24/11/19

Το "παράθυρο τρωτότητας" υπαγορεύει που θα διατεθούν οι πόροι στην Άμυνα



Γράφει ο Ζαχαρίας Μίχας

Αυτό που δύσκολα γίνεται κατανοητό στη σημερινή συγκυρία, είναι πως οι κυβερνήσεις δεν αντιλαμβάνονται ότι τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εντελώς αδικαιολόγητο να αντιμετωπίζονται με τρόπο, που δεν απέχει πολύ από την αδιαφορία, ειδικά όταν υπάρχει "παράθυρο τρωτότητας". Προς το παρόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να ακολουθεί πανομοιότυπη συνταγή με αυτή της κυβέρνησης Τσίπρα. Με τα πλεονάσματα φρόντιζε να μοιράσει "φιλοδωρήματα" σε πληθυσμιακές ομάδες, τις οποίες θεωρούσε δυνάμει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.


Η κυβερνητική φθορά σε εποχή Μνημονίων είχε πλήξει σοβαρά τον Τσίπρα, άρα από πολιτικής απόψεως, η απόφαση να δίνει “φιλοδωρήματα” εν όψει εκλογών μπορεί να γίνει κατανοητή. Εξάλλου, η πολιτική λογική ήταν ανέκαθεν λίγο περίεργη… Μπορεί να αντιβαίνει κραυγαλέα με το οφθαλμοφανές συμφέρον της χώρας, το οποίο αναγνωρίζουν σχεδόν οι πάντες σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά παραμένει τουλάχιστον εξηγήσιμη.

Ω του θαύματος, όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή, οι ιδιοτελείς πολιτικά υπολογισμοί τελικά πάντα επικρατούν. Ίσως, οι εκάστοτε κρατούντες να σκέφτονται, ότι για να σώσουν την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να διατηρηθούν με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους στην εξουσία! Τι άλλο να πει κανείς;

Σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έτοιμη να ανακοινώσει ένα καλό οικονομικό αποτέλεσμα, με ένα σεβαστό ποσό που έχει περισσέψει συγκριτικά με τον στόχο. Οπότε υπάρχει ποσό προς αξιοποίηση. Προφανώς, η κατανομή του θα γίνει με κριτήριο τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις προτεραιότητες.

Η ελληνική κοινωνία έχει συνηθίσει να περιμένει να πληροφορηθεί ποιοι θα ωφεληθούν από αυτά τα χρήματα. Επί ημερών Τσίπρα επωφελήθηκαν ορισμένοι, σε μια πολιτική που απαξίωσε η τότε αντιπολίτευση, προκρίνοντας επί της ουσίας ως πολιτική το κινέζικο ρητό “από το να σε ταΐσω μια φορά ψάρι, προτιμώ να σε μάθω να ψαρεύεις”.

Οπότε, αναμενόταν η σημερινή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τους περισσευούμενους πόρους για να απελευθερώσει τις δυνάμεις της οικονομίας από τις δυσβάστακτες επιβαρύνσεις, με σκοπό την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.


Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

3 σχόλια:

  1. Τι γινεται με τα λεφτα των ομολογων που χρωστουν Γερμανοι Γαλλοι κλπ;Δεν μπλοκαραν τα καθικια οι κολητοι τους Γερμανοι τους Γαλλους που προτειναν οι Φρεγατες να εξοφληθουν με αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα χρεοκοπημένο κράτος, βρίσκει απρόσμενο θησαυρό και ταυτόχρονα έχει κακόβουλο γείτονα. Η φυσιολογική αντίδραση του κράτους αυτού, που ΔΕ σκοπεύει να κάνει "Πρέσπες" με τον κακόβουλο γείτονα, θα ήταν το άγχος και ο άμεσος σχεδιασμός, ώστε να προστατέψει το θησαυρό:

    Οπτικός οδηγός:
    https://youtu.be/tnZAqPKizvk?t=362

    Όταν αντίθετα, το κράτος έχει σκοπό να πάει σε "Πρέσπες", συνεχίζει τους εξοπλισμούς στο ρελαντί, "για τα μάτια του λαουτζίκου", ενώ ταυτόχρονα στρώνουν το δρόμο διάφοροι πολιτικοί, που μιλούν για μοναχοφάηδες, συνεκμετάλλευση, κλπ (από Κοτζιά, Σημίτη, μέχρι Δένδια).

    Όλως τυχαίως:
    https://www.militaire.gr/thyella-epikritikon-scholion-gia-tis-apopseis-toy-anapliroti-symvoyloy-ethnikis-asfaleias-sta-ellinotoyrkika/

    Οπότε, ΓΙΑΤΙ να το "παρακάνεις" με τους εξοπλισμούς, όταν τα λεφτά μπορούν να πάνε εκεί που φέρνει περισσότερες ψήφους;

    Είναι σαν το μεταναστευτικό. Η κυβερνήσεις, ποτέ "δε θέλουν". Παρά μόνον "ξαφνιάζονται", όταν δίνοντας αυτό που ποθεί ο πρόσφυγας, αυξάνονται οι ροές και μετά, πάντα από αιφνισιασμό, θέλει 6 μήνες (που θα έχουν μπει άλλες 100.000, που προστίθενται στις προηγούμες εκατοντάδες χιλιάδες που ο λαουτζίκος δε θυμάται) για να "αποδώσει". Κι αν δεν αποδώσει, τότε θα πάνε στα "επόμενα μέτρα". Στο μεταξύ θα έχεις φορτώσει 500.000 πρόσφυγες, πριν αναγκαστείς να πας σε πραγματική λύση (όρα Μέρκελ).



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συμβουλος εθνικης ασφαλειας του Μητσοτακη ο καθηγητης Ντοκος χθες μιλησε για Συνεκμεταλευση. Τα συμπερασματα αυτονοητα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.