6/2/10

Χένρυ Κίσινγκερ και Ιράκ – Αριστοτέχνης της Προδοσίας

Είναι καταπληκτικό πως ο Χένρυ Κίσινγκερ είχε την δυνατότητα να διατηρήσει αυτή την αήττητη αύρα της μεγαλοφυΐας τους στις διεθνής σχέσεις, συνεχίζει να συμβουλεύει προέδρους , ξένες κυβερνήσεις και μεγάλες διεθνής επιχειρήσεις , ενώ περιστασιακά γράφει Op Ed κείμενα αλαζονικά συμβουλεύοντας τις ΗΠΑ ως προς το πώς πρέπει ή πώς δεν πρέπει να κινηθούν στο μέλλον.

Αυτό να το λάβετε υπόψη σας, δεδομένης της προσωπικής ιστορία κυνισμού και υποκρισίας του Κίσινγκερ βάσει των οποίων καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική των Κυβερνήσεων Νίξον και Φορντ. Πραγματικά είναι ένας φόρος τιμής στον τρόπο καθοδήγησης των Αμερικανικών ΜΜΕ στη λογική ‘‘συγχωρώ και ξεχνώ’’.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα σε κείμενο Op Ed που έγραψε ο Κίσινγκερ για τους New York Times είναι αυτό που προειδοποίησε τους Αρχηγούς των Αμερικανών ότι δεν αποδίδουν πλέον στο θέμα του Ιράκ την προσοχή που αξίζει.

Κατά την διάρκεια των περασμένων δεκαετιών, Δονκιχωτική προσπάθεια των Κούρδων για κάποιας μορφής ανεξαρτησία σε έναν φαινομενικά ατελείωτο κύκλο εξεγέρσεων που ακολουθήθηκε από μία απίστευτα άγρια καταστολή.Εκείνες οι εξεγέρσεις συνήθως εναβρυνόντουσαν από εχθρούς των κυβερνήσεων του Ιράκ που χρησιμοποιούσαν τους Κούρδους για να αποσταθεροποιήσουν το καθεστώς στη Βαγδάτη.Ηταν μια άσπλαχνη, παραπλανητική διαδικασία, που κατέληξε στον θάνατο και στην μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων στη διάρκεια του χρόνου. Και ήταν ένας ιδανικός τομέας παιχνιδιού για τον Κίσινγκερ.

Για χρόνια , ο σάχης του Ιράν υποστήριζε κρυφά τους Κούρδους για να πιέσουν την Βαγδάτη. Το ίδιο έκαναν και οι Ισραηλινοί, που ήλπιζαν να αποσπάσουν τον ιογόνο ηγέτη του Ιράκ όλο και περισσότεροι από την ένωση του με τους Άραβες για μία κοινή επίθεση στο Εβραϊκό κράτος. Το 1972 ο Χ. Κίσινγκερ και ο Ρίτσαρντ Νίξον. Παρακινημένοι από τον φόβο ότι το Ιράκ γινόταν πολύ ‘‘ άνετο’’ με την Σοβιετική Ένωση , συμφώνησε με ένα αίτημα από τον Σάχη να ενισχύσουν τους Κούρδους.

Έχοντας την δυνατότητα άρνησης οποιασδήποτε σχέσης με μυστικές υπηρεσίες, οι ΗΠΑ εφοδίασε τους Κούρδους με Σοβιετικά όπλα τα οποία είχαν αρπαχτεί από το Βιετνάμ, ενώ το Ισραήλ παρείχε σοβιετικά όπλα που είχε πάρει από τους Αραβες.Σύμφωνα με τον Τζόν Ράνταλ από την Washington Post η μυστική επιχείρηση αυτή κρατήθηκε κρυφή ακόμα και από το Υπουργείο Εξωτερικό των ΗΠΑ που διαφωνούσε σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους υποστήριξη. Οι νέοι φίλοι των Κούρδων , παρόλα αυτά , δεν ήθελαν οι προστατευόμενοι τους να κερδίσουν αυτά για τα οποία πάλευαν γιατί πίστευαν ότι ένα ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος θα ήταν πολύ διασπαστικό για την περιοχή. Η υποστήριξή τους ήταν πολύ προσεκτική – αρκετή ώστε να τροφοδοτεί την επανάσταση αλλά όχι τόσο ώστε να κερδηθεί.

Ο Κούρδος αρχηγός, Mustafa Barzani, ήταν αρκετά ρεαλιστής ώστε να καταλάβει ότι ο λαός του χρησιμοποιούταν από το Ιράν ,αλλά όχι τόσο κοσμικός ώστε να κατανοήσει ότι οι Αμερικανοί υποστηρικτές του μπορεί να γινόντουσαν εξίσου διπρόσωποι. ‘ ‘ Δεν εμπιστευόμαστε τον Σάχη,” είπε ο Barzani στον ρεπόρτερ Randal το 1973. “Εμπιστεύομαι την Αμερική. Η Αμερική είναι μια πάρα πολύ μεγάλη δύναμη ώστε να προδοθούν από μια μικρή μάζα ανθρώπων όπως οι Κούρδοι.”

Ήταν ένα μοιραίο λάθος της κρίσης του. ΤΟ 1975 ο Σάχης και οι αρχηγοί του Ιράκ χωρίς προηγούμενη ένδειξη συμφώνησαν στο να επιλύσουν τις διαφωνίες τους και να υπογράψουν συνθήκη ειρήνης και φιλίας. Το κλειδί αυτής της συμφωνίας ήταν ότι το Ιράν θα σταματούσε αμέσως την υποστήριξη που έδινε στους Ιρακινούς Κούρδους. Μέσα σε μια νύχτα οι Ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που υποστήριζαν τους Κούρδους ,με πυροβολικό, βλήματα, πυρομαχικά και ακόμα και με τρόφιμα , υποχώρησε στα σύνορα του Ιράν.Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί έκανα ακριβώς το ίδιο ανακάλεσαν ομοίως την υποστήριξή τους . Την ίδια στιγμή , Ιρακινά στρατεύματα ξεκίνησαν μαζικές επιθέσεις εναντίων των αβοήθητων Κούρδων.

Κατά συνέπεια χωρίς καμία προειδοποίηση , οι Κούρδοι εγκαταλείφτηκαν, όχι μόνο οι στρατιώτες ,αλλά και τα χωριά τους, γυναίκες, παιδιά, ήταν εκτεθειμένοι σε μια άγρια Ιρακινή επίθεση. Ο Barzani έστειλε μια απελπισμένη επιστολή στον Kissinger για βοήθεια . “Η κίνησή μας και ο λαός μας καταστρέφονται με έναν απίστευτο τρόπο με την σιωπή όλων. Αισθανόμαστε , η εξοχότητά σας , ότι οι ΗΠΑ έχουν ηθική και πολιτική ευθύνη στο λαό , οι οποίοι δέσμευσαν τους εαυτούς τους στην πολιτική της χώρας σας. Κύριε Γραμματέα αναμένουμε αγωνιωδώς την απάντησή σας.”

Δώδεκα μέρες αργότερα, ένας Αμερικανός διπλωμάτης στην Τεχεράνη Διευθυντής της CIA William Colby, σημείωσε ότι ο Κίσινγκερ δεν απάντησε και ειδοποίησε εάν η Ουάσινγκτον”σκοπεύει να λάβει μέτρα για να αποτρέψει μια σφαγή που πρέπει να παρέμβει στο Ιράν αμέσως.”

Εν τω μεταξύ 250.000 Κούρδοι ζούσε στο Ιράν. Οι Τούρκοι έκλεισαν τα σύνορά σε χιλιάδες από αυτούς που ζητούσαν καταφύγιο .Πολλοί από τους στρατιωτικούς που έφυγαν με κάλυψη ότι είναι φοιτητές δάσκαλοι πιάστηκαν από τους Ιρακινούς και φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. Περίπου 1500 χωριά ισοπεδώθηκαν από βομβαρδισμούς

Τις επόμενες βδομάδες και μήνες, καθώς οι σκοτωμοί συνεχίστηκαν, ο Barzani διένειμε τις πιο απελπισμένες εκκλήσεις στην CIA, στον Πρόεδρο Gerald Ford, και στον Henry Kissinger. Κανείς δεν απάντησε.Ο Kissinger όχι μόνο αρνήθηκε να ανακατευτεί αλλά επίσης απέρριψε επανειλημμένες εκκλήσεις των Κούρδων για ανθρωπιστική βοήθεια για τους χιλιάδες πρόσφυγες.

Αυτή η υποκρισία των Αμερικανών αξιωματούχων δεν θα είχε εμφανιστεί ποτέ εάν δεν γινόταν μια έρευνα το 1975 από μία επιλεγμένη επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου στην Νέα Υόρκη σε σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες και προϊστατο ο Δημοκρατικός Otis Pike.Η έκθεση του κατέληγε ότι για την Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον οι Κούρδοι δεν ήταν παρά μόνο ένα ‘ ‘ χαρτί της τράπουλας’’.Ενα μοναδικό εργαλείο για να αποδυναμώσουν τη δυνατότητα του Ιράκ «για το διεθνή τυχοδιωκτισμό.»Ο Πρόεδρος . Δρ. Κίσινγκερ και ο Σάχης ήλπιζαν ότι οι πελάτες μας (οι Κούρδοι του Μπαρζάνι) δεν θα επικρατούσαν Οι Κούρδοι ενθαρρύνθηκαν να παλέψουν προκειμένου να υπομονευθεί το Ιράκ..Ακόμα και στα πλαίσια των συγκεκαλυμμένων διαδικασιών η δική μας ήταν μια κυνική επιχείρηση.’’

ΤΑ συμπεράσματα της καταδικαστικής έκθεσης συνεχίστηκαν: Είχαν οι ΗΠΑ τους Κούρδους μη ενθαρρυμένους να ακολουθήσουν τον Σάχη και να ανανεώσουν τις εχθροπραξίες με το Ιράκ ‘’ Οι Κούρδοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ με αποτέλεσμα να κερδίσουν εκτός των άλλων μέτρα αυτονόμησης ενώ παράλληλα θα απέφευγαν την αιματοχυσία. Αντ’αυτού οι Κούρδοι πολέμησαν έχοντας χιλιάδες απώλειες και πάνω από 200.000 πρόσφυγες’’.

Ένας από τους αξιωματούχους που κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής σε μια μυστική συνάντηση ήταν ο Henry Kissinger. Όταν ερωτήθηκε από ένα τρομαγμένο μέλος του Κογκρέσου για την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τους Κούρδους στην αιματοβαμμένη μοίρα τους , ο Kissinger ξεγέλασε την επιτροπή λέγοντας , “Κάποιος δεν θα πρέπει να μπερδεύει τις μυστικές επιχειρήσεις με το κοινωνικό έργο.”

blogs.alternet.org

Mετάφραση:Κα.Χριστίνα

18 σχόλια:

  1. Επειδη γνωρίζω εκ των προτέρων οτι δεν υπαρχει περιπτωση να απαντηθουν τα θεματα που εθιξα στην παραθεση με τιτλο "Tον επόμενο πόλεμο όχι μόνο θα τον χάσεις, αλλά εσύ και η οικογένειά σου θα χάσετε και την εξουσία"(και αν απαντηθουν, αυτο θα γινει στις πισω σελίδες του ιστολογίου-δηλαδη στο "παρασκήνιο"- όπου κατοικουν μονο κατσαρίδες και γεωσκώληκες και αποκλειεται να τις δει ανθρωπου ματι),για αυτο τα ξαναφερνω-με την αδεια σας-στο "προσκήνιο",καθότι ο παρων τιτλος σχετιζεται με την περιοχη για την οποια αντιπαρατιθεμεθα!
    ......................
    Κε "καθηγητα" της μονόπλευρης ιστορίας(η αν προτιμας, μεγαλε ρεβιζιονιστη της ιστορίας,εφοσον,απο παλιοτερη παραθεση σου, ανα-γνωρίζεις μονο την συνθηκη του "Αγίου Στεφάνου"-η οποια εκθετει τους Ρωσους στα ματια των Ελλήνων- και αγνοεις παντελως την κατα 50 σχεδον χρονια παλαιοτερη ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,δια της οποιας ουσιαστικα δημιουργειται το νεο Ελληνικο εθνικο κρατος ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!Αλλα ετσι ειναι αυτα τα πραγματα!Οταν απο το πρωϊ μεχρι το βραδυ οι Εβραίκες οργανωσεις της Αμερικης-ADL,AJC,AIPAC,κλπ- χεζουν πατοκορφα τους Ρωσους,πρεπει εσυ και οι ομοιοι σου, να συγχροτιστειτε μαζι τους,στην προσπαθεια τους να ευτελισουν οτιδηποτε εκπορευεται απο την Ρωσία, ακομα και τα θετικα!Και στα παπαρια σας η ιστορικη "ΑΛΙΤΙΑ" και "ΝΤΙΚΙΟΥΣΙΝΙ"!Αλλωστε "παλια σας τεχνη κοσκινο"!Στην αρνητικη προπαγανδα, ειστε "μανούλες"!), ξαναδιαβασε τις παραθεσεις και ΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ!Διοτι δεν ταυτιζω εσενα με τον Μανιαδακη, αλλα τον εριφη που εγραψε στις 05 Φεβρουαρίου 2010 9:48 π.μ. Το επαναλαμβανω, ΣΤΙΣ 05 Φεβρουαρίου 2010 9:48 π.μ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΣΤΙΣ 05 Φεβρουαρίου 2010 9:48 π.μ.

    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συνεχεια

    Καλα αυτα που γραφεις, αλλα εξακολουθεις να "γκουρλώνεις" το σημειο που αφορα τις ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ και για το "τις ηρξατο χειρων αδίκων"!Κανεις ενα "κβαντικο" αλμα στην ιστορια και ξεκινας τα σχολια σου απο το 1948, ενω θα επρεπε να ξεκινησεις απο την "διακυρηξη Μπάλφουρ" του 1917!

    http://www.sansimera.gr/
    articles/25

    Να και ενας χαρτης της περιοχης στον οποιο φαινονται τα εδαφη που παραχωρουσε η διαβόητη αυτη διακυρηξη στους Οβριούς, καθως και τα εδαφη που κατεκτησαν δια των τρομοκρατικων επιθεσεων και των συνεχων πολεμων εναντιον των ντοπιων Παλαιστινιων!

    http://pontosandaristera.
    files.wordpress.com/2008/12/palestine.jpg

    Στην συνεχεια "κανεις το κοροίδο" πανω στο θεμα της ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ DEIR YASSIN ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 48 και εξακολουθεις να χρησιμοποιεις σαν επιχειρηματα τις γνωστες Φραγγικες παπαρδελες(διανθισμένες και με ολίγα Λατινικά!Επειδη δεν θελω να σε στενοχωρησω πολύ, θα σου κανω το χατηρι να παραδεχτω οτι πραγματι τα "πρωτοκολλα" ειναι ψευτικα!Τα παρακατω ομως δεν ειναι!)!
    Ιδου λοιπον ενα συντομο ιστορικό αυτου του αισχους, το οποιο το δημιουργησαν ανθρωποι που υπεστησαν τα πανδεινα στα στρατοπεδα συγκεντρωσης των Ναζι!Και αυτο το στοιχειο κατα την αποψη μου εχει την μεγαλυτερη βαρυτητα!

    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνεχεια

    Στις 9 Απριλίου 1948 μέλη της εβραϊκής τρομοκρατικής οργάνωσης "Irgun"του Menachem Begin (που θα γινόταν πρωθυπουργός του Ισραήλ το 1977) μπήκαν στο ήσυχο αραβικό χωριό Deir Yassin και έσφαξαν κυριολεκτικά 250 άνδρες, γυναίκες, παιδιά, γέροντες και γέμισαν τα πηγάδια με τα πτώματά τους. Υπήρξαν επίσης αναφορές για βιασμούς και ακρωτηριασμούς.
    Η "Ιργκούν" πλαισιώθηκε και με την "Stern Gang" της οποίας ηγείτο ο Yitzhak Shamir, ο οποίος θα διαδεχόταν τον Μεχανέμ Μπεγκίν ως πρωθυπουργός του Ισραήλ. Επίσης ενισχύθηκαν και από την "Haganah", την πολιτοφυλακή του David Ben Gurion.
    Αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες, "Ιργούν", "Στερν" και "Χαγκάνα" συγχωνεύθηκαν μετά για να δημιουργήσουν την "Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη" (IDF - Israeli Defense Force), τις επίσημες δηλαδή Ένοπλες Δυνάμεις του κράτους του Ισραήλ. Οι τακτικές τους δεν άλλαξαν.
    Η σφαγή στο Ντέιρ Γιασσίν δημοσιοποιήθηκε τότε από τους ίδιους τους Εβραίους τρομοκράτες και οι σωροί των πτωμάτων παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ. Στην Τζάφα, που ήταν τότε κατά 98% Άραβες, όπως και σε άλλες αραβικές κοινότητες, φορτηγά με μεγάφωνα γύριζαν τους δρόμους προειδοποιώντας τον πληθυσμό να τραπεί σε φυγή απειλώντας τους με ένα νέο Ντέιρ Γιασσίν.
    Ο Μεναχέμ Μπεγκίν δήλωσε τότε: "Δημιουργήσαμε τρόμο ανάμεσα στους Αραβες και σε όλα τα γύρω χωριά. Με ένα κτύπημα, αλλάξαμε την στατηγική κατάσταση."

    http://www.deiryassin.org/mas.html

    http://www.counterpunch.org/martin05132004.html

    Να και το εμβλημα της τρομοκρατικης οργανωσης "Ιργκούν"!Ειναι ο χαρτης του "Eretz Israel" του μεγαλου δηλαδη Ισραηλ που θα εκτεινεται απο τον Νειλο μεχρι τον Εφρατη!Αυτο και αν ειναι "όραμα"!Ο θυμοσοφος Ελληνικος λαος εχει μια φραση για κατι τετοιες καταστασεις."ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ"!

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:IrgunEmblem.gif

    Ακολουθουν καποια αρθρα απο το περιοδικο "Αρδην" που αφορουν την περιοχη στην οποια αναφερομαστε, ορισμενα εκ των οποιων εχουν γραφει απο ρεφορμιστες Εβραιους(ευτυχως δηλαδη που υπαρχουν και αυτοι και "ισορροπει" καπως η "ζυγαρια" των Σιωνιστων).
    http://www.ardin.gr/taxonomy/term/757

    Οπως βλεπεις αγαπητε, οι Οβριοί απο την ημερα που πατησαν το ποδι τους στην Παλαιστινη "εσπειραν θυελλες" και τωρα "θερίζουν καταιγίδες"!Εγω λοιπον ως Ελλην πατριωτης που γνωριζει την ιστορια του,σαφως και υποστηριζω τα οπου γης εθνικοαπελευθερωτικα κινηματα, καθοτι η πατριδα μου οφειλει την ανεξαρτησια της σε ενα τετοιο!

    ΖΗΤΩ Η منظمة التحرير الفلسطينية
    ΖΗΤΩ Η حماس
    ΖΗΤΩ Η حزب الله

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

    Μίνως.
    Υ.Κ.Μαθε και λιγα Αραβικά!Δεν χαθηκε ο κοσμος!Μπορει να σου χρειαστουν στο "κοσμοπολιτικο" Λονδινο που κατοικοεδρευεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O καταζητουμενος για τις σφαγες των λαων της Καμποζης και του Λαος, Γερμανο-Εβραιος Henry Kissinger (πραγματικο του ονομα Μπεν Ελεαζαρ)ειχε πει καποτε για μας τους Ελληνες:

    "O Eλληνικός Λαός είναι αναρχικός και δύσκολα εξημερώνεται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στον Πολιτισμό του: Τότε ίσως μπορούμε να τον συμμορφώσουμε. Εννοώ, φυσικά, να χτυπήσουμε την Γλώσσα τους, την Θρησκεία τους, τον Πολιτισμό και την Ιστορία τους, έτσι ώστε να εξουδετερώσουμε την ικανότητα τους να αναπτυχθούν, να διακριθούν, η να υπερισχύσουν; Έτσι θα τους εμποδίσουμε να είναι εμπόδιο στα στρατηγικά και ζωτικά μας σχέδια στα Βαλκάνια, στην Μεσόγειο, και στην Μέση Ανατολή".

    Γιατι να ανατρεχουμε λοιπον (εμεις οι Ελληνες) στα παναρχαια Πρωτοκολλα των Σοφων της Σιων που οι σελιδες τους επαληθευουν τα γεγονοτα των ημερων μας και να μην ενθυμουμεθα τα προσφατα λογια του Γερμανο-Εβραιου καταζητουμενου χασαπη τα οποια επαληθευονται κατα γραμμα την σημερον ημεραν;
    (Ρεπουση, Δραγωνα, Σαραγκουσης, Ιθαγενειες, Υπουργειο Παιδειας δια Βιου ... κλπ. Αδαμαντοκολλητα κουραφεξαλα, Δημητρας κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαφως και εχω στην βιβλιοθηκη μου τον Ρεϊμον Καρτιε απο τις εκδοσεις παπυρος και μαλιστα διτομο και εγχρωμο.Εκδοση η οποια σημερα δεν υπαρχει.Σαφως εκτος απο τον Ρεϊμον Καρτιε εχω και τα απομνημονευματα του Τσορτσιλ και του Ντε Γκολ.Οπως εχω και Χαγκεν Φλαίσερ, Χαϊντς Ρίχτερ,Ian Kershaw και τον δικο σας τον Μαζαουερ

    Aσε στην ακρη τις Φραγγικες παπαρδελες!

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Poioi einai oi ebreoi?einai ratsistiko na les oti oloi einai etsi.Oi evreoi einai o proxristianikos plithismos o opoios diemene stin ioudea .Aytoi ME TIN ELEUSI TOU MESSIA xoristikan sta dio .Enas laos pou sinexos kapios tous etrexe .Babilonioi ,farao.Kata tin Elliniki diarkia tis katoxis tis perioxis M.ALEKSANDROS kai diadoxoi diavioun malon eirinika stin perioxi tis palestinis,exontas kataskeuasi ton nao tou Solomonda, stin romaiki katoxis epanastatoun kata ton romeon ektote ki meta tin epikratisi tou xristianismou emfanizonde se pola krati.Mexri ton 7-8 aiona oli i paraktia perioxi tis afrikis syria,livanos palestini,livii,nexri tin Iviriki aniki stin byzantini aytokratoria ki einai kata pleionotita xristianoi ki Ellinofones .Meta exoume ton mousoulmanismo ki tin eksaplosi tou meso tsixad stin proti fasi katalamvanonde i ierousalim siria livano ktl mexri tin Ispania ki meta stadiaka katalamvanoun ki tin M.Asia me skopo na katalavoun tin Basileuousa pragma pou kataferoun ton 14 aiona.Diladi oi PALESTINIOI einai ite apogonoi aravon pou katelavan tin perioxi i dopion pou alaksopistisan.Stin sinexia emfanizonde sti Kypro opou kanoun prospathia na katalavoun olokliro to nisi eksolothreuontas tous katoikous ,meta akougonde stin Ispania pou dioxnonde ki erxonde sto xalifato na egatastathoun. Oi evreoi einai enas laos ypervolikos se orismena themata ek sou ki i laiki risi [eipane ton ebreo na esi ki auto kse oliastike.]se oloi afti tin diadromi tis periplanisis tous eginan siga siga argiroamiboi diladi tokoglifoi logo tis idieterotitos tou xaraktira tous oi ypervoles tous eferne se antiparathesi me tous ntopious .Oi evreoi akoma perimenoun ton mesia kai ypostirizoun oti kanoun apeleytherotiko agona.Opos olos o kosmos prepi na xoristoune se katigories ki ypokatigories 1.aftous pou polemoune 2.tis diasporas se kathe katigoria mesa eiparxoun,kaloi, kai kakoi,trapezites ktl Tora na eksetasoume to israil vasi ton sxedion pou kikloforoun einai dinaton to israil na EINAI yper tou ethnomodenismou afou einai ethnikistiko kratos .Tha kerdisi to israil an i europi gini mousoulmaniki meso lathrometanasreusis .Oi ebreoi oloi tis diasporas ypostirizoun to israil oloi omos den epikrotoune tis energies tou .Pros to paron omos me to aksioma o filos ki symaxos tou extrou mou einai kai extros mou to israil kai enisxioi me oplika sistimata eksixronismo armaton UAV KTL kathos ki ypostiriksi tis tourkias meso tou ebraikou lobi exoun pari ksekathari thesi enandion tis ELLADOS xoris na vlepoume kamia andidrasi apo tous ebreous Ellines me tis energies tous ginomaste extroi akoma den exoume exoume xonepsi oti to ISAIL einai filos kai symmaxos tis tourkias otan auto gini tha to katalaboun oi ebreoi ki den tha einai anangi na mas katigoroune gia andisimitismo giati aplos tha einai se embolemi zoni .Kathos ki to kapeloma tou olokautomatos mono gia evreous milane ELLINES den pethanane alos kanis den pethane pragma pou tous kani andipathis.Perimenoume apo tous ELLhNES EBREOUS THN ELLHNIKH stasi tous sto thema tis symaxias me tin tourkia allos ti mboroume na kanoume allo i moni lisi pou mas afinoun einai na tous kataxorisoume stous exthrous mas. Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδη γνωρίζω εκ των προτέρων οτι δεν υπαρχει περιπτωση να απαντηθουν τα θεματα που εθιξα στην παραθεση με τιτλο "Tον επόμενο πόλεμο όχι μόνο θα τον χάσεις, αλλά εσύ και η οικογένειά σου θα χάσετε και την εξουσία"(και αν απαντηθουν, αυτο θα γινει στις πισω σελίδες του ιστολογίου-δηλαδη στο "παρασκήνιο"- όπου κατοικουν μονο κατσαρίδες και γεωσκώληκες και αποκλειεται να τις δει ανθρωπου ματι),για αυτο τα ξαναφερνω-με την αδεια σας-στο "προσκήνιο",καθότι ο παρων τιτλος σχετιζεται με την περιοχη για την οποια αντιπαρατιθεμεθα!

    υπερβολές ενος μεσήλικα(56 "γεματα")φαντασιόπληκτου ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚOY ΠΕΟΚΡΟΥΣΤΗ όπως η αφεντιά μου!Σαφως και εχω το βιτσιο του Ernst Röhm!Eιμαι φασίστας KAI ΕΧΩ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ "ΔΙΔΑΣΚΩ ΙΣΤΟΡΙΑ"! Eιμαι "monsieur le docteur" της μονόπλευρης ιστορίας η αλλεως πως "προφέσορας" της συμφοράς
    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. STON KAKOMOIRO "FROURARXO" POU KRIVETAI PISO APO TO ONOMA MINOS: MPOREIS NA PEIS KATI GIA TA OPLOFIKA (1770), GIA TO SXEDIO TON TRION MERIDON (1825) OPOS KAI POIA DINAMI STIRIXTIKE STON PANSLVISMO TO 19o AIONA? MIPOS I AGKOLA EPEISIS AKOMA NA APANTISEIS GIA TON MOUFTI TON IEROSOLIMON KAI TIN 13 DICVISION DER SS "HADASCAR"?APO OTI VLEPO DEN APANTAS OUSIASTIKA GIA TA "PROTOKOLA" ALLA YPOXOREIS OPOS OI OMOIDEATES SOU TETOIA EPOXI STO ANATOLIKO METOPO! TLIVERI MET3EPSIXOSI STELEXOUS TIS OCHRANA MATHE OTI DEN EXO PROVLIMA `ME TIN ROSIA ALLA OPS`DEN THELO TIN AMERIKI OS `KURIARXO-AFENTI ETSI DEN THELO KAI TIN ROSIA (KATI POU DEN THA ELEGA GIA SENA KRAMA ROSOLIGOURI -GERMANOTSOLIA) ETSI DEN THELO KAI TOIN ROSIA KAI KANENAN KAI TA SXOLIA POU EXIO GRAPSEI KATA KAIROUS TO APODEIKNOUN!EPEISIS KOITAKSES POIOS ITAN O TELEUTAIOS VASILIAS TIS SPARTIS KAI YPOTIHEMENOS APOGONOS TOU DIMARATOU? I AKOMA MIPOS TON ELEGAN NAVI?MIN FOVASAI TSA VIVLIA DEN DAGKONOUN!ALLA MALLON KSEXNO OTI AN DIAVASEIS MPOPREI NA MORFOTHEIS KAI AN AKOLOUTHEIS TIO RITO TOU OMOIDEATI SOU TOU GOERING "KATHE FORA POU VLEPO KAPOION MORFOMENO THELO NA PIROVOLISO" MALLON THA AUTOPIROVOLITHEIS (PARPEPTONTOS AUTO THA ITAN MIA MEGALI PATRIOTIKI PRAKSI ALLA POU NA PERIMENO PAPTIOTISMO APO TON "FROURARXO"!)EPISI GIATI DEN PAS STIN SIKELIA GIA ENA ZESTO MPANIO? THA SOU KANEI KALO!
    ZITO I ELLADA I DIKAIOSUNI KAI I ALITHEIA
    Christos Voulgaris apo Londino
    YS. I pitixiaki mou ergasia itan pano sstin Rosiki Politiki sta Valikania 1861-1916.
    Episis exo akopma mia "patriotiki" protyasi gia ton "frourarxo" Mazi me tin Kriti den analavanei kai tin "uperaspisi" tis Kerkiras tyin opoia tin apeiloun oi Lemourioi kai oi kalikantzaroi? (einai o topos katagogis mou kai tin agapo poli!)Epipleon exei ena `endiaferon idrima oi therapontes tou opoiu tha einai prothimoi na sou dosoun oso xoro xreaizesai gia na stiseis to epitelio sou me oles tis aneseis pou pithanon na xreiazesai...mia episkepsi tha se peisei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 06 Φεβρουαρίου 2010 3:08 μ.μ.,πραγματικα "καταπληκτικό" το "επίπεδο" σας monsieur le professeur!Εχω μεινει άφωνος!Συγχαρητήρια!Και σ'ανώτερα!Αξιος ο μισθός σας!Οφειλω να παραδεχτω οτι με κατι τετοιους "καθηγητες" κοιμαμαι ησυχος τα βραδυα, καθότι τα παιδια μας βρισκονται σε σιγουρα χερια!

    ΠΟΣΟ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ!
    ΣΕ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΓΥΡΗΣ!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Και όπως το περίμενα, για το επιμαχο θεμα της Παλαιστινης ΤΟΥΜΠΕΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ!

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΤΑΖ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ;ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ;ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΤΟΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΤΟΝ "ΣΤΟΛΙΣΩ" ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ!

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και κατι ακομα "δασκαλε-ευεργετη-πανσοφε"!Ο πανσλαβισμος ως κινηση ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΠΑΓΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥΡΑΝΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΡΘΕ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.Και δεν ειναι οι Ρωσοι οι "πρωτοι διδαξαντες" αυτου του κινηματος, εφοσον "πατερες" του θεωρουνται ενας Κροάτης και ενας Σλοβακος!Αλλα ειμαι σιγουρος οτι αυτα τα γνωριζεις πολύ καλά, αλλα τα αποκρυπτεις επιμελως για προφανεις λόγους!Το ιδιο εκανες και με την συνθηκη της Αδριανουπόλεως!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειμαστε βαθεια νυχτωμενοι απο αυτα που τρεχουν παγκοσμια .βρισκομαστε με
    ενα λεξιλογιο στο στομα γεματο μισος
    και υπονοουμενα.και αυτο διοτι αγνοουμε βαθειες διασυνδεσεις πολιτισμων και λαων.Μονο στριγγλιζουμε
    αντιγραφοντες λεξιλογια φανατικων και
    τουλαχιστον αφρονων.σκαβουμε ολο και
    πιο βαθεια το λακκο μας.ξυπνατε ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oi evreoi einai pou skotosan ton messia pou emis aspastikame san ELLHNIKH fyli .stin ekseliksi iti 2010 to oti tha vrethoune meriki yperorthothoksi evreoi pou lene oti gia ola ftene oi xristianoi [ELLHNES] etsi kai merikoi yprerthothoksoi xristianoi tha poun oti ftene oi evreoi.O xristianismos einai mia evraiki eresi tha elega pou apodexete ton Messia to typikon tis opoias kathierothike ki oriethetithike me ti sinodo tis nikaias ki tis metepita alages , emis apodexthikame se vasikous kanones tin agapi kai tin sinxoresi sto apololo provato ton asoto uios ktl. para auta exoume aytokratores opos o NIKIFOROS FOKAS , TSIMISKIS ,VASILIOS O KALOUMENOS KAI VOULGAROKTONOS ,mas ediksan pos na energoume . TORA emis meni na ksekatharisoume an i orthothodoksi skepsi ton evreon epikratisi olon ton evreon exoume dei kai epiviosantes tou olokaytomatos me noumero tatouaz na diadilonoun gia tin gaza i andidrasi ton siopilon evreon tin elpizoume , pou telioni to dikeoma epiviosis ki i arxi tis dinamis, an stin gaza andi gia palaistinioi itan evreoi ti tha legame ,ola ta sxedia den simpiptoun as elpisoume oti ta sxedia ton trapeziton den simpiptoun me ta sxedia ton polemiston gia tous kareklatous tous politronatous ki olous tous manager kazino kai mme aftoi den exoun foni einai sklavoi pou tha tous valoun pali stin grami ki tha tous poun pame Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν παραμεινει ο λαος που κατοικει αυτον τον σημαντικο χωρο στις θρησκειες,στον "βουλγαροκτονο" και
    στο μισος σαν και αυτον τον σκοταδισμο που βγαζεις ,τοτε θα ειμαστε παντα στο υπογειο του κτιριου που σηκωνεται παγκοσμια και ενω προχωρανε τεραστια παγκοσμια γεγονοτα. ψυχραιμια και να κοιταξωμε εμπρος τι γινεται και ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος συμ
    μετοχης μας και ενω ταυτοχρονα θα διατηρουμε τον ανθο των ηθων και εθιμων μας και οχι ανοητα
    λογια και σκεψεις φανατισμου.Ας δουμε με αλλο ματι το νεο ξημερωμα
    στο οποιο να συμμετεχωμε και εμεις
    και οχι να μας τυφλωνει αυτο που ερχεται....Δουλεια τελικα δεν γινεται με το να περιγραφουμε φανα
    τισμενα ποιος...σταυρωσε τοτε κλπ.
    Αυτα ειναι πονηρα τσαλιμια αυτων που κανανε επαγγελμα την Εκκλησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Yparxi anomiotita stin ekseliksi tou anthropinou eidous einai kati pou xriazete xrono gia na gini to na min thimase tis embiries sou san ethnos to ti ekanes kai ti den ekanes gia na epiviosis epidi kapou makria yparxi mia outopiki katastasi i opoia omos den se prostatevi apo tous anthropofagous pou exis giro sou to ti tha thelame einai alo i yparxousa katastasi einai alo to na thelis na ethelotyflis sto gia tous giro sou pou kanoun ki faneres tis prothesis tous einai strouthokamilismos.To na les se ena paidi na ksexasi oti i fotia kaiei an to kani kai ksexasi oti ifotia kaiei sigoura sto mellon tha kaei ki pali .An prepei na kanomen oti ekane o Boulgaroktonos gia na epiviosi to ETHNOS tha to kanomen i aftoi i emeis .EIDALOS DEN THA EIMASTE METAKSI TON KOINONION POU THA FTHASOUN STHN OUTOPOIA THA ANAFEROMASTE OS H XAMENH FYLH OPOS OI ATLANDES .Talos stergios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προς "Ανωνυμο 07 Φεβρουαριου 2010
    10 17 π.μ."
    Θα προτιμουσα να εχεις δωσει ενα
    ψευδωνυμο στη γραφη σου και ενα email στον server.Στο τελος γραφεις
    "Talos stergios".Διευκρινησε αν θελεις. "Talos" η "Τελος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Opoios pisteuei stin anonimia toy diadiktiou einai ektos pragmatikotitos .To pseudonimo einai TALOS an anatreksis tin Elliniki mythologia kapoy tha ton vreis na trigirna to deutero den mou zitithike pote apo ton server O TALOS leei TELOS ston O/H STREGIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πιστευω "ΤΑΛΟΣ" αλλα οχι "του Ιωαννη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.