12/11/19

«Σιδερένιο Ξίφος» στον Βόλο: Έλληνες και Αμερικανοί σε έδαφος και αέρα θα εκπαιδευτούν σε σύνθετα επιθετικά σενάρια μάχης



Πρώτη στο «παιχνίδι» μπαίνει την ερχόμενη εβδομάδα η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Ξεκίνησαν τα κοινά γυμνάσια μονάδων και σχηματισμών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Αμερικανική 3η CAB η οποία ήδη βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο.

Πρώτη στο «παιχνίδι» μπαίνει την ερχόμενη εβδομάδα η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Η «Σιδηρά Ξυήλη» ήταν το περίφημο μυστηριώδες ως προς την κατασκευή του σιδερένιο ξίφος των Λακεδαιμόνιων το οποίο έδινε στους Σπαρτιάτες μαχητές ισχυρό πλεονέκτημα στη μάχη σώμα με σώμα. Αυτό το συμβολικό όνομα επέλεξε να δώσει το ΓΕΣ στην άσκηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μακεδονία τις επόμενες ημέρες με συμμετοχή του «ιπτάμενου ιππικού» των ΗΠΑ από την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Αμερικανών κομάντος από την 171η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και των Ελλήνων "κοκκινομπερέδων’" από την δική μας Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία "ΠΟΝΤΟΣ".

Το σενάριο της άσκησης σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει συνεργασία μεγάλης κλίμακας μηχανοκίνητων σχηματισμών στο έδαφος με επιθετικά, μεταγωγικά και ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου Apache, Chinook και BlackHawk. Έλληνες και Αμερικανοί στο έδαφος και στον αέρα θα εκπαιδευτούν σε σύνθετα κυρίως επιθετικά σενάρια μάχης.


Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.