22/2/10

Στους ελληνικούς ουρανούς θα εκπαιδευτούν Αφγανοί πιλότοι

Εκπαιδεύοντας Αφγανούς πιλότους: η υποσμηναγός Κατερίνα Κουσκοβίτη είναι πιλότος (συγκυβερνήτης) σε C27j στη μοίρα «Πήγασος» της Ελευσίνας που ίσως αναλάβει την εκπαίδευση των Αφγανών πιλότων σε μεταγωγικά

ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην Ελλάδα Αφγανών πιλότων σε στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-27J «Σπαρτιάτης» προθυμοποιήθηκε να αναλάβει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Η Αθήνα προχώρησε στην πρόταση για εκπαίδευση των Αφγανών στους ελληνικούς ουρανούς και με ελληνικά αεροσκάφη σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την πίεση του ΝΑΤΟ να πάει στο Αφγανιστάν 80μελές κλιμάκιο Ελλήνων ιπταμένων και τεχνικών από την Ελευσίνα, και να συγκροτήσουν εκεί εκπαιδευτικό σμήνος.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που αγόρασε από ιταλοαμερικανική κοινοπραξία 12 C27J «Σπαρτιάτης» (η παραγγελία έγινε το 2003 και οι παραδόσεις άρχισαν το 2005) και ως εκ τούτου διαθέτει τους πιο έμπειρους πιλότους στον τύπο της 354 Μοίρας «Πήγασος». «Σπαρτιάτες» έχουν επίσης η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και έναν η Λιθουανία.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης του νέου αφγανικού στρατού προβλέπεται ο εξοπλισμός του - μάλλον μέσω ΗΠΑ- με C-27J. Μετά την ακύρωση της απόφασης της Ν.Δ. να μετακινηθεί το ελληνικό τάγμα από την Καμπούλ στην υψηλής επικινδυνότητας δυτική επαρχία Φαράχ, το ΝΑΤΟ «διέγραψε» την ελληνική συνεισφορά από τους καταλόγους της Συμμαχίας, ταυτόχρονα όμως ζήτησε να πάνε δυο νέες ομάδες εκπαιδευτών - του Στρατού και της Αεροπορίας- από την Ελλάδα. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιπρότεινε σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η εκπαίδευση των πιλότων να γίνει εδώ.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι η Ελλάδα «έχει προθυμοποιηθεί να αναλάβει την εκπαίδευση πιλότων σε πολύ κρίσιμους τύπους μεταγωγικών αεροπλάνων», χωρίς να αναφερθεί πάντως στον τόπο που θα γίνει η εκπαίδευση.
ΝΕΑ-ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

9 σχόλια:

  1. Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ούτε η προπαγάνδα ακόμη. Βεβαίως καλύτερα η κυρία αυτή να είχε καθημερινά δρομολόγια Αθήνα Καμπούλ να επιστρέφει του δύστυχους αφγανούς στην πατρίδα τους. Αλλά τότε θα αναγκάζονταν να πολεμήσουν και μάλιστα με την καλή πλευρά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο που οι Αφγανοι εχουν τα G222 (C27Α) που παραχωρηθηκαν απο Αμερικη μετα απο ανακατσκευη στην Ιταλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και καλό είναι να προσέχει η κοπέλα με ποιους μπλέχνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγία μου!

    ΓΥΝΑΙΚΑ θα εκπαιδεύει ΑΦΓΑΝΟΥΣ πιλότους πάνω απο τα κεφάλια μας!!

    Βρείτε τρύπα να κρυφτείτε!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν φοβάμαι την κοπέλα, αλλά τους Αφγανούς που θα ναι πάνω απ'τα κεφάλια μας! (σαν πολλοί δεν μαζευτήκαν;άλλοι πάνω,άλλοι κάτω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανατικοί μουσουλμάνοι θα εκπαιδεύονται από μια γυναίκα;

    Πω ρε ...δε μπορώ άλλο σε αυτή τη χώρα...η μ****** πλέον έχει χτυπήσει κόκκινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Signomi alla apo pou kai pou mia gunaika den mporei na einai kali pilotos?Orimenoi eod prea exoun meinei sto Mesaiona gia na po kati varitero kai parksigithoume kiolas!Eksalou o apotelersmatikos statiotis den vasizetai pleon stin somatiki tou dinami (apo toi thimamai pleon den polemame me panoplies aloga ktl) alla i kali tou texniki kai ekpaideusi.p.x. ston deutero pagkosmio i Sovietiki aeroporia eixe "asous" gunaikes (oi Germanoi tis onomazan "Kokkines magises" kai tis theorousan epikyndines)
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε Christos Voulgaris

    Aσε μας άνθρωπε μου, άμα δε καταλαβαίνεις μη γράφεις καλύτερα τίποτα. Ώχου πλέον με τις φεμινίστριες (ανεξαρτήτως φυλου) δε καταλαβαίνετε που δε καταλαβαίνετε, ότι θυμάστε χαίρεστε κιόλας!

    Οι κόκκινες μάγισες που αναφέρεις δεν ήταν άσσοι. Ήταν πιλότοι απαρχαιωμένων διπλάνων που πέταγαν με τη κάλυψη της νύχτας και έριχναν 2-3 βόμβες (τόσες άντεχαν να κρατήσουν τα διπλάνα) στους κοιμισμένους γερμανους. Πρακτικά η δράση τους μόνο ψυχολογικό χαρακτήρα είχε και απλά χρησιμοποιήθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα σε μεγάλο βαθμό. Οι νεομαρξιστές και οι φεμινίστριες απλά αναμασάνε τη σοβιετική προπαγάνδα για να επιβάλλουν γυναίκες σε μάχιμες μονάδες στο στρατό. Πέτυχαν εν μέρει στις ΗΠΑ και ειδικά το ναυτικό είναι σε κατάσταση διάλυσης.
    Ιστορίες για αγρίους δηλαδή.

    Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε γυναίκες πιλότους. Στο μαύρο χάλι που βρίσκεται ο στρατός αυτό ειναι το λιγότερο. Εγώ απορώ πως και δε βάλανε και τρανσεξουαλς στις ειδικές δυνάμεις.

    Το πρόβλημα είναι πως οι μουσουλμάνοι αφγανοί αποκλείεται να δεχθούν να εκπαιδευτούν από μια γυναίκα και θα το θεωρήσουν και ιδιαίτερα προσβλητικό. Και οι φεμινίστριες (ανεξαρτήτως φύλου) του υπουργείου θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται τη θέμα θα δημιουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.