10/11/19

Οι Τρεις Φάσεις της Τουρκικής Επιχείρησης

Η Τουρκία σχεδιάζει να διαιρέσει την επιχείρηση στη Συρία σε τρεις φάσεις και να τις συντονίσει με τις διπλωματικές της προσπάθειες. –Του Metin Gurcan στο AL MONITOR



Ποιο είναι το σχέδιο της Τουρκίας στη Συρία; Αφότου συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό προσωπικού και μέσων κατά μήκος μίας συνοριακής γραμμής 80 χλμ. μεταξύ των τουρκικών πόλεων Άκτσακαλε και Ceylanpinar, ο πρόεδρος Ερντογάν εισέβαλε στις 9 Οκτωβρίου στην κουρδική περιοχή της βόρειας Συρίας.

Η δύναμη του Ερντογάν περιλαμβάνει δύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες, δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, μία ταξιαρχία καταδρομών, δύο τάγματα ειδικών επιχειρήσεων της στρατοχωροφυλακής, ομάδες των ειδικών δυνάμεων με δύναμη περίπου έξι χιλιάδων και περισσότερους από πέντε χιλιάδες μαχητές του SNA (Syrian National Army). Άλλοι 1.400 μαχητές του SNA μεταφέρθηκαν στο Άκτσακαλε και τώρα συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Η επίθεση άρχισε αμέσως αφότου οι ΗΠΑ απέσυραν το προσωπικό των πενήντα στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων που έκανα περιπολίες μεταξύ Τελ Αμπιάντ και Ras al-Ayn.

Η Άγκυρα έχει διαιρέσει την επιχείρηση της σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση θα εγκαταστήσει τρία με τέσσερα τάγματα σε υπερκείμενο έδαφος, που θα καλύπτουν 5 – 8 χλμ. οδικού άξονα, παράλληλου με τη συνοριακή γραμμή. Υποστήριξη για τα προελαύνοντα τουρκικά τμήματα θα παρέχουν πυροβόλα των 155 χλστ. και ΠΕΠ, οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για ΕΑΥ – κάνοντας την πρώτη φάση σχετικά εύκολη.

Για τη συνέχεια Con_Ops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.