27/11/19

Ρευματό-δεντρα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως ανεμογεννήτριες


Μικρή αλλά δυναμική μερίδα κατοίκων στα νησιά (όπως η Τήνος για παράδειγμα), αντιδρούν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή τους. Μου είναι αδιάφορο να επιχειρηματολογήσω σχετικά με το τι ΔΕΝ θέλουν. Ξέρω όμως πολύ καλά το τι θέλουν. Θέλουν ηλεκτρικό ρεύμα στο νησί τους. Θέλουν επίσης αυξημένο τουρισμό. Αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση για ρεύμα.
Δυστυχώς δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα δέντρα στα οποία να φυτρώνουν ηλεκτρικές πρίζες. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο δεν θα συζητούσαμε. Ούτε έχουμε ακόμα ανακαλύψει τον κατάλληλο χορό ή κάποια άλλη ιεροτελεστία που να κάνουμε και να βρέχει μπαταρίες. Τέλος η Παναγιά της Τήνου, νομίζω πως όσο κι αν προσευχηθούν οι κάτοικοι, δεν θα εμφανίσει από το πουθενά τάση στις κολώνες της ΔΕΗ. Μπορεί φυσικά και να κάνω λάθος.
Προτείνω λοιπόν να δοκιμάσουμε να δούμε τι θα γίνει. Να διακόψουμε πλήρως την παροχή ρεύματος στην Τήνο και σε άλλα νησιά που αντιδρούν και να περιμένουμε να δούμε αν με προσευχές, χορούς της βροχής ή ρευματόδεντρα, θα μπορέσουν οι κάτοικοι να λύσουν το πρόβλημά τους.

Για τη συνέχεια Liberal

6 σχόλια:

  1. Για όσους θελουν να ενημερωθουν πραγματικά για την αιολική ενεργεια
    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλελευθερισμός για όλους... Αλλά κρατισμός για τις εταιρείες. Λοιπόν αγαπητοί μου τα πράγματα είναι απλά αν δεν υπήρχαν περιβαλλοντικοί φόροι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ούτε ένα αιολικό ή φωτοβολταϊκό πάρκο. Οι περιβαλλοντικοί φόροι πληρώνονται από όλους εμάς πάνω στην υπερτιμημένη ενέργεια που καταναλώνουμε και αποδίδονται στις εταιρείες που υποτίθεται πως παράγουν ενέργεια από «ανανεώσιμες» πηγές. Αυτό είναι κεκαλυμμένος κομμουνισμός του αίσχιστου είδους που μόνο γερμανικός εγκέφαλος θα μπορούσε να συλλάβει (ή με μια λέξη Μερκαντιλισμός). Αν σήμερα που μιλάμε γίνεται κουβέντα για ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης - πράγμα που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν δικαιούμαστε να μην έχουμε σχεδιασμό για διασύνδεση της Τήνου π.χ. Έτσι κι αλλιώς με εγκατάσταση μόνο ανεμογεννητριών θα χρειαστεί να υπάρχει εφεδρικό συμβατικό σύστημα εγκατεστημένο στο νησί. Ενώ αν γίνει διασύνδεση μπορεί να απαλειφθεί το κόστος εφεδρείας και των φουρφουριών στις ραχούλες.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι τώρα που κάποια ιδιωτική εταιρεία προσπαθεί να κονομήσει με κάθε περιβσντολογικο κόστος είναι παράλογοι η κάτοικοι βέβαια αν το ίδιο προσπαθούσε η ΔΕΗ θα είσασταν στα κάγκελα φωνάζοντας για τη βαρβαρότητα της και αναισθησία της!! Τώρα όμως εισται κατά των πολιτών που αγωνίζονται για το περιβάλλον τους !! Νομίζω υποτιμάται πολύ τη νοημοσύνη μας με τέτοια άρθρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παραμυθι οτι τα ανανεωσιμα λυνουν το προβλημμα της ενεργειας συνεχιζεται..
    Οκ....αφου το λυνουν ...ας το λυσουν στα ισια. Χωρις φορους..!!! Κι επιπλεον αφου το λυνουν...στην ΔΕΗ ειναι μαλακες ??? Και ειναι πονηρες ιδιοφυιες οι ...ιδιωτες ??? Γιατι να μην φτιαχνει παρκα η ΔΕΗ δικα της ??? Επιχειριση ειναι ελευθερη..οπως ολες. Δικη μας κιολας. Τι πονηροι κι εξυπνοι ειναι οι 5-10 ιδιοι ιδιωτες ? Κι εμεις τουβλα ?? Αντε βρε... Δεν εχει ...δικαιωμα σαν ελευθερη επιχειριση οπως οι αλλοι ??? Αντε βρε γκαγκαδες...Αντε βρε λαμογια λησταρχοι.Θα μας πιασετε κοροιδα παλι...με παπαριες δηθεν πολιτικες της ελευθερης αγορας...αλλα που απαγορευει την ελευθερια των επιχειρισεων που δεν ειναι δικες σας . Ειναι δικες μας...Δεν εχουμε διξαιωματα ιδια με σας ?? Τι λες καλε !!! Οτι εχουμε ...αριστερες ιδεες ?? Αντε βρε καραγκιοζηδες θα μας ριξετε και μομφη γιατι εχουμε την δικη σας ιδεολογια...την θεωριτικη...ενω εσεις εχετε την πρακτικη του Νταβελη και τα λογια του αρχιψευταρου παραμυθα. Αν ειναι τοσο κερδοφορα η δουλεια ..χωρις φορους...γιατι να μην κονομισει η ΔΕΗ...και ναστε μονο εσεις ??? Να δωθουν δανεια κατασκευης στην ΔΕΗ.. οπως σε σας !!!
    Αλλα χωρις φορους...ειστε για φυλακη...Τοσο ..ανανεωσιμες ειναι !!! Αεικινητες !!!Εχουν ενεργεια μηδενικου σημειου !!! Τζαμπα απ το μηδεν με ...κερδος φουλ...Κι ολα αυτα...για να μην ριξουν ενα καλωδιο στην θαλασσα...Παιδια αυτο δεν ειναι χωρα...ειναι το καγκελο της Χαιδως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν δεν φυσαει τι θα γινεται ??? Θα σβηνουν ολα ?? Θα φορτωνουν μπαταριες γιγαντιες πριν ..που φυσουσε ??? Θα φορτωναν μπαταριες για την απνοια ..η θα εδειναν ρευμα στο νησι ?? Τοση περισεια θαχαν και για τα δυο ??? Παψε....Τοσο πακτωλο ??? Παψε...θαμπαινε και σε ..κονσερβες ...??? Ειναι σιγουρο οτι στα ...Πικ...της ζητησης της μεγιστης...θα αυξαινε ο ...ανεμος με τηλεχειριστηριο ???? Με φαξ στον Θεο ?? Αυξησε Θεε ..αμεσως !!!! Καιγομαστε !!!!Κι ολα αυτα ....χωρις φορους !!!!!!
    Δηλαδη ...με 9 λεπτα οσο της ΔΕΗ..κι οχι με 40 η κιλοβατωρα...οσο τα συμβολαια με 31 επιπλεον λεπτα φορους που υπογραφουν συμβολαια !!!!! Με κερδος !!!!!!! Τοσο παραμυθι με προφαση το ανανεωσιμο τζαμπα....και το ...πεντακαθαρο περιβαλον που τσιμπανε οι γυναικες...και οι οικολογοι μισθωτοι απ τους ...φορους. Αυτο ειναι χρυσορυχειο ...δεν ειναι ρευμα....Ειναι πνοη Πνευματος Αγιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.