3/11/19

Στο έλεος "κατεστημένου πιράνχας" η Κύπρος


Καλά αντέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς δεν έχει μόνο τη συστηματική διαχρονική υπονόμευση της κατοχικής Τουρκίας. Έχει και την εκ των έσω υπονόμευση με τις μανούβρες και τα ταχυδακτυλουργικά των ανακυκλωμένων, των αναντικατάστατων, που έχουν στήσει καριέρες, κυρίως όμως, δημιουργήσει περιουσίες από υπόγειες και σκοτεινές συναλλαγές. Σε βάρος της χώρας, της κοινωνίας…
Πριν από την εισβολή, κτίστηκε ένα κράτος με μετα-αποικιακές προδιαγραφές και με τους Εγγλέζους να επιβάλλουν στα σαλόνια τους καλούς τρόπους! Και ταυτόχρονα έκλειναν το μάτι στην Τουρκία, η οποία ήταν στη γωνία και περίμενε. Το τρίγωνο Φόρεϊν Όφις, χούντα (και εγκάθετοι της στο νησί) και Τουρκία προετοίμαζαν την καταστροφή. Μετά την εισβολή και την κατοχή οι αποικιοκράτες άλλαξαν.

Η Τουρκία επιχειρεί βαθμηδόν να φτιάξει ένα προτεκτοράτο της στην Κύπρο. Σε αυτό το σχεδιασμό, συνδράμουν και Ελληνοκύπριοι. Και εκείνοι που βλέπουν οικονομικά δικά τους οφέλη από την όποια «επανένωση». Την ίδια ώρα, το κράτος, η κοινωνία εν γένει, δεν αντιλήφτηκε πόσο σημαντική ήταν και είναι η Κυπριακή Δημοκρατία για την επιβίωσή μας. Είναι το όχημα, το οποίο από το 1963 και εντεύθεν έχει διασφαλίσει τη συνέχεια του κράτους της χώρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.