11/4/09

Ισραήλ: Χρονοδιάγραμμα στο διάλογο με το Ιράν


Ο Ισραηλινός υπουργός αρμόδιος για την περιφερειακή ανάπτυξη Σιλβάν Σαλόμ πρότεινε τον καθορισμό "χρονικού ορίου" στον διάλογο με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

"Πρέπει να σκεφτούμε μαζί πόσος χρόνος πρέπει να αφιερωθεί στον διάλογο", δήλωσε ο Σιλβάν Σαλόμ απαντώντας στην αμερικανική πρόταση για την έναρξη άνευ όρων συνομιλιών με την Τεχεράνη.

"Το βέβαιο είναι ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να ανεχθεί ένα Ιράν που θα διαθέτει πυρηνικό όπλο, ούτε άλλωστε θα μπορέσουν να το ανεχθούν οι αραβικές χώρες, ούτε η Ευρώπη, ούτε οι ΗΠΑ", δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού, εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του για τις πιθανότητες να πεισθεί η Τεχεράνη μέσω της διπλωματικής οδού και κρίνοντας ότι "ο διάλογος είναι χάσιμο χρόνου".

Ωστόσο, τόνισε, ότι σε περίπτωση αποτυχίας, η πρώτη εναλλακτική λύση δεν πρέπει να είναι ένα στρατιωτικό πλήγμα, αλλά "οικονομικές πιέσεις επί της Τεχεράνης", αφού αυτού του είδους οι πιέσεις δοκιμάσθηκαν κατά το παρελθόν στη Νότια Αφρική, στη Λιβύη και σε κάποιο βαθμό στη Βόρεια Κορέα .

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ότι το Ισραήλ δεν έχει αντίρρηση στον διάλογο ανάμεσα στη Δύση και το Ιράν για τον τερματισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος υπό τον όρο ότι η Τεχεράνη δεν θα επωφεληθεί για να κερδίσει χρόνο.

3 σχόλια:

  1. Στο σπιτι του κρεμασμενου ο Σαλομ μιλαει για σχοινια και για σαπουνια.
    Αυτο κι αν ειναι θρασος.
    Ποιοι, οι Ισρααλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού το Ισραήλ υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ανθρωπότητας και αγωνίζεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων,μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι...;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.