24/2/10

Αν δεν αποδοθούν (πολιτικές) ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους...

του Σάββα Καλεντερίδη
Η κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνήσει την περίοδο 2004-2009, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι ο εκτροχιασμός του δημοσίου χρέους της χώρας οφείλεται στις κεντρικές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και εντεύθεν που συνοψίζονταν στα εξής:
-Διόγκωση και διάλυση του δημόσιου τομέα με συνεχείς διορισμούς των ημετέρων
-Διάλυση της παραγωγικής δομής της χώρας με άστοχες και τριτοκοσμικές παρεμβάσεις στην αγορά
-Συνεχής εξωτερικός δανεισμός που χρησιμοποιήθηκε για άσκοπη κατανάλωση και ψηφοθηρικούς λόγους και όχι για ανάπτυξη

Οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας;
Το ότι δεν κατόρθωσε το 1989-1993 και το 2004-2009 να ανατρέψει τις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και απλά διαχειρίστηκε το πρόβλημα με λογική ΠΑΣΟΚ.
Στο άρθρο μας "ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" έχουμε τονίσει ότι προέχει η αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου, και μετά η απόδοση ευθυνών. Γιατί, όταν είσαι σε πόλεμο, όταν βουλιάζει το καράβι, δεν ανοίξεις εσωτερικά μέτωπα, τουναντίον, ενισχύεις το εσωτερικό μέτωπο. Από τη στιγμή όμως που επιχειρείται η απόδοση ευθυνών εν μέσω κρίσης και χωρίς να αποφευχθεί ο πραγματικός κίνδυνος, το δίκαιο και το σωστό είναι οι ευθύνες να αποδοθούν εκεί που πρέπει και όχι μονομερώς.
Αν μη τι άλλο, τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν το λαό, οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αποτελούν αφετηρία για επόμενες εθνικές συμφορές.
Αν έχουμε μια ελπίδα, αν υπάρχει ένας δρόμος να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο δρόμος αυτός περνά μέσα από την ειλικρινή αυτοκριτική και από την κάθαρση του πολιτικού κόσμου και όχι από πρακτικές εμπαιγμού της κοινής γνώμης και της κοινής λογικής, όπως αυτή της σύστασης εξεταστικής επιτροπής μόνο για τις ευθύνες των 'άλλων'.

Σφοδρή αντίδραση Ν.Δ. για τη «νυχτερινή» πρόταση Εξεταστικής του ΠΑΣΟΚ
«Να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι από το 1981 μέχρι σήμερα»


«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε νύχτα, εσπευσμένα, σε μία μεθοδευμένη προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας για την εξέλιξη των πραγματικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Η μεθόδευση, που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ με την περιβόητη πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, είναι κραυγαλέα, από το γεγονός ότι περιορίζει την έρευνα στο διάστημα 2004 - 2009», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Νέα Δημοκρατία λέει ''ναι'' στις Εξεταστικές, από κάθε κατεύθυνση και προς κάθε κατεύθυνση. Δεν φοβάται τίποτα. Θέλει να έρθουν όλα στο φως. Αλλά η αλήθεια δεν τεμαχίζεται.

Δεν αποκρύπτεται. Δεν συσκοτίζεται. Ολη η αλήθεια, λοιπόν, για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, από το 1981 μέχρι και σήμερα. Να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι.
Π. Παναγιωτόπουλος: Μεθοδευμένη προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας.

Γι' αυτό, ενώ στη Νέα Δημοκρατία λέμε ''όχι'' στη μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ για συσκότιση και απόκρυψη της αλήθειας, προχωρούμε στην κατάθεση πρότασης από τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για μια αυθεντική, γνήσια, ουσιαστική Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και διατάξεις, η οποία θα ερευνήσει όλο το χρονικό διάστημα από το '81 μέχρι σήμερα.

Ποιος διαχειρίστηκε, τι και πώς το διαχειρίστηκε στα θέματα της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στα δημοσιονομικά. Δημόσιο χρέος, ελλείμματα κ.ο.κ.

Ως Νέα Δημοκρατία, θεωρούμε επιβεβλημένο να καταγγείλουμε στον ελληνικό λαό ότι η δήθεν ''Εξεταστική Επιτροπή'' την πρόταση για την οποία κατέθεσαν χθες αργά τη νύχτα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή αυτή αποτελεί μία στοχευμένη προσπάθεια επίθεσης κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ.

Είναι μία Εξεταστική Επιτροπή πολιτικής σκοπιμότητας και κομματικής μισαλλοδοξίας. Το ΠΑΣΟΚ, με την πρότασή του αυτή, αποδεικνύεται κατά πολύ κατώτερο των περιστάσεων.

Ενδεικτικά στοιχεία

Οι ευθύνες δεν επιμερίζονται και δεν συμψηφίζονται, τονίζει η Ν.Δ., αναφέροντας ενδεικτικά ως προς το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος:

- Το 1981, η Ελλάδα ήταν η λιγότερο χρεωμένη χώρα της σημερινής Ευρωζώνης. Οκτώ χρόνια αργότερα, βρέθηκε με υπερδιπλάσιο χρέος.

- Μετά το 1990, επί Ν.Δ., κατέπεσαν, από αδυναμία εξυπηρέτησής τους, οι εγγυήσεις του Δημοσίου σε δάνεια των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν συναφθεί πριν το 1989, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, εκτοξεύοντας το χρέος στο 110% του ΑΕΠ.

- Η επόμενη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να μειώσει το χρέος, με αποτέλεσμα αυτό να σταθεροποιηθεί πάνω από το 100% του ΑΕΠ.

- Στη συνέχεια, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. κατάφεραν να μειώσουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, μέχρι το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης. Σήμερα, και εν μέσω της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης, το χρέος είναι στα επίπεδα του 2000.

- Σε ό,τι αφορά την περίοδο 2004-2008, το 87% των 80 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 70 δισ. ευρώ, της αύξησης του χρέους αξιοποιήθηκαν για να αποπληρωθούν υποχρεώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (πληρωμές για τόκους χρέους, εξοπλιστικές δαπάνες, χρέη νοσοκομείων και υποχρεώσεις στην κοινωνική ασφάλιση)».

47 σχόλια:

  1. Μια η λύση πια για την πατρίδα πριν πιάσει τελείως πάτο:ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ?

    Burger King ή McDonalds?

    Σιγά την επιλογή!

    Άσε, μην φας! Θα σφάξουμε γλάρο...

    Κάνουν δήθεν ότι αρπάζονται... τα τσιράκια του... Ο Σπίλβεργ τους γράφει τα σενάρια?

    Αν είσαστε Έλληνες ρε κάντε την Ελλάδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι Ελβετοί δηλαδή είναι τόσο βλάκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...<

    Περάστε από την Ριγίλης, που πέφτει ο παράς... :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μετά μου λες να στηρίξω την ΠΑΤΡΙΔΑ, βλέπεις πως λειτουργούν αυτή την ώρα οι κυβερνώντες που χρειάζεται αν μη τι άλλο η συναίνεση.
    Κλαψούρισμα για το χάλι της οικονομίας εντός και εκτός γιατί βολεύει να λένε αργότερα ότι ξεκίνησαν απο το μειον τόσο (παραλάβαμε χάος)
    άνοιγμα πολλών θεμάτων να δείχνουν κινητικότητα (αλλάξαμε τα πάντα)
    Εξεταστικές επιτροπές, πολλές τον αριθμό (όλα στο φως), με το αζημείωτο βέβαια, αφού πρέπει να καλύψουν οι δεινοπαθούντες βολευτές το απωλεσθέν εισόδημα και πρόσεξε για την περίοδο της ΝΔ, πριν κυβερνούσαν άγγελοι.
    Λύση ασφαλιστικού εδώ και τώρα, έτσι και αλλιώς τα αποτελέσματα θα φανούν αργότερα, μέχρι τότε ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, (απο τα ΤΡΙΑ ΔΕΝ έφυγε το ΔΕΝ και έμεινε ότι έμεινε) αλλά όπως λένε και οι Κύπριοι ''ότι πάρομεν καλόν είναι''
    Μείωση αποδοχών (το πάγωμα το λοιδορούσαμε) για να δόσουν αργότερα κανένα ψίχουλο και να το εμφανίσουν σαν κατόρθωμα (παρά τη δυσμενή συγκυρία...........)
    Αλοίωση του εκλογικού σώματος με το νόμο περί ιθαγένειας για να δημιουργήσουν ψηφοφόρους για το μέλλον (για τους έλληνες μετανάστες του εξωτερικού δεν συμφωνούσε το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν για τους αλβανούς συμφωνεί), μου θυμίζουν την εποχή των ΣΑΔΙΚ-ΦΑΙΚΟΓΛΟΥ που τους δημιούργησε ο ΑΝΤΡΕΑΣ αρκεί να μην κερδίσει η ΝΔ που έβγαλε 150 βουλευτές αν και πήρε ποσοστό 47,5%.
    Άνοιγμα εθνικών θεμάτων για να ικανοποιήσουμε τους υπερατλαντικούς φίλους μας που θα τους χρειαστούμε στο μέλλον,το πάθημα του Καραμανλή με το ΟΧΙ στο Βουκουρέστι, άνοιγμα στον ΠΟΥΤΙΝ κλπ το έχει καρατσεκάρει Ο ΓΑΠ.

    Δεν στηρίζω λοιπόν καμία Πατρίδα, δεν έχει την ανάγκη μου, παραδέχομαι ότι έχω μειωμένα αντανακλαστικά, ας με καταδικάσει όποιος θέλει.


    ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο έτερος πυλώνας του ελληνικού κράτους η εκκλησία θα βοηθήσει? Διαβάζω ότι έχουν συστήσει εταιρία για απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ .υπάρχουν ορισμένα προνόμια σε συντεχνίες και φορείς θα καταργηθούν ? Η συναίνεση απαιτεί δικαιοσύνη και ότι οφέλη η ζημίες προκύψουν θα έχουν όλοι μέρισμα διαφορετικά ……..όλοι στον πάτο.
    Πάνε οι εποχές που πεθαίναμε για την πατρίδα και ερχόντουσαν οι κρυμμένοι και οι δοσύλλογοι να κυβερνήσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αισχοs, πρεπει να βγει ο λαοs και να ζητησει εξεταστικη απο το 1981. Μαs εχουν κανει να μην θελουμε να γυρισουμε στην πατριδα μαs τα καθαρματα. Δεν παιρνουν δρομο να ησυχασουμε λεω εγω. Οχι μονο γιατι ειναι ανικανοι αλλα και γιατι ειναι ψευτεs και απατεωνεs. Αλλα ειπαν και αλλα κανουν. Πωs μπορουμε να ξερουμε αν πραγματικα το ελλειμα ειναι 12,7% και δεν το φουσκωσαν για να μαs εχουν σε ομηρια; Εγω δεν τουs πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα με το να κανει εξεταστικη μονο για τα χρονια τηs ΝΔ προκαλει ολουs τουs Eλληνεs που δεν ψηφισαν ΠΑΣΟΚ. Αφηστε που πιστευω οτι και παρα πολλοι απο αυτουs που το ψηφισαν το εχουν σκυλομετανοιωσει. Γιατι προκαλει τον κοσμο μ'αυτο τον τροπο; Τωρα ειναι που πρεπει να'μαστε ενωμενοι ολοι οι Ελληνεs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 9:59 π.μ.
    μάλλον δεν κατάλαβες σε ποιανού ιστολόγιο είσαι και σε ποιόν απευθύνεσαι.
    Δεν συνεχίζω.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο Ελληνας δεν ψηφισει για τα επομενα 50 χρονια, κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δε σωζομαστε. Θα χρεωκοπησουμε! Και ως οικονομια και ως εθνος.

    Χρειαζεται Επανιδρυση του Κρατους, για Μια Ισχυρη Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ skal

    Δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή σου. Τέτοιες κραυγές, όπως του παραπάνω, μόνο θυμηδία προκαλούν. Έχασες το χιούμορ σου, Σάββα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

    ΥΓ: Εσύ έγραψες αυτό που σατίρισα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 12:02 μ.μ.
    έχεις δίκιο, δεν πρόσεξα την αποκλειστική αναφορά στο σύνθμα που αναφέρεσαι και θεώρησα ότι αυτό για τη Ρηγίλης αφορά και το άρθρο. Γράψε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >Γράψε λάθος.<

    ΛΑΘΟΣ (το έγραψα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ DNA ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;


    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ;

    ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑΣ.


    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΟΣΟ ΦΤΑΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ;
    ΠΡΙΝ ΤΟ 1981 ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ;


    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΗΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε 12:29 , δεν ειμαι ειδημων, αλλα πιστευεις ειλικρινα πως θα γινει αξιοπιστη ερευνα και καταλογισμος ευθυνων; Αφου οι κριτες ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ που ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ και εχουν τη δυναμη να περασουν τη θεση τους στη Βουλη και οχι μονο.

    Φυλακη δε, ΑΝ παει καποιος, θα παει καποιο εξιλαστηριο θυμα, τυπου Κοντοπυρακη, λες κι ο Κοντοπυρακης ηταν κρατος εν κρατει και εστελνε ψευδη στοιχεια γιατι ηθελε να σπαει πλακα με τους Ευρωπαιους κι ειχε βαλει στοιχημα με φιλους του στην ταβερνα οτι "δε θα με ανακαλυψουν".

    ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ γινεται η ερευνα.

    Ειναι σα να βαζεις κλεφτες να ερευνουν το ιστορικο των κλοπων τους. Ειναι δυνατον να περιμενεις την αληθεια;

    ΠΕΡΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ προκειται. To καθε κομμα θα βγει στο τελος και με διαφορετικο πορισμα, κι ολα καλα.

    Εγω ζω στο εξωτερικο. Απο τη μια αγωνιω για την Ελλαδα, απο την αλλη, ισως τελικα η καταστροφη να ειναι ο μονος τροπος να ανοιξει ο Ελληνας τα ματια του και να κανει την ανατροπη, οπως την εκανε και ο Τουρκος με το AKP. Γιατι γιατι σημερινη κατασταση εν τελει, δεν ευθυνεται κανενας αλλος, απο τον ΙΔΙΟ τον Ελληνα που τους ψηφισε. Ας τραβηξει λοιπον τις συνεπειες των επιλογων του.

    Στην Ιταλια διωκεται αυτες τις μερες το αφεντικο της Fastweb και εμπλεγμενη ειναι και η Telecom Italia. Η Fastweb ειναι ο πρωτος παροχος τηλεφωνιας και internet με το μεγαλυτερο δικτυο οπτικων ινων. H Telecom ειναι ο ΟΤΕ ,αλλα ιδιωτικος. To αντιστοιχο θα ηταν να καποιος του βεληνεκους του Κοκκαλη ή του Βαρδινογιαννη.

    Στην Ιταλια, εσπασε το αποστημα της Μαφιας για πρωτη φορα, οταν ο λαος καταβαραθρωσε το μεχρι τοτε χριστιανοδημοκρατικο κατεστημενο. Οι ακολουθες κυβερνησεις συνεργασιας φεραν ασταθεια, αλλα στειλαν και πολλους φυλακη. Καθαρα χερια και μεγιστανες που παρανομησαν στην Ελλαδα, δε θα δουμε ποτε φυλακη, οσο ο Ελληνας εξασφαλιζει αυτοδυναμια και ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ στις εκλογες, στα 2 κομματα που ευθυνονται για τη χρεωκοπια της Ελλαδας ως εθνους και ως χωρας.

    Οσο ο Ελληνας μενει προσκολλημενος στις πολιτικες του αγκυλωσεις και φανατισμους που επι 30 χρονια τα 2 αυτα κομματα και τα διαπλεκομενα με αυτα ΜΜΕ τους εχουν καλλιεργησει, ο μονος δρομος που ο Ελληνας προετοιμαζει για τον εαυτο του, ειναι αυτος προς την τελικη πτωση του.

    Εγω εχω βαρεθει να διαβαζω τους μεν και τους δε, να προσπαθουν να βρισκουν αλλοθι για το γιατι και οι δικοι τους επιταχυναν τη χρεωοκοπια και για το ποιος ηταν χειροτερος. Οι ΞΕΝΟΙ εχουν καταλαβει πως και οι 2 ειναι το ΙΔΙΟ ΣΑΠΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Γι αυτο και κανεις δε συγκινειται πλεον ουτε απο διαβεβαιωσεις ουτε απο εκκλησεις και διακυρηξεις μεταμελειας.

    Γιατι και αν ακομη η Ελλαδα βγει απο αυτην την κριση, που οι ξενοι οικονομικοι αναλυτες προβλεπουν να κρατησει για την Ελλαδα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ (το δηλωσε και εκπροσωπος του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στην ιταλικη εφημεριδα Σταμπα πριν λιγες ημερες), μολις παρει ανασα η χωρα, θα γυρισουν ΞΑΝΑ στις παλιες τακτικες με το φαγοποτι. Λιγο πολυ οπως εγινε με την Ολυμπιαδα. Για 6 μηνες εποιησαν την αναγκη φιλοτιμια οι πολιτικοι και αμεσως μετα, η Αθηνα επανηλθε στη γνωστη βρωμα, εγκληματικοτητα και παρακμη και τα ολυμπιακα εργα στην αχρηστια.

    Μυαλο ο Ελληνας δε βαζει. Ειμαι ειλικρινα περιεργος να δω, ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ειναι ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ Ελληνας διατεθειμενος να πληρωνει τα φαγοποτια των 2 κομματων , πριν αποδαφασισει ειτε να τους δωσει ποδι κι ας μπουν στη Βουλη και οι Ελληνες Κυνηγοι (λιγοτερο διεφθαρμενοι ειναι, γιατι οι ανθρωποι δεν εχουν ετοιμη τη διαπλοκη, θελουν χρονο) ειτε να τους κοψουν την αυτοδυναμια.

    Στο μεταξυ, πληρωστε με χαμογελο. Σε σουβλατζη να πας και να σου δωσει χαλασμενο κρεας ή λαθος ρεστα 2 φορες, δε θα ξαναπας. ΠΟΣΕΣ φορες πρεπει να πληρωσει ο Ελληνας μεχρι να κανει το ιδιο με ενα κομμα; Ειναι αποριας αξιο.

    (συνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. (συνεχεια)

    Μετα κακοφαινεται το Focus. Γιατι, αδικο εχουν; Οι αρχαιοι ελεγαν για το δις εξαμαρτειν. Ο νεοΕλληνας το τηρησε ποτε αυτο; O αρχαιος Αθηναιος, εξοστρακιζε τους πολιτικους του, πριν διαφθαρουν. Ο νεοΕλληνας το εκανε ποτε αυτο; OXI. Γιατι οι νεοΕλληνες πολιτικοι δε διαφθειρονται ΠΟΤΕ , οταν ειναι του ΔΙΚΟΥ μας κομματος. Απλα, ΤΥΧΑΙΝΕΙ, παντα οι ιδιοι μεγιστανες να παιρνουν τις δουλειες του δημοσιου και οι φιλευσπλαχνοι πατριωτες των ΜΜΕ να τους στηριζουν. Οχι οτι υπαρχει διαπλοκη. Απο πατριωτισμο το κανουν!

    Το πιο αστειο βεβαια ολων, ειναι πως ο Ελληνας εκπλησσεται που τον οδηγησαν στο απεραντο χρεος, 2 κομματα, που τα ιδια ζουν με δανεικα απο τις τραπεζες (οχι οτι αυτο δημιουργει διαπλοκη ή υποχρεωσεις σε τραπεζιτες).


    Αυτα, ο τυφλωμενος Ελληνας ΠΑΣΟΚτζης ή ΝΔκρατης, δεν τα βλεπει. Ο ξενος ομως , τα βλεπει και μαλιστα εχουν αρχισει να μαθαινουν πολλα απο την εσωτερικη πολιτικη της Ελλαδας που παλια αγνοουσαν και εχουν τρελαθει με αυτα που διαβαζουν. Γι αυτο το spread πεταει. O Ελληνας μπορει να εχει πια υποστει πολιτικο μιθριδατισμο και να μη βλεπει τις ευθυνες τους ΔΙΚΟΥ του κομματος.

    Ο ξενος ομως τις βλεπει κι εχει ΤΡΟΜΑΞΕΙ.

    Μπορει οι Γερμανοι και οχι μονο να εχουν παθει ανθελληνικη υστερια, ομως λαβη τους δινει η Ελλαδα και αυτοι αγνοουσαν πολλα απο τα ελληνικα δρωμενα και τους ειναι δυσκολο να τα χωνεψουν σε συντομο διαστημα.

    Δεν πειραζει. Ο Ελληνας ειτε θα ξυπνησει απο τον πονο των μετρων και θα αναλογιστει τις πολιτικες επιλογες του ειτε θα οδηγηθει σε εθνικη τραγωδια , ομοια με την οποια δεν εχει ξαναδει απο ιδρυσης του νεοελληνικου κρατους.

    Η Ελλαδα ειναι το μονο εθνος, που ελπιζει σε αυτοκαθαρση των κλεφτων. Τι αλλο να πει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ιταλια απο το 1950 ειδικα και μετα, ειχε τεραστιο προβλημα ανομιας και διαπλοκης πολιτικων με τη Μαφια. Η Ελλαδα τοτε ηταν αγγελουδι συγκριτικα.

    Αυτο αλλαξε μονο οταν και ο κοσμος αλλαξε το πολιτικο σκηνικο, κατι που επετρεψε και σε μερος της δικαιοσυνης να απεμπλακει απο τον εναγκαλισμο της διαπλοκης. Καπως ετσι ο Κραξι κατεληξε να πεθανει αυτοεξοριστος στη Β. Αφρικη για να μη δικαστει. Και η σικελικη μαφια ειναι η σκια του εαυτου της σημερα και εχει παραδωσει τα σκηπτρα στην καλαβρεζικη.

    Ακομη και αυτος ο Μπερλουσκονι, εχει οδηγηθει πολλακις στα δικαστηρια, ασχετα αν τελικα δε μπορεσε κανενα δικαστηριο να τον καταδικασει.

    Στην Ελλαδα θα καθησει ποτε καποιος πρωθυπουργος , εστω πρωην, να απολογηθει εναντι της δικαιοσυνης για κατι; Oχι!

    Τοσα σκανδαλα, τοσα χαμενα χρηματα, τοσες ατασθαλιες του Δημοσιου, τοσες περιεργες αναθεσεις εργων, εξαφανισμενα κοινοτικα κονδυλια, Ζιμενς, παραποιημενα στατιστικα στην Ε.Ε, δεν θα πληρωσει κανεις.

    Αυτη ειναι η Ελλαδα. Και πως να πληρωσει, οταν οι 2 ελεγχουν πια τα παντα και εχουν και οι 2 ενοχες πτυχες της ιστοριας τους , που τελικα συμψηφιζουν στην αλληλλοαθωωση.

    Στην Ελλαδα ξερουν μονο να κοροιδευουν το Μπερλουσκονι που παει για 10η φορα κατηγορουμενος σε δικαστηριο. Στην Ελλαδα, ποτε πηγε τελευταια φορα καποιος, εστω υφυπουργος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κ. Καλεντερίδη

    Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένας φιλοσαμαρικός αέρας στη σελίδα.
    Τίποτα το κατακριτέο κατά τη γνώμη μου, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το ιστολόγιο έχει μια ελαφριά προτίμηση στο συγκεκριμένο πολιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας θυμηθουμε τις εκφρασεις των πολιτικων μας,η ανεξαρτητη Ελληνικη δικαιοσυνη,η Ελλαδα ειναι δημοκρατικη χωρα,Ισχυρη Ελλαδα και αλλα κουφια υπερτονισμενα λογια.
    Αν οι Ελληνες θελουμε πραγματι δημοκρατικη Ελλαδα πρεπει να το απαιτησουμε,πρεπει να αλλαξει το θεσμικο πλαισιο πριν απο οποιοδηποτε αλλο μετρο,ειδαλλως σε 2-3 χρονια θα ζηταμε παλι εξεταστικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν ο Ελληνικός Λαός δεν δεί να πηγαίνουν φυλακή,τουλάχιστον οι μισοί απο τα λαμόγια,που μας έφαγαν τα σωθικά, δεν πρόκειται να αποδεχθεί κανένα μέτρο ανόρθωσης...
    Απλά πράγματα...
    Γιατί να κληθεί ο μεροκαματιάρης,να πληρώσει όλα αυτά που φάγαμε τα λαμόγια οι πολιτικοί μας???
    Με όλα αυτά τα "μέτρα" και χωρίς να αποδοθούν ευθύνες,ο Λαός νιώθει ακόμα ποιό αδικιμένος και οργισμένος, μιας και καλείται να πληρώσει τα "γαμη..τικα" των μαφιόζων που μας καταχρέωσαν και μας κάνανε αναξιόπιστους και περίγελο της υφηλίου...
    Πέραν του ασύληπτου σε μέγεθος χρέους, έχει κανείς συνυπολογίσει πόσα χρήματα μας έχουν δοθεί από την ΕΕ από το 1981 μέχρι σήμερα???
    Γίνανε κάποια έργα τα οποία υπερτιμολογήθηκαν 10 και 20 φορές πάνω...άλλα είναι μονο στα χαρτιά και δεν έγιναν ποτέ...
    Ξέρει ο Ελληνικός Λαός, πως συνεχώς γίνονται έλεγχοι και μας ζητάνε από την ΕΕ χρήματα πίσω, για έργα μαϊμού???
    Εψαξε κανείς να δει πόσα μας ζητάνε πίσω???
    Πρόσθεσε κανείς όλα αυτά στο χρέος μας???
    Τα δάνεια και τα χρέη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα υπολόγισε κανείς???
    Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που μας παρουσιάζουν...
    Εχει υπονομευθεί το μέλλον μας και δεν το έχουμε καταλάβει...

    Κανένα λαμόγιο δεν βλέπω να παει φυλακή...κι ο Λαός θα βγεί στοςυ δρόμους και θα αποδώσει Λαϊκή Δικαιοσύνη...αυτό θα γίνει σε λίγους μήνες...
    Εξεταστικές-εξεταστικές-εξεταστικές...και μετά???
    Τ Ι Π Ο Τ Α....
    Πέραν της σκοπιμότητας που έχουν οι εξεταστικές, οι Βολευτές έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να διενεργούν τέτοιες έρευνες σε βάθος???
    Παντογνώστες είναι???

    Να μας πει το ΠΑΣΟΚ που βρήκε ο ΄Ακης τα χρήματα και έκανε γάμο 2,5 δυσ. δραχμές και έχει βιλλάρες στο Πανόραμα...
    Για να κάνεις γάμο 2,5 δύσ. πόσα πρέπει να έχεις στην "άκρη"???
    Ενα μικρό παράδειγμα αναφέρω...μην παρεξηγηθούν οι Πασόκοι...
    "Τζοβόλα δώστα όλα"!!!!
    "΄Ενα κωλόσπιτό" έλεγε συγχωρεμένος Υπουργός για την ρόζ βίλα των 2+ δυσ. ευρώ...
    και τόσα άλλα...

    Οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύονται...
    ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ...
    "΄Αλλα μέτρα" χρειάζονται για να εξυγιανθεί ο τόπος...

    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κανονικα ακομα και ενα πολιτικο που τελειωνει την τετραετια χωριs να κανει οσα υποσχεθηκε πρεπει να τον τιμωρουν. Να επιστρεφει τουs μισθουs που πηρε, να μην εχει δικαιωμα να πολιτευτει στο μελλον και αν με τιs αποφασειs του εκανε ζημια να πηγαινει φυλακη.

    ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΑΝ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας;
    Το ότι δεν κατόρθωσε το 1989-1993 και το 2004-2009 να ανατρέψει τις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και απλά διαχειρίστηκε το πρόβλημα με λογική ΠΑΣΟΚ."

    Ο ΝΔτης θέλει να κρυφτεί, και η χαρά δεν τον αφήνει!

    Καλή σταδιοδρομία στη ΝΔ! (σας ταιριάζει κιόλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός που μιλάει για ΕΛΠΙΔΑ.
    Νομίζω ότι αν προφυλάξει τον εαυτό του από πολιτικούς ή κοινούς απατεώνες και εάν συγκρουστεί με καταδικασμένες νοοτροπίες, θα συσπειρώσει γύρω του τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
    Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός.
    Να καθορίσει το εθνικό συμφέρον και με βάση αυτό να φτιάξει ένα όραμα, να το μοιραστεί με το λαό και να κινηθεί προς την πραγμάτωσή του, απομακρύνοντας από γύρω του και από την παράταξή του τους κλέφτες και τους λοπωδύτες.
    Αν το κάνει, φιλοσαμαρική θα γίνει όλη η Ελλάδα.
    Προς το παρόν, βλέπουμε και κρίνουμε.
    Και να είσαι σίγουρος, θα είμαστε δίκαιοι κριτές.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένας φιλοσαμαρικός αέρας στη σελίδα.
    Τίποτα το κατακριτέο κατά τη γνώμη μου, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το ιστολόγιο έχει μια ελαφριά προτίμηση στο συγκεκριμένο πολιτικό."

    Και ένας "φιλο-ΕΕ" αέρας επίσης...

    Το "Γαλλικό Κόμμα" πάντα υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η σαπιλα του ελληνικου κρατους, που καλλιεργησαν και τα 2 κομματα, ειναι πασιφανης και απο το εξης απλο που μας κακοφαινεται.

    Απο το οτι, δε βγηκε αυτεπαγγελτα ΕΝΑΣ (1) εισαγγελεας, να εκκινησει ερευνα για πιθανες ευθυνες για την κατασταση της οικονομιας ή αν μη τι αλλο για τα ψευδη στοιχεια που μας εχουν φερει σε αυτην την κατασταση.

    Αυτό τα λεει ολα για την κατα τα αλλα ανεξαρτητη ελληνικη δικαιοσυνη (οσο ηταν και η ιταλικη οσο κυβερνουσαν παντα οι ιδιοι και οι δικαστες δεν "εβρισκαν" ποτε ουτε τους μαφιουζους ουτε τους διεφθαρμενους πολιτικους).

    Και κακοφαινεται που οι Ευρωπαιοι παραπονιουνται στον κ. Παπακωνσταντινου για το οτι κανεις δε θα παει φυλακη. Ε βεβαια, σε αλλη χωρα, θα ειχαν παραιτηθει οι μισοι πρωην υπουργοι και οι εισαγγελεις θα ειχαν αρχισει ξεσκονισμα των παντων. Γι αυτο εχουν απορησει οι ανρθωποι και πιεζουν τον Παπακωνσταντινου για εξεταστικη.

    Βεβαια δεν ξερουν πως στην Ελλαδα οι εξεταστικες γινονται μεταξυ κατεργαρεων για τα ματια του κοσμου, αλλα τι αλλο να κανουν κι οι Ευρωπαιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Αν έχουμε μια ελπίδα, αν υπάρχει ένας δρόμος να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο δρόμος αυτός περνά μέσα από την ειλικρινή αυτοκριτική και από την κάθαρση του πολιτικού κόσμου και όχι από πρακτικές εμπαιγμού της κοινής γνώμης και της κοινής λογικής, όπως αυτή της σύστασης εξεταστικής επιτροπής μόνο για τις ευθύνες των 'άλλων'."

    Λόγια του αέρα...

    Όσο η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο της Δύσης, και μέσα σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Ο/Η skal είπε...
    O Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός που μιλάει για ΕΛΠΙΔΑ."

    άφωνος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε Καλεντερίδη ο Χαραλαμπίδης και η ΔΠΕ σας έπεφτε μάλλον "μικρή" για τις προσωπικές φιλοδοξίες σας ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Ο έτερος πυλώνας του ελληνικού κράτους η εκκλησία θα βοηθήσει?"

    Το Ελληνικό κράτος έχει κηρύξει ΠΟΛΕΜΟ κατά της Ορθοδοξίας. Δεν σου αρκεί αυτό; Τι παραπάνω να κάνει δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η γνώμη μου είναι οτι η συγκεκριμένη ενέργεια (εξεταστική)δεν έχει αποδέκτες στην Ελλαδα αλλά στο εξωτερικό.
    Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής απέναντ στην ΕΕ και στις αγορές για μεταστροφή του κλίματος κα κυρίως για την ενίσχυση του προφίλ του "αξιόπιστου συνομιλητή κα εταίρου".
    Με λίγα λόγια η κυβέρνηση λέει:
    Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους
    Προσοχή:Μην σας διαφεύγει το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι είναι εξοργισμένοι μαζί μας όχι για το έλειμμα (κι αλλες χώρες έχουν)αλλά για την απόκρυψη και παραποίηση στοιχείων δηλαδή για την κοροιδία.
    Σ αυτό το πλαίσιο είναι σωστή απο επικοινωνιακής πλευράς η εξεταστική για τα 5 τελευταία χρόνια.
    Αν το πιάναμε απο το 81 αυτό που θα λέγαμε είναι:Κύριοι είμαστε ένα κράτος κλεφτών και αναξιόπιστων απο τότε που μπήκαμε στην ΕΕ
    Τώρα αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι:Κύριοι υπήρξε μια κακή παρένθεση αλλά τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε
    Το δεύτερο μάλλον καταπίνετε πιο εύκολα απο τους "φίλους & εχθρούς εταίρους μας

    "Κοινός Νούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η ΝΔ και ο Σαμαράς θα μας σώσει! Συνεχίστε να ψηφίζετε βόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "skal είπε...
    O Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός που μιλάει για ΕΛΠΙΔΑ."

    Περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 1:37 μ.μ.
    Ούτε Γαλλικό, ούτε Ρωσικό, ούτε Αγγλικό κόμμα.
    Η ιδεολογία μου ήταν πάντα ελληνική και έτσι θα παραμείνει.
    Η Ελλάδα έκανε μια κορυφαία και κατά την άποψή μου σωστή πολιτική επιλογή και έγινε μέλος της Ε.Ε. το 1980.
    Το θέμα είναι ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά ούτε το στρατηγικό πλεονέκτημα που απέκτησε με την κίνησή της αυτή, ούτε τα λεγόμενα "πακέτα" της Ε.Ε. και τώρα είναι σε περιπέτειες.
    Είναι υποκριτικό τόσα χρόνια να "τρώμε" ως μωρές παρθένες τα 100 δις της Ε.Ε. και τώρα που καλούμαστε να πληρώσουμε λάθη κακοδιαχείρισης, να τα ρίχνουμε στην Ε.Ε.

    Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 1:43 μ.μ.
    εκτός από το ΕΛΠΙΔΑ, αναφέρω και κάτι για απατεώνες και λοπωδύτες.
    Δεν τα είδες;
    Αν δεν τα είδες "δες" τα, για να σου έλθει και πάλι η φωνή.
    Πάντως, άσχετα με το τί θα καταφέρει από τούδε και στο εξής ο Σαμαράς, το ότι καθάρισε το τοπίο από μια καλά οργανωμένη συμμορία, είναι τεράστια συμβολή στην πατρίδα μας.
    Δεν συμφωνείς; Αν συνήλθες από την αφωνία!

    Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 1:35 μ.μ.
    κράτα την άποψη που έχεις για μένα, δικαίωμά σου.
    Πιστεύω πάντως ότι η προκατάληψη δεν είναι και καλύτερος σύμβουλος.
    Τέλος πάντων, ο κάθε άνθρωπος έχει τη διαδρομή του και πολλές φορές εξ ιδίων κρίνουμε τα αλλότρια.

    ΔΠΕ
    γιατί, δέκα χρόνια τώρα με έχεις δει να πάω σε κανένα κόμμα και μιλάς για φιλοδοξίες;
    Το ότι εκφράζω ενυπόγραφα και ξεκάθρα μια άποψη, πρέπει απαραίτητα αυτό να συνδέεται με φιλοδοξίες;
    Δεν σε καταλαβαίνω.
    Μάλλον δεν ξέρεις καλά το άτομο που απευθύνεσαι.


    φιλικά προς όλους

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η σύστασης της εξεταστικής επιτροπής είναι ουσιαστικά απαίτηση των ξένων.Όμως αυτό που ο σαμαράς προτείνει είναι δείγμα μικροπολιτικής και κακής αντιπολίτευσης.Είναι αδύνατον να δοθούν ευθύνες σε νεκρούς,είτε σαν οντότητες είτε σε πολιτικά νεκρούς.Όμως αν το πασοκ ήθελε κάτι σωστό έπρεπε να κάνει εξεταστική από την εποχή του σημίτη.Μπορεί να τον απομάκρυνε από το κόμμα λίγο άκομψα,ακόμα δεν του έδωσε την δυνατότητα να γίνει βουλευτής του κόμματος, όμως δεν του έχουν δοθεί οι πραγματικές ευθύνες στο πρόσωπο του.Καραμανλής και σημίτης πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για παράβαση καθήκοντος, συστηματική παραποίηση στοιχείον και το κυριότερο εξέθεσαν την χωρα σε οικονομική ανέχεια.O Βγενοπουλος καλά τα είπε πριν λιγες μερες, μίλησε για κρατικισμό και για εθνικό κεφαλαιο,ότι λέμε τόσον καιρό σε αυτό το forum.Μητσοτάκης και σημίτης απέτυχαν τελείως, σημαία τους ήταν η αποκρατικοποίηση τhς χώρας και τώρα περνάμε στην περίοδο όπου ο πρώτος επιχειρηματίας θα είναι το κράτος σε συνεργασια με υγιής στα οικονομικά τους και πατριώτες στην καρδια τους Έλληνες επιχειρηματίες.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "O Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός που μιλάει για ΕΛΠΙΔΑ."

    Αξιοτιμε κυριε Καλλεντεριδη,

    Θα ξεκινησω λεγοντας πως σας εκτιμω αφανταστα προσωπικα απο τοτε που σας εμαθα στην υποθεση Οτσαλαν. Και βεβαια θα συνεχισω λεγοντας πως βεβαιως ουτε θα σας πω εγω τι θα ψηφισετε ουτε στο αν εχετε δικαιωμα στην ελπιδα. Οποτε, παρακαλω, μη θεωρησετε τα παρακατω ως προσωπικη μομφη.

    Θα σας πω ομως πως φοβαμαι, πως θα απογοητευθειτε για μια ακομη φορα απο τις προσδοκιες σας. Και αν ακομη πιστεψει κανεις τον κ. Σαμαρα για τις αγαθες του προθεσεις (προσωπικα δε με εχει πεισει απο το θεμα της ιθαγενειας ακομα, αλλα ετερον εκατερον), φοβαμαι πως υποτιματε το υποβαθρο στο οποιο στεκεται. Δηλαδη, ο Ελληνας εχει μαθει να κοιταζει αυτον που στεκεται στην κορυφη της πυραμιδας και οχι το τι γινεται μεσα στην πυραμιδα.

    Τις ιδιες προσδοκιες ειχαν παρα πολλοι Ελληνες απο τον κ. Καραμανλη. Η Επανιδρυση του Κρατους... Υπηρχε σχεδον ενθουσιασμος στον κοσμο. Δυστυχως, τα ψευτικα τα λογια, τα μεγαλα, δε φτανουν. Τελικα οχι επανιδρυση δεν ειδε κανεις, αλλα σειρα σκανδαλων και τελικα καταβυθιση του κρατους.

    Εγω πιθανολογω πως και ο κ. Καραμανλης ειχε αγαθες προθεσεις. Ομως, το μεν πνευμα προθυμο, το δε κομμα ασθενες... Το εννοω. Μια χωρα δεν κυβερναται μονο απο τον πρωθυπουργο. Κυβερναται και απο στελεχη μεγαλα, μικρα και μεσαια. Οταν αυτα ειναι ειτε διεφθαρμενα, ειτε διαπλεκομενα ειτε ανικανα και τον καλυτερο πρωθυπουργο να εχεις, θα αποτυχεις.

    Αυτο ειναι το προβλημα και των 2 μεγαλων κομματων. ΙΣΩΣ προσωρινα λογω κρισης να ελεγξουν καπως την κατασταση και να δειξουν αυτοσυγκρατηση, αλλα εαν και μολις η οικονομια βγει απο τη στενωπο, αυτα τα στελεχη θα ειναι ετοιμα "να ξαναχτυπησουν".

    Οι Ελληνες που ζουν στην Αθηνα, δεν εχουν την ακριβη εικονα της διαφθορας των κομματικων στελεχων και μηχανισμων. Οι επαρχιωτες ομως που ειναι πολυ λιγοτεροι και γνωριζονται, ξερουν πολυ περισσοτερα. Πχ. τα ΚΠΣ δε χαθηκαν μονο στα υπουργεια, στις τσεπες μεγαλοεργολαβων, σε πολιτικους ή μιζες δεν πηγαν μονο σε ταμεια κομματων. Μεχρι και ο τελευταιος δημαρχος δημου 10.000, με την ανοχη του κομματικου φιλου Νομαρχη ή Υπουργου, εχει φαει με χρυσα κουταλια. Εχουν κανει ολοι βιλες και σκοτωνονται να ξαναβγουν για να φανε κι αλλο.

    Αυτα δεν αλλαζουν σε ενα κομμα μονο με την αλλαγη ενος αρχηγου. Ουτε αν δεν εχεις "παγκο", ξαφνικα θα τον γεννησεις και θα γεμισεις απο ικανους υπουργους που θα κανουν πραξη το εργο σου.

    Προσωπικα μπορει να μην παρακολουθω πλεον στενα τα τεκταινομενα στον τοπο καταγωγης μου, αλλα πληροφορουμαι κατα διαστηματα απο συγγενεις μου και επειδη τυχαινει να εχω και καποιους που ασχολουνται με τα κοινα με τα 2 μεγαλα κομματα, σας λεω, πως δε φτανει οχι ο Σαμαρας, αλλα ουτε ο Βενιζελος για να καθαρισει την κοπρο του Αυγεια. Μαλιστα και οι 2 εχουν μεγαλες φιλοδοξιες, εκ των οποιων ο ενας πιθανοτατα θα τις εκπληρωσει και σας διαβεβαιω, πως ειδικα αυτος, θα σας απογοητευσει κ. Καλλεντεριδη. Γιατι βλεπετε, ο κομματικος μηχανισμος, στον οποιο ειναι χρονια και τον προωθει, ειναι σαπιος. Δε μπορω να επεκταθω περισσοτερο, αλλα μιλαω μετα γνωσης λογου.

    Οπως ειπα, αν θελετε να μαθετε τα ενδοτερα των κομματων, απευθυνθειτε σε επαρχιωτες φιλους σας. Ρωτηστε τους, ποιοι ειναι αυτοι οι υποψηφιοι. Μηπως ειναι φοροφυγαδες; Οταν ηταν στο Δημο ή στη Νομαρχια, μηπως εξαφανιζαν χρηματα; Μηπως διατηρουσαν παρανομα διπλες θεσεις εργασιας; κλπ. Θα απογοητευθειτε με τις απαντησεις.

    (συνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. (συνεχεια)

    Γι αυτο και ο ιδιος συγκαταλεγομαι σε αυτους τους γραφικους που ψηφιζουν κομματα που δεν καταφεραν να μπουν στη Βουλη, επειδη δεν πιστευω πια στη λογικη της χαμενης ψηφου. Ειναι χαμενη μονο στο βαθμο που και οι αλλοι δεν ψηφιζουν τα μικρα. Πιστευω αντιθετα, πως οσα περισσοτερα κομματα μπουν στη Βουλη, τοσο το καλυτερο για την Ελλαδα, γιατι θα μειωθει η ασυδοσια των μεγαλων κομματων και τελικα ισως οδηγηθουμε σε κυβερνησεις συνεργασιας, που ειναι η μονη ελπιδα να δει και η Ελλαδα καποτε , "καθαρα χερια".

    Εγω θα ψηφισω τον κ. Σαμαρα, μονο "επι τη εμφανισει". Δηλαδη, μεχρι τωρα, παντα καποιος μιλουσε ομορφα (Αλλαγη, Καλυτερες μερες, Ισχυρη Ελλαδα, Επανιδρυση του κρατους, Λεφτα υπαρχουν) και ο Ελληνας, οντας ευκολοπιστος (απο την εποχη του Διονυσιου Σολωμου μεχρι σημερα δεν αλλαξε), ψηφιζε την ελπιδα. Μετα ερχοταν βεβαια η ζοφερη πραγματικοτητα. Γιατι τα λογια δεν κοστιζουν τιποτα και η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια ακριβως γιατι ασκει αιγλη στον ψηφοφορο. Οποτε εγω εχω αποφασισει να κανω το αντιθετο. Οταν εκλεγει ο κ. Σαμαρας και κυβερνησει, αν τοτε με πεισει πως κυβερνησε καλα, τοτε θα τον ψηφισω για τη 2η τετραετια.

    Για να το ριξω στο καλαμπουρι, για μια φορα, ας δωσει κι ο πολιτικος χειροπιαστο εργο, περιμενοντας με την ελπιδα να τον ψηφισω. Αλλωστε εχω δωσει ευκαιριες στο κομμα του στο παρελθον, ωστε να μην εχει παραπονο ως προς αυτο. Με τη λογικη του "αλλαξε ο αρχηγος, δωστε κι εμενα την ευκαιρια", θα πρεπει να συνεχισω να ψηφιζω το δικομματισμο μεχρι να πεθανω. Αλλα, ολως τυχαιως, αυτο συμβαινει εδω και δεκαετιες και να που καταντησε η χωρα.

    Ο ενας υποσχοταν λεφτα, ο αλλος υποσχεται ελπιδα. Ασπρισαν τα μαλλια μου απο τις πολλες υποσχεσεις που μου εδωσαν εναντι λευκων επιταγων που τους εδωσα.

    Καλη σας ημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "Μαλιστα και οι 2 εχουν μεγαλες φιλοδοξιες, εκ των οποιων ο ενας πιθανοτατα θα τις εκπληρωσει και σας διαβεβαιω, πως ειδικα αυτος, θα σας απογοητευσει κ. Καλλεντεριδη."

    Επεξηγηματικα, αναφερομαι σε 2 κοντινα μου ατομα αναμεμειγμενα στην πολιτικη.

    Οσο για το Βενιζελο πριν, αναφερομαι στο μακαριτη Ελευθεριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. εγώ από τον διάλογο που γίνεται εδώ μέσα συμπεραίνω ότι η κρίση που μαστίζει τη χώρα δεν είναι πρωτα οικονομική αλλά ηθική.

    από την απώλεια της ηθικής και πνευματικής συνείδησης του έλληνα προέρχονται τα υπόλοιπα.
    ένας ανήθικος, ασυνείδητος άνθρωπος κάνει τα πάντα.
    Η κρίση αυτή τοσο σε έκταση όσο και σε βάθος μου φανεται μοναδική στα ιστορικά δεδομένα.
    είχαμε και σ αλλες περιόδους διαφθορά αλλά όχι τόσο πολύ.
    δεν υπάρχει κανενας που να μπορει να οδηγήσει την ελλάδα σε ομαλή υπέρβαση της κρίσης.
    κατά τη γνώμη μου ούτε ο σαμαράς. και να θέλει άλλωστε δεν μπορεί. όλα ειναι αγκυλωμένα.
    άν κοιτάξει κάποια την ιστορία σε ανάλογες περιπτώσεις, επέρχεται μια καταστροφή.
    νομίζω ότι ήδη μπήκαμε για τα καλά στο φάσμα εθνικης καταστροφής.
    εκτός αν δουλέψει ο από μηχανής θεός κατα τρόπο υπερφυσικό.
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "skal είπε...
    Η Ελλάδα έκανε μια κορυφαία και κατά την άποψή μου σωστή πολιτική επιλογή και έγινε μέλος της Ε.Ε. το 1980.
    Το θέμα είναι ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά ούτε το στρατηγικό πλεονέκτημα που απέκτησε με την κίνησή της αυτή, ούτε τα λεγόμενα "πακέτα" της Ε.Ε. και τώρα είναι σε περιπέτειες.
    Είναι υποκριτικό τόσα χρόνια να "τρώμε" ως μωρές παρθένες τα 100 δις της Ε.Ε. και τώρα που καλούμαστε να πληρώσουμε λάθη κακοδιαχείρισης, να τα ρίχνουμε στην Ε.Ε."

    Ποιος ΕΠΕΒΑΛΕ στην Ελλάδα μείωση του αγροτικού πληθυσμού στο 5%; Ποιος μας επιδοτούσε για να κόψουμε τις ελλιές τα αμπέλια τα καπνά την ζάχαρη; Ποιος έβαλε ποσοστωσεις στο γάλα και η Ελλάδα εισάγει τώρα; Ποιος επιδοτούσε το κόψιμο των καϊκιών; Ποιος μας απαγόρεψε να στηρίξουμε την εγχώρια παραγωγή; Ποιος μας απαγόρεψε να φορολογήσουμε τα εισαγώμενα προιόντα; Ποιος μας επέβαλε να εκχωρήσουμε κάθε κερδοφόρο τομέα του κράτους στους Δυτικούς (αεροδρόμιο, μετρό, ΟΤΕ, κτλ); Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

    Περαστικά στους τάχα "πατριώτες" ευρωλιγούριδες και Σαμαρολιγούριδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμε 24 Φεβρουαρίου 2010 3:09 μ.μ.
    Όταν δεν σκεφτόμαστε κατά πώς θέλεις εσύ, είμασε "τάχα "πατριώτες" ευρωλιγούριδες και Σαμαρολιγούριδες"!
    Δεν ξέρω γιατί μπάινεις εδώ μέσα και ποιός είναι ο σκοπός σου.
    Αν θέλεις να ανταλλάξεις απόψεις, κάντο.
    Αν θέλεις να προβοκάρεις, δεν θα το πετύχεις.
    Τέλος πάντων, όλα αυτά που λές, αν τα επέβαλαν κάποιοι, υπήρχαν και εκείνοι που τα αποδέχτηκαν.
    Η Ε.Ε., εξ όσων γνωρίζω, είναι ένας μηχανισμός μέσα στον οποίο οι πολιτικές δεν είναι δεδομένες. Συνδιαμορφώνονται.
    Όταν έχουμε σοβαρή και σωστή παρουσία στα όργανα της Ε.Ε. πετυχάινουμε πράγματα για την πατρίδα μας.
    Όταν εφυσηχάζουμε, όταν βάζουμε τον αυτόματο ευρωπαϊκό πιλότο και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και σε εκείνους που δεν κοιμούνται, τότε συμβαίνουν όσα ανέφερες.
    Δεν είν' ο γιαλός στραβός, στραβά αρμενίζουμε.
    Αυτές είναι οι απόψεις μου.
    Οι δικές σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. θα ήταν υπερβολή αν προτιμούσα την κατάργηση των κομάτων? τι μας προσφέρει ο θεσμός αυτος εκτός απο πηγή πόλωσης-διαφθοράς-διαπλοκή-οικογενειοκρατεία-κουμπάρων κλπ και μεγάλα έξοδα? και μη μου πει κανείς για διακίνηση ιδεών γιατί εκεί μέσα μόνο ιδέες δεν διακινούντε.

    Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τριακόσιους ανεξάρτητους βουλευτές χωρίς να τους φιμώνει κανένα κόμα το στόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Σαμαράς και η ΝΔ θα μας σώσει. Ναι καλά...
    Τί ώρα? Αλλάζει ο Μανωλιός?

    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ=Καταστροφη στη χωρα!

    Οποιος δεν αντιλαμβάνεται τί παίζει 35 χρόνια με τις συμφωνημένες εναλλαγές στην εξουσία και τις συμφωνημένες κομματικές προσλήψεις, το κουκούλωμα των σκανδάλων και την αδυναμία να λάβουν τα αυτονόητα μέτρα, λυπάμαι αλλά είναι ΗΛΙΘΙΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Έστω κι' έτσι, με τη μία εξεταστική, κάτι θα βγει. Θα στιγματιστούν τα γαλάζια λαμόγια (έστω και παραπάνω από ότι τους αναλογεί). Μετά, μόλις έρθουν στην εξουσία, γιά εκδίκηση θα κάνουν άλλες εξεταστικές και θα βγάλουν τα πράσινα λαμόγια στη σέντρα. Όχι ότι θα βγουν όλα στη φόρα, αλλά όλο και κάποιες ψιλές θα πέσουν σε κάποιους. Στο χέρι το δικό μας είναι να λυντσάρουμε όλους όσους φταίνε (εκλογικά εννοώ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητε Σάβα Νομίζω οτι ειναι Λαθος σου να χρωματιζεις το Ιστολόγιο.Εν παση Περιπτωση ΔΕΝ κανεις Λογοκρισια οποτε Αυτο τα αντισταθμιζει καπως.
    Διαφωνω ΤΕΛΕΙΩΣ για τον Σαμαρα.Δεν δειχνει - τουλαχιστον για την ωρα - Να εχει την ηγετικη δυναμη που χρειαζεται 1 ηγετης.Αλλωστε αμφιβαλω αν θα βγει ποτε πρωθυπουργος γιατι θελουμε δεν θελουμε το ΠΑΣΟΚ θα μεινει παλι καμια 10αρια χρονια στην εξουσια - Καλα να΄ναι ο Καραμανλης και η συμορια του - Δυστιχως ταυτισανε την ΝΔ με 1 κομμα ληστων χειροτερο απο του πασοκ και ο κοσμος θα αργησει να το ξεχασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ COURIER X

    Δεν θ' αργήσει, αλλά δεν θα κυβερνήσει μόνος. Θα συγκυβερνήσει. Είναι ολοφάνερο κατά πού πάει η δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η υποκρισία του πολιτικού κόσμου στο θέμα επιμερισμού των ευθυνών για τη καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας ξεπερνάει τα όρια του θράσους αλλά ξεπερνάει και την ήδη εξαντλημένη υπομονή μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δε μπορεί να προέλθει κάθαρση και απόδοση ευθυνών από τους ίδιους που προκάλεσαν τη διάλυση της χώρας μας. Τείνει μάλιστα η λέξη »κάθαρση» όταν την ακούς από χείλη πολιτικών να εκφυλίζεται σε συνώνυμο της λέξης «ακαθαρσία»!
    Είναι θέμα κοινής λογικής, οι ένοχοι δε γίνεται ποτέ να δικάσουν τους εαυτού τους…
    Στη πραγματικότητα κανένα κόμμα δε θέλει να επωμιστεί τις βαρύτατες ευθύνες που του αναλογούν για το σημερινό χάος .
    Τα κόμματα της αριστεράς εμπλέκονται σε θολές επιχειρηματικές δραστηριότητες και στηρίζουν την ύπαρξη τους στην ανούσια αντίδραση στα πάντα. Η κύρια πηγή της πελατειακής δύναμης τους, είναι η μόνιμη μιζέρια του λαού και οι ανώμαλες καταστάσεις στη χώρα. Το χειρότερο κτύπημα που έφερε σε αυτούς η μεταπολίτευση ,ήταν να τους νομιμοποιήσει σαν κόμματα . Έτσι, αναγκασμένοι να επιβιώσουν πια σε περιβάλλον νομιμότητας, δεν τους έμεινε τίποτα άλλο από το να επιλέξουν το δρόμο της στείρας άρνησης και της αποφυγής σοβαρής δέσμευσης με προτάσεις και λύσεις βιώσιμες στα χρόνια οικονομικά προβλήματα της χώρας, παρασύροντας έτσι στις τάξεις τους κάθε απογοητευόμενο πολίτη. Άρα προτιμούν τη κατάσταση ως έχει, η ύφεση και η μιζέρια για αυτούς, μεταφράζεται σε πολυπόθητους επιπλέον ψήφους.
    Το ΛΑΟΣ παράφρονα άρχισε να θεωρεί ότι ο κ. Σημίτης πρέπει να κληθεί να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος μετέχοντας σε σχήμα εθνικής προσπάθειας στη κυβέρνηση Παπανδρέου, ερχόμενο έτσι σε αρμονία με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη. Για αυτό εξάλλου δε θέλει να συμμετάσχει στην εξεταστική επιτροπή. Δε θέλει τη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου και έχει αναπαύσει και αυτό σε καθεστωτικές νοοτροπίες.
    Το ΠΑΣΟΚ θέλει να διερευνηθεί μόνο η περίοδος από το 2004. Οι αντιδράσεις των διεφθαρμένων εκσυγχρονιστών δεν αφήνουν περιθώρια διερεύνησης της διακυβέρνησης Σημίτη. Φυσικά οποιαδήποτε άποψη για τις επιπτώσεις της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 1989 είναι αιτία πολέμου, ακουμπά το ζωτικό χώρο της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα.
    Τέλος η Νέα Δημοκρατία ομοίως υποκριτικά … ζητά εξεταστική από το 1981 βάζοντας μέσα έτσι και τη περίοδο Μητσοτάκη μιας και που ευνοεί για καθαρά εσωκομματικούς λόγους η επίρριψη ευθυνών σε εκείνη την εξίσου τραγική περίοδο . Ο κ. Παναγιωτόπουλος όμως δήλωσε : < Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται> σχολιάζοντας τη πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
    Δυστυχώς όμως για εμάς, δε μπορεί να τεμαχιστεί οριστικά μέχρι εξαφανίσεως της, η κατάρα της οικογενειοκρατίας στη χώρα αυτή .
    (συνεχίζεται…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. (συνέχεια…)

    Γιατί δε ζήτησε άραγε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και κανείς άλλος, να εξεταστεί η περίοδος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από το 1974-1981? Οι καταιγιστικές κρατικοποιήσεις του εθνάρχη ,τις οποίες συνέχισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δε πρέπει να δούμε αν ωφέλησαν τελικά την επιχειρηματικότητα? Η εφαρμογή μιας κομμουνιστικού τύπου οικονομικής πολιτικής, είχε σαν αποτέλεσμα να κρατικοποιηθούν εν ριπή οφθαλμού τράπεζες, διυλιστήρια ,Ολυμπιακή κ.α. Η κακοδιαχείριση και η πελατειακή στελέχωση των εταιριών αυτών από το κράτος, τι βάρος επέφεραν στην οικονομία?
    Τελικά η ιστορική ρήση του μακαρίτη Καραμανλή «Ανήκομεν εις την Δύσην» αφορούσε αποκλειστικά το στρατιωτικό σκέλος της χώρας μας παρά το οικονομικό, που άνηκε μάλλον στη Σοβιετική νοοτροπία.
    Δεν είναι λοιπόν άξια έρευνας η περίοδος 1974-1981?
    Μπορεί ο κ. Σαμαράς να μη προέρχεται από πολιτικό τζάκι αλλά αυτό το πολύ θετικό χαρακτηριστικό του εξανεμίζεται ήδη. Ήρθε η ώρα και αυτός να ξεχρεώσει το γραμμάτιο του στον Καραμανλισμό και την οικογενειοκρατία, για την δυναμική επιστροφή του στη πολιτική.
    Συμπερασματικά, η περίοδος ευθύνης αφορά την εποχή από τη μεταπολίτευση ως τις μέρες μας. Ωστόσο κανείς δε θέλει να αποκαλυφθεί η πλήρης και η αγνή αλήθεια. Πρέπει λοιπόν ο πολιτικός κόσμος να ξέρει ότι χωρίς την πλήρη αποκάλυψη και λάμψη αυτής, ο Ελληνικός λαός δεν υποχρεούται σε ΚΑΜΙΑ απολύτως θυσία! Διαφορετικά, αν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους ας προετοιμαστούν για την ειρηνική ή βίαιη αποκαθήλωση τους, ταυτόχρονα με τη θεμελίωση επιτέλους μιας νέας πραγματικής και δίκαιης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

    Ευχαριστώ πολύ,
    Αθανάσιος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η άποψη εκκίνησης της έρευνας από το 1981, έχει λογική βάση διότι συμπίπτει με απαρχή της ένταξής μας στην ΕΟΚ (1980). Η προηγούμενη περίοδος ΄74-80 ήταν απλά η προετοιμασία. Αρα η διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης της χώρας ενδιαφέρει από τότε που η Ελλάδα κατέστη μέλος της Ευρώπης, εφ΄όσον τίθεται τώρα θέμα συσχετισμού της με την Ευρωζώνη. Γιατί έτσι θα φωτιστούν όλες οι παθογένειες και τα σφάλματα, έτσι θα μπορεί να γίνει ο ορθός επιμερισμός ευθυνών ώστε να ξέρει από δω και πέρα ο κόσμος τι να καταδικάσει και τι να επιλέξει ως ωφέλιμο. Αν αυτή η λογική συμπίπτει με την λογική Σαμαρά, ποιό είναι το πρόβλημα; Μια ορθολογική σκέψη μας συμφέρει να την καλοδεχόμαστε χωρίς προκαταλήψεις. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.