27/9/19

Άλλο ένα άρθρο του 2016, που καθίσταται επίκαιρο δείτε γιατί! Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ζητεί να γίνει η τουρκική γλώσσα επίσημη της Ε.Ε.

Η τουρκική γλώσσα, η εισδοχή της Κύπρου και το σχέδιο Ανάν
03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 
Ηδικαιολογημένη απορία για την επιμονή του Προέδρου Αναστασιάδη να «μάθει τους Ευρωπαίους να μιλάνε τουρκικά, δίνοντας συνέχεια στην πρότασή του να συμπεριληφθεί η τουρκική γλώσσα στις επίσημες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και προς τούτο έστειλε και σχετική επιστολή προς τους θεσμούς της Ε.Ε., με γνωστοποίηση στην ολλανδική Προεδρία («Σημερινή», 1 Μαρτίου 2016, «Αναφανδόν»), εξηγείται τώρα αλλά και επιβεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακολουθεί πολιτική αποδοχής του Σχεδίου Ανάν. Και ενδυναμώνει τις υποψίες του λαού για τους λόγους αντιδημοκρατικής αδιαφάνειας με τους οποίους επιμένουν να κρατούν τον λαό στα σκοτεινά για όσα διαπραγματεύονται γι’ αυτόν, δίχως αυτόν. Και αντί για διαφάνεια και ενημέρωση αναγκάζονται να τον κοροϊδεύουν ασύστολα, δίχως καμία σωστή ενημέρωση, εκτός από τόνους «ανοησιών» από δικούς μας και ξένους αστρολόγους και παραμυθολόγους.
Η πρόταση Αναστασιάδη για την τουρκική γλώσσα εν έτει 2016, δώδεκα χρόνια μετά την απόρριψη του σχεδίου εκείνου στις 24.4.2004, περιλαμβανόταν ως άρθρο 8 στην Πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ημερομηνίας 14 Απριλίου 2004, με τίτλο «Πρόταση πράξης προσαρμογής των όρων προσχώρησης της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Η οποία διαβιβάστηκε με επιστολή της κ. Patricia Bugnot, Διευθύντριας, προς τον κ. Javier Solana, Γενικό Γραμματέα/ ́Υπατο Εκπρόσωπο. Εις προετοιμασία δηλαδή (τόσο σίγουροι ήσαν ότι θα γινόταν δεκτό το διαλυτικό τους σχέδιο) αποδοχής του σχεδίου Ανάν!
Το κείμενο της Ε.Ε.
Εκτός του ότι το 9σέλιδο κείμενο αυτό της Ε.Ε., ημερ. 14 Απριλίου 2004, αποτελεί μια «θεσμοθέτηση του ρατσισμού στην Κύπρο το 2004 από την Ε.Ε.» (ευχαριστούμε τον Δρα Μάριο Ευρυβιάδη που μας το έστειλε), δέκα μέρες πριν από την απόφαση του λαού της στις 24 Απριλίου 2004, στη σελίδα 8 αναφέρει επί λέξει:
«Άρθρο 8
Η Τουρκική ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
1. Η Τουρκική θα καταστεί επίσημη γλώσσα και γλώσσα εργασίας των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Το Συμβούλιο αποφασίζει για την έναρξη της εφαρμογής της παραγράφου 1 εφόσον πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις όσον αφορά το προσωπικό και την τεχνική υποστήριξη. Κατά το διάστημα που προηγείται της απόφασης αυτής, η τουρκική γλώσσα δύναται να χρησιμοποιείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου».
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να αποσύρει τόσο την πρότασή του για την τουρκική γλώσσα όσο και όσες επιστολές έστειλε σχετικά με το θέμα, εφόσον κανένα σχέδιο για λύση του Κυπριακού δεν έχει μελετήσει ο λαός και δεν έχει αποφασίσει την αποδοχή του, πόσω μάλλον να προχωρούν κάποιοι πίσω από την πλάτη του και δίχως τη γνώση και έγκρισή του σε... υλοποίηση πράξεων και προνοιών εγγράφου «προσχώρησης της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε.» του 2004!
http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-8439-2004-INIT/el/pdf
ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

Πηγή: Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.