15/2/10

Όταν πουλάς έναν σύμμαχό σου στους Τούρκους, τότε στην ουσία πουλάς την ίδια σου την πατρίδα! (2)


Προδοσία ή εθνικά υπεύθυνη στάση;
Όταν ήμουν «με το ένα πόδι στον τάφο», δήλωνα στο ραδιόφωνο του Αντέννα ότι «εμείς εδώ κάτω δεν συμμετείχαμε στην προδοσία». Κατ’ αρχάς πρέπει να δικαιολογήσω γιατί χρησιμοποίησα τον όρο προδοσία.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και υφίσταται επί δεκαετίες της τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, ενώ ήδη η τουρκική επιθετικότητα στην ουσία εξάλειψε (από τις 150 χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει 1500 γέροντες) με τον πιο βάρβαρο τρόπο την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Για να αντιμετωπίσει δε η χώρα μας αυτό το πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, έχει ξοδέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της εθνικής άμυνας. Στην ουσία ξόδεψε τις ευκαιρίες και το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην πρόοδο και την ευημερία. Έχει αποδειχτεί σε αυτό το βιβλίο ότι το Κουρδικό, το ΡΚΚ και ο ίδιος ο Άπο, αποτελούσαν (και συνεχίζουν να αποτελούν) για την Τουρκία μείζον πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και συνοχής. Και όσο το πρόβλημα αυτό συνεχιζόταν, αμβλύνονταν και η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας. Ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ δήλωνε το 2006 στο δημοσιογράφο Μουράτ Γετκίν:
«Κάτι έπρεπε να κάνουμε με τον Άπο. Το τουρκικό κράτος είχε χάσει το ηθικό και την αυτοπεποίθησή του, είχε φθάσει στα όριά του».
Η ελληνική κυβέρνηση, όταν ο Άπο έφθασε στην Αθήνα χωρίς να το θέλει η ίδια, στις 29 Ιανουαρίου 1999, ήλθε αντιμέτωπη με το δίλημμα: Να σώσει με κάποιον ενδεδειγμένο τρόπο τον Άπο ή να συναινέσει στις πιέσεις της Άγκυρας για παράδοσή του.
Η διάσωση του Άπο με μυστικό τρόπο σήμαινε πρόσκαιρη ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Τουρκία και συνέχιση του κουρδικού αγώνα με τον Άπο εκτός των τουρκικών φυλακών, άρα συνέχιση της αποδυνάμωσης της Τουρκίας και άμβλυνση της επιθετικότητάς της.
Η παράδοση σήμαινε διάλυση του ΡΚΚ και λύση του μείζονος προβλήματος που αντιμετώπιζε η Τουρκία σε σχέση με τον Άπο. Δηλαδή, η Άγκυρα θα μπορούσε να συνεχίσει την αδιάλλακτη και επιθετική στάση απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, από πλεονεκτικότερη όμως θέση. Ένα πλεονέκτημα που της το προσφέραμε εμείς, με τα ίδια μας τα χέρια, χωρίς να υπολογίζονται οι στρατηγικές απώλειες της Ελλάδας από το πολύ κακό κλίμα που δημιούργησε η παράδοση του Οτζαλάν από ελληνικά χέρια στις σχέσεις Ελλήνων-Κούρδων.
Το αν οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήσαν υπεύθυνοι και εξυπηρετούσαν το εθνικό συμφέρον ή αν ανήκουν στη χωρία της προδοσίας, αφήνω να το εκτιμήσει ο κάθε αναγνώστης ξεχωριστά.

Από το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη: "ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΖΑΛΑΝ: Η Ωρα της Αλήθειας"
Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, Φιλελλήνων 14, Αθήνα, 210 3316036, info@infognomon.gr

8 σχόλια:

  1. Ναι αλλά ο λαός παλι τους ιδιους εξελεξε για την κυβερνηση του κράτους.Αυτο τι μας λεει;Ερωτηση είναι,οποιος θελει ας απαντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς προδοσία τεραστίου μεγέθους. Ο κόσμος όμως παίρνει πολύ χασίσι, και είναι ναρκωμένος. Για να δούμε.
    Γ. Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Σάββα τιμή που βρίσκομαι στο πλάι σου. Μπορεί το 1992 να μην γνωριζόμασταν μα να σαι βέβαιος στα μάτια του λαού, του Ελληνικού περήφανου λαού, αυτών που σκέφτονται ζούν και είναι Ελληνες είσαι Ηρωας και ξέπλυνες επ'ομνόματι του την προδοσία των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 11:25 π.μ., ο λαός εξέλεξε τους ίδιους (όπως και άλλους ακατάλληλους αργότερα) γιατί έχει εκμαυλισθεί από το εύκολο (δανεικό) χρήμα και τον καταναλωτισμό με τον οποίο τον βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί σε 24άωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο. Από αυτή την άποψη η παρούσα οικονομική κρίση, που ακόμα δεν έχουμε βιώσει την κορύφωσή της στην καθημερινότητά μας, έχει να προσφέρει πολλά (ουδέν κακό αμιγές καλού).

    Όταν όλο και περισσότεροι θα βιώσουμε το γκρέμισμα των ψεύτικων (καταναλωτικών) 'ονείρων' που μας καλλιεργούν επί δεκαετίες, όταν τα αδιέξοδα του καθενός θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, τότε ίσως αρχίσουμε να κάνουμε τον απολογισμό μας και τους απαραίτητους συνειρμούς. Τότε ίσως δούμε κατάφατσα το γεγονός ότι ο τεχνητός και δανεικός (ξενόφερτος) τρόπος ζωής μας είναι απόλυτα συμβατός με την 'εθνική' πολιτική του καρπαζοεισπράκτορα, την παράδοση φυγάδων αγωνιστών (Οτσαλάν) στους δήμιούς τους, τις συνεχείς υποχωρήσεις στους δανειστές (και νταβατζήδες) μας, ακόμα και στις μαριονέτες τους (Τουρκία, Σκόπια κλπ). Κι' αν τυχόν γίνει παράλληλα και κανά ψιλοπατατράκ σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, έ τότε προβλέπω καταστάσεις heavy metal...

    Από αυτή την ίδια άποψη λοιπόν, η κρίση είναι παράλληλα και μιά ευκαιρία. Όταν ένας (κατά τεκμήριο) περήφανος λαός ξεφτυλίζεται συνεχώς και σε όλα τα μέτωπα, αρχίζουν και μαζεύονται πολλά μέσα του. Όταν δε ο εξευτελισμός περάσει μαζικά και σε προσωπικό επίπεδο (ανεργία, φτώχεια, κλπ) τότε θα ξεσπάσει. Εδώ λοιπόν πρέπει το μειονέκτημα (οικονομική κρίση) να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα. Δηλαδή να είναι αυτό (η κρίση) που
    θα ξυπνήσει τον κόσμο, μη επιτρέποντας να έλθει κάτι άλλο πολύ χειρότερο και μη αναστρέψιμο (εθνική απώλεια) γιά να μας ξυπνήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ίδια απορία έχω και εγώ με τον πρώτο Ανώνυμο. Γιατί τους επέλεξε και γιατί ξέχασε τόσο εύκολα; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aksiotimi kuria Elina Galanou nomizo oti tin apantisi s; auto to erotima tin eixe dosei o Solonas otan elrge gia tous Athinaious oti o akthenas xorista gia to siferon tou kineitai san alepou alla oloi mazi einai san kopadi provata
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Pros Christo Voulgari. Efharisto gia tin apantissi kai tin efstohi anafora sas ston sofo nomotheti Solona. An omos kratissame ta elattomata mas apo tin epohi tou Solona, tote as kratoussame kai ta proterimata "ton arhaion imon progonon" Fainetai omos oti ta elattomata diaionizontai distihos. Elina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pros k. Voulgari. Efharisto gia tin evgenestati prosfonissi sas "Axiotimi kiria.." alla nomizo oti einai too much gia mena. I am a simple citizen named Elina Galinou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.