ ακόμη και νότια της Κρήτης ώστε να συναντηθεί με τις Λιβυκές θαλάσσιες ζώνες.
Οι συνομιλίες της Άγκυρας με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία πλέον έχει περιορίσει την κυριαρχία της στην πέριξ της Τρίπολης περιοχή, στηρίζεται σθεναρά από την Τουρκία και το Κατάρ αλλά πλέον απειλείται από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ ο οποίος έχει βρει διαύλους επικοινωνίας και με την Ουάσιγκτον.


Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Γιατι καθυστερουν ....οι δειλες κοτες να υπογραψουν ΑΟΖ με Αιγυπτο ...οσο ειναι ο Σισι ο φιλος....κι εχθρος των Τουρκων ???
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ::: Διοτι θελουν να υπαρχει φλου ολο...για να μπορει η Τουρκια να παρει κομματι ....που εχουν ηδη δωσει κρυφα...(πιθανον με .....μιζα)...με το προσχημα μιας διαπραγματευσης ....Το κωλοβαρεμα ολο το....εκανε και ο Σαμαρας...δηλ. η ΝΔ...Ο δε ...Κουλης....αστο...κοιταξτε ποια και τι αδελφη εχει...και πατε για ραδικια...και ζοχακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαος ξεχασε τις Πρεσπες ....Αποδειξη : ΝΔ=35%....Συριζα = 25%...Συνολο=60%.
    Θα ξεχασει και την ΑΟΖ..και την Θρακη..κλπ....Φαι ναχει σιγα τι εγινε...και στην μαχη του Μαραθωνα αν εδειναν φαι οι Περσες το ιδιο...Στην Σαλαμινα ηθελαν Καγιεν ....και διορισμους...πολλους..Στις Πλαταιες ηθελαν συνταξη στα 35....Στην Αλβανια ..με τον υπεργιγαντα Ιταλια ..ηθελαν και ροκ οπερα στην Μαγιορκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.