6/11/19

Αποθρασύνθηκαν! Τουρκικό UAV ενόχλησε δύο φορές στρατιωτικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από ελληνική φρεγάτα

Maksim Blinov
Τουρκικό UAV ενόχλησε δύο φορές ένας ελληνικό ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιούσε νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων».
Σε επικίνδυνους ελιγμούς φέρεται να προχώρησε - το προηγούμενο διάστημα - ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου UAV, όπως αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός σταθμός «Alpha».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης, στο πλαίσιο της πρόσφατης άσκησης «Παρμενίων».
Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού απογειώθηκε από ελληνική φρεγάτα, η οποία έπλεε στη θάλασσα του Αιγαίου.
Ξαφνικά, οι χειριστές του ελικοπτέρου αντιλήφθηκαν την ύπαρξη ενός τουρκικού UAV σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.
Μάλιστα, το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος φέρεται να πέρασε δύο φορές μπροστά από το ελληνικό ελικόπτερο.
Οι χειριστές προέβησαν σ’ όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ενημερώνοντας τόσο την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, όσο και τους υπεύθυνους της φρεγάτας.

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Στο μεταξύ, έντονη ήταν και σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) η τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, καθώς σημειώθηκαν συνολικά 22 παραβιάσεις του εναέριου εθνικού χώρου.
Παράλληλα, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης σημειώθηκε μία εικονική αερομαχία.
Πηγή: Σπούτνικ

11 σχόλια:

  1. Τέτοια άρθρα διαβάζουμε τον μήνα 10 φορές! !!!! Απλά αναρωτιέμαι. .... Και τι έγινε ή τι θα γίνει ; όταν θα γίνει το νέο ατύχημα θα βγουν οι ειδήμονες και θα κατηγορήσουν την Τουρκία !!!!!
    Και ξανά τα ίδια !!!!!!
    Βρε αι στα τσακίδια !!!! Μακακες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυβερνησεις ανικανων και προδοτων. Αν δεν μπορουν να υπερασπιστουν τη χωρα, να τσακιστουν να πανε σπιτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1/2

      Οι περισσότεροι είναι απλά αμοραλιστές καπιταλιστές. Ο υποτιθέμενενος "δεξιός" πολιτικός, πιάνει το κέντρο και λέει "ο δεξιός είναι δεδομένος ψηφοφόρος. To θέμα είναι να πιάσω τον κεντροαριστερό και το μετανάστη".Στην Ιταλία αντίθετα, το κόμμα είναι αυτό που είναι υπό πίεση προκειμένου να νικήσει, όχι ο ψηφοφόρος. Αν η άλλοτε κραταιά κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι, λιμπιστεί τις ψήφους των μουσουλμάνων κι αρχίσει να τους νταντεύει, ο δεξιός ψηφοφόρος θα πάει στο Σαλβίνι.Αν ο Σαλβίνι κάνει το ίδιο, θα πάνε στη Μελόνι. Και στο τέλος τους λέει "αν εσείς θέλετε να κυβερνήσετε, πρόβλημά σας. Συνεργαστείτε. Αλλιώς καθείστε να σας φάει η αριστερά".
      Ο πολιτικός (που συνήθως πιστεύει στο χρήμα και την εξουσία πρώτα και δευτερευόντως και αν, σε πατρίδα κλπ), κάθεται και βάζει τα κουκιά κάτω: Αν πάω σε αυτήν την πολιτική, θα κερδίσω περισσότερους ψηφοφόρους από όσους θα χάσω; Αν ναι, θα πάω. Αν όχι, δεν πάω.Στην Ελλάδα, τη "δυσκολοκυβέρνητη και ατίθαση", ο πολιτικός "εξαπατά", αλλά παίρνει την ψήφο του. Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς δεξιά. Ακόμα και τη κ. Ρεπούση, η "κεντροδεξιά" την έβαλε να μάθει ιστορία στα παιδιά, αλλά έφταιγε μετά μόνο η κ. Ρεπούση που μια ζωή ήταν αριστερή...
      Μετά τις εκλογές, ο δεξιός ψηφοφόρος, φωνάζει επειδή "τον εξαπάτησαν" οι "κεντροδεξιοί" πολιτικοί. Για παράδειγμα, έχεις τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά, αφού τη μέρα του συλλαλητηρίου ήταν για σκι στην Κορινθία, να λέει: "Διαφωνώ με τη συνθήκη των Πρεσπών, θα προσπαθήσω να τη βελτιώσω, αλλά δεν ακυρώνεται και θα την τιμήσω". Ο δεξιός ψηφοφόρος, τον ψηφίζει.Γιατί εξαπατήθηκε; Όταν κάποιος, ειδικά αν πολιτικός, κάνει 2 φαινομενικά συγκρουσιακές μεταξύ τους δηλώσεις, το πιθανότερο είναι πως μετά τις εκλογές θα υλοποιήσει αυτή που δεν αναιρείται. Είναι όπως στις ταινίες. Όταν ο κακός της ταινίας λέει στο θύμα "δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου και μου αρέσεις. Θα μου λείψεις . Πρέπει όμως να σε σκοτώσω", η δήλωση που δεν αναιρείται εύκολα είναι η τελευταία.
      Ένα άλλο πρόβλημα του Έλληνα ψηφοφόρου, είναι πως 1) έχει πολύ κοντή μνήμη, 2) δε θέλει να παραδεχθεί τα λάθη του και πιάνεται απεγνωσμένα από ένα κόκκαλο που θα του πετάξει το κόμμα προεκλογικά, σα να ήταν σανίδα σωτηρίας και ταυτόχρονα κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ώστε να δικαιολογήσει στον εαυτό του το γεγονός πως ΞΑΝΑ θα τους ψηφίσει.Ένα απλό παράδειγμα. Στην Ιταλία, ήταν χρόνια στο κόμμα του Μπερλουσκόνι υπουργός, ο Αντζελίνο (Αγγελάκης) Αλφάνο (φυσιογνωμικά διαβολικός παρά αγγελικός).

      Διαγραφή
  3. Αν δεν το πολυβολησαν (εφ οσον μπορουσαν), καλα εκαναν οι Τουρκοι και τους παρενοχλησαν. Θα μπορουσε και το ελικπτερο να το παρενοχλησει μιακαι καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, που κατά τη διάρκεια άσκησης (όπερ σημαίνει πως έχεις δεσμεύσει εναέριο χώρο και τον έχεις κλείσει), να αφήνει άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφη να πλησιάζουν στα 500 μέτρα ελικόπτερο χωρίς να το καταρρίπτουν. Η όλη έννοια της δέσμευσης του χώρου που θα κάνεις άσκηση, είναι πως αν μπει τρίτος σε αυτή, αναλαμβάνει το ρίσκο της επιλογής του και καταρρίπτεται.

      Όταν εσύ ΣΚΙΑΖΕΣΑΙ να καταρρίψεις ακόμα και το ανεπάνδρωτο όχημα του Τούρκου, που βρίσκεται σε περιοχή δεσμευμένη και δε μπορεί νομικά να δικαιολογηθεί με τίποτα η παρουσία του σε κανένα διεθνές φόρουμ, μετά καταλαβαίνει κανείς, το απέραντο θέατρο που παίζεται στην Ελλάδα από τους πολιτικούς. Και ο λαός νομίζει πως αν φτάσει στο απροχώρητο, θα πεταχτεί από μέσα τους ο "κρυμμένος Μεταξάς"...

      Διαγραφή
    2. Οι ανίκανος κυβερνήσεις με έκαναν, με ανάγκασαν να βρίζω όχι τους Τούρκους αλλά εμάς !!!! Γι αυτό λέω πάντα ότι ο εχθρός είναι εντός της χώρας, όλοι αυτοί οι ανίκανοι, οι άχρηστοι !!!!!

      Διαγραφή
    3. 2/2

      Ο Μπερλουσκόνι τον προόριζε για διάδοχό του. Τελικά την έπαθε σαν τον Αλαβάνο με τον Τσίπρα, γιατί ο Αλφάνο σκέφτηκε να διασπάσει το κόμμα και να γίνει πρόωρα αντικαταστάτης του Μπερλουσκόνι. Και όχι μόνο. Σκέφτηκε να μη χάσει τη γλυκιά εξουσία και να μεταπηδήσει στην κεντροαριστερά, εμφανιζόμενος επικεφαλής κεντρώου κόμματος. Πρώτα στην κυβέρνηση Λέττα και μετά στην κυβέρνηση Ρέντσι, ως υπουργός Εσωτερικών μάλιστα! Όταν ήταν στις κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι, που η πελατεία του ήταν αντιμεταναστευτική, ήταν "λαθροφάγος" και συνοδοιπόρος της Λέγκας. Όταν πήγε στο Ρέντσι, αυτός στην ουσία συντόνισε τη "λαθροεισβολή".
      Όμως ο Ιταλός κεντροδεξιός τον προδότη δεν τον ξέχασε κι ο κεντροαριστερός επίσης δεν ξέχασε ότι ήταν "λαθροφάγος" μέχρι πριν λίγα χρόνια. Οι δεξιοί, άρχισαν να του κολλάνε το παρατσούκλι "Alfano Afgano" (Αλφάνο Αφγανός)https://i.postimg.cc/JzgBxGBs/images.jpg
      Και στις συγκεντρώσεις "στοπ στην εισβολή", τον μνημόνευαν, με το τραγούδι "Angelino clandestino" (Αγγελάκη λαθρoμετανάστη).https://youtu.be/WO2uua7gs9U
      Να μην τα πολυλογώ, η πολιτική καριέρα του Αλφάνο, έχει τελειώσει, σήμερα κάνει τον επιχειρηματία. Και ο Ιταλός ψηφοφόρος έστειλε σαφές μήνυμα στους δεξιούς πολιτικούς, τι παθαίνουν οι "προδότες". O Salvini δεν είναι κανένας ιδεολόγος. Αλλά απλά μετράει τα κουκιά και βλέπει ότι, τουλάχιστον για την ώρα, "αν πάω να κάνω το Μητσοτάκη και να ψαρέψω στους μουσουλμάνους μετανάστες, αυτό που θα χάσω από τα δεξιά είναι περισσότερο από αυτό που θα κερδίσω". Και τη χασούρα την επιβάλει ο δεξιός ψηφοφόρος που δε χαρίζει απλά την ψήφο του στο Σαλβίνι, αλλά τον καλεί κάθε φορά να την ΚΕΡΔΙΣΕΙ. Ίσως και ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι καιρός να κάνει το δύσκολο και να μη ΧΑΡΙΖΕΙ την ψήφο του, όπως δεν τη χαρίζει ο μουσουλμάνος ψηφοφόρος και να απαιτεί το κόμμα να εκπροσωπεί τις θέσεις του και όχι αυτός να κλείνει τη μύτη και να ψηφίζει κάτι που δεν εκπροσωπεί τις θέσεις του, μόνο και μόνο "για να μη βγει ο άλλος". Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν έγινε με σκοπο να ψηφίζεις "έναν που δε θες για να μη βγεις ο άλλος που δε θες ακόμα περισσότερο". Αν ψηφίζεις έτσι, καλύτερα να γυρίσεις στη μοναρχία.

      Διαγραφή
  4. Ποιες είναι οι προβλεπόμενες ενέργειες δηλαδή που πρέπει να κάνει ένα ελικόπτερο όταν παραβιάζεται εθνικός χώρος και γίνονται εντός αυτού και "παρενοχλήσεις" με κίνδυνο να βληθεί το ελικόπτερο χωρίς να προλάβει να κάνει κιχ;

    Ας το κατέρριπταν... και επιτέλους να μας πουν το προσωπικό των ελικοπτέρων ποιες εντολές έχουν που τους δεσμεύουν ενδεχομένως να βάλλονται με εχθρικά πυρά και να μην αντιδρούν καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσέξτε:
    Ὅλα τά μη επανδρωμένα ἀεροσκάφη δύνανται νά εἶναι ὁπλισμένα καί κατά τεκμήριο πρέπει νά θεωροῦνται ὡς ὁπλισμένα καί ἄρα ἐλεύθερα νά καταρρίπονται.
    Μήν ξεχνᾶμε ὅτι μπορεῖ νά προέχονται ἀπό ἰδωτικά δίκτυα λαθεμπόρων, καί νά μή εἶναι καθόλου κρατικά.
    Τά δέ τυχόν διακριτικά τους, δέν ἔχουν σημασία, ἀφοῦ δέν εἶναι δυνατόν νά ἀπευθυνθῆ τό Ἑλληνκό ἀεροδκάφος ἤ ἐλικόπτερο σέ πιλότο γιά νά λάβῃ ἐπιβεβαιώσεις ἤ διαψεύσεις, τήν στιγμή πού τό ἄνευ πιλότου ἱπτάμενο ἀντικείμενο πιθανόν εἶναι ὁπλισμένο καί ἄμεσα ἐπικίνδυνο.
    Συνεπῶς, δέν δικαιολογεῖται καμία ἀποφυγή καταρρίψεως τέτοιων ἱπτάμενων ἀντικειμένων, διότι σέ ἀντίθετη περίπτωση, θά μπορῆ νά ἐνεργηθῆ ἐπίθεση ἐντελῶς αἰφνιδιαστικά ἀπό αὐτά μέ ἀπόλυτη ἄνεση. Εἶναι ἄμεσος κίνδυνιος καί δέν πρέπει νά ἐθισθοῦνε πιλότοι μας στήν παρουσία τους.
    Οὔτε στά χωρικά μας ὕδατα, οὔτε σέ διεθνή ὕδατα τοῦ Αἰγαίου καί τῆς ἀνατολικῆς Μεσογείου.

    Ἡ δέ τυχόν ἀπόδειξη ἀπό τό κράτος πού τά διαχειρίζεται, ὅτι ἔχει γνωστοποιηθῆ ἡ πορεία τους ἀρμοδίως στήν Ἑλλάδα ἤ μέ διεθνή σήματα κατά τό διεθνές δίκαιο,
    ἁπλῶς δίνει ἴσως κάποια δικαιώματα ἀποζημιώσεως, ἐάν καί ἐφ' ὅσον κάτι τέτοιο ἔχει θεσπισθῆ στό διεθνές δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλα ειναι και εκπληκτικη η πειθαρχια των χειριστων !!! Αφυσικα ...Τοσο ..υπακουο στρατευμα ..δεν υπαρχει στον πλανητη αλλο ..σε μια χωρα κιολας .. ατιθαση οπως λενε !!!!!!
    Συμπερασμα: δεν ειναι η πειθαρχια ο λογος !!
    Αλλα δεν λεω και τον λογο γιατι θα προσβαλω πολυ κοσμο που υποκρινεται ολη μερα μεσα σε ψευδη απεραντα στους παντες και στον εαυτο του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.