2/2/10

Στην Κωνσταντινούπολη αποστολή από τη Δυτική Θράκη

Η Τουρκική προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο.
Η "Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης" βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να μιλήσει στον τουρκικό τύπο για τα προβλήματά τους.

Τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση του Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και Τηλερόρασης της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη όπου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους που πάντοτε αισθάνθηκαν την TRT στο πλευρό τους στη δίκαια υπόθεσή τους.

"Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης" και εκλεγμένος μουφτής της Ξάνθης Ahmet Mete, ο "εκλεγμένος μουφτής" της Κομοτηνής İbrahim Şerif, ο γενικός πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης Ferruh Özkan και τα μέλη των "Τουρκικών Ενώσεων" έγιναν δεκτοί από τον διευθυντή της TRT- Κωνσταντινούπολης Şakir Özbek.

Ο Ahmet Mete, δήλωσε ότι δεν είναι αρκετό το ενδιαφέρον που τους δείχνουν τα μέσα ενημέρωσης προσκαλώντας τον τουρκικό τύπο στη Δυτική Θράκη για να δει τα προβλήματά τους επί τόπου.

«Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε την "τουρκική ταυτότητα" στην Ελλάδα όμως οι Ρωμιοί πολίτες που ζουν εδώ δεν έχουν τα ίδια προβλήματα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αψηφεί εμένα και τον μουφτή της Κομοτηνής και στις θέσεις μας κάθονται άλλοι», είπε μεταξύ άλλων ο Mete.

Επίσης ευχαρίστησε την TRT για την υποστήριξη που παρέχει εδώ και χρόνια στους "Τούρκους της Δυτικής Θράκης".Ο Şakir Özbek από την πλευρά του εκτίμησε ότι η TRT είναι η φωνή όχι μόνο των "Τούρκων της Δυτικής Θράκης" αλλά ολόκληρου του τουρκικού κόσμου.

Πηγή:ΤRΤ
TURKISH GREEK NEWS

9 σχόλια:

  1. Ενα μεγάλο μπράβο για άλλη μια φορά
    στην Τουρκική διπλωματία.
    Οι άνθρώποι είναι φοβεροί.Με μεθοδική δουλειά και προπάντων σύστημα σε βάθος χρόνου έχουν καταφέρει να ανατρέψουν το εις βάρος τους κλίμα στο Κυπριακό, Αιγαίο,Βαλκάνια, και
    αύριο όλη η γη θα μάθει απο τις
    τηλεοράσεις για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.
    Για πολλά χρόνια θρέφαμε ένα φίδι στον κόρφο μας και συγχρόνως το χαιδεύαμε.
    Ηρθε η ώρα να κοιμηθούμε όπως στρώσαμε.
    Σε δέκα χρόνια θα χρειαζόμαστε διαβατήριο για να πάμε στην
    Κάλυμνο, στην Αλεξανδρούπολη,και στην
    φλώρινα.
    Αλλά τι σημασία έχει.. αφού σε δέκα -
    δεκαπέντε χρόνια δεν θα μιλάμε πια για αυτό, θα το έχουμε πια ξεχάσει....
    όπως λέει κι ο ποιητής......


    ευχαριατώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσοι είναι γεννημένοι στην ελλάδα και δηλώνουν τούρκοι ή κατι άλλο

    καιρός πια, ΝΑΙ,

    να τους αφαιρείτε η ιθαγένεια και η υπηκοότητα και να απελαύνονται ως ...

    ότι δηλώνουν στην χώρα που τόσο πολύ τους αρέσει..

    Δεν θα δίνουμε ΜΟΝΟ ιθαγένεια, αλλά θα αφαιρούμε κιόλας.

    Πως μπορούμε να το φέρουμε αυτό σαν θέμα στην Βουλή?

    (blogger είμαι όχι δικηγόρος η πολιτικός, αλλά νομίζω η Βουλή νομοθετεί, σωστός?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Osoi einai tourkoi mas eksapatisan oti den einai tourkoi kai etsi eminan mazi mas san mousoulmaniki meionotita mi tourkikis ethnotitas tora afou thimithikan oti einai tourkoi na tous steiloume ekei pou eprepe na einai me tin proti eukeria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρωτοβουλία των ατόμων για το κλείσιμό του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, είναι θετική. Τους ταρακούνησε, τους προβλημάτισε και τους ψιλοτράμαξε. Πρέπει να στηριχθεί από όλους μας και να προωθηθεί στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια και του ΥΠ.ΕΞ.
    Επίσης πρέπει να στηριχθούν από το Κράτος οι ιδέες του Εμφιετζόγλου. Πρέπει να στηριχθούν οι Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες που δεν αισθάνονται Τούρκοι. Ιδιαίτερα οι Πομάκοι. Να δημιουργηθούν πυρήνες σε κάθε μειονοτικό χωριό.
    Το πολιτικό παιχνίδι στη Θράκη, οι μειονοτικοί το παίζουν με τις ψήφους, τόσο σε τοπικό (Νομαρχιακές-Δημοτικές εκλογές), όσο και σε εθνικό επίπεδο (Βουλευτικές εκλογές). Στο θέμα αυτό χρειάζεται εθνική συνεννόηση. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ να μη δέχονται στα ψηφοδέλτια τους άτομα φερέφωνα του TR προξενείου Κομοτηνής.
    Να μη δεχθούμε ποτέ την εκλογή μουφτήδων, με οποιοδήποτε κόστος.
    Με τις πολιτικές μας στην παιδεία, πρέπει μακροχρόνια να σκοπεύουμε στο κλείσιμο ή στην απαξίωση των μειονοτικών σχολείων και όλα τα μουσουλμανόπαιδα να δέχονται την ελληνική μόρφωση.
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδη γεννηθηκα και ζω στην θρακη ενα εχω να πω,να λαβει το ελληνικο κρατος αμεσα μετρα κατα αυτων και καποιων αλλων εδω πανω που θελουν να ονομαζονται τουρκοι αλλα να απολαμβανουν ολα τα αγαθα που τους προσφερει η ελληνικη δημοκρατια,πριν ειναι αργα.Επισης να καταργηθει αμεσα το τουρκικο προξενειο που ειναι η πηγη ολων αυτων των προβοκατωρικων ενεργειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τραγική, αλλά και πολύ επικίνδυνη, ταυτόχρονα, κατάσταση εις βάρος μας.
    Όταν χάναμε την Ανατολική Ρωμυλία, είχαμε τη δικαιολογία ότι μας χώριζε
    η Οθωμανική Αυτοκρατορία και για το λόγο αυτό δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Στην περίπτωση της Θράκης, σήμερα, τι μεσολαβεί και αδρανούμε; Γιατί, οι εκάστοτε κυβερνήτες μας, κλείνουν τα μάτια τους μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό Εθνικό ζήτημα;
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποκαλείτε στο κείμενό σας εκλεγμένους τους δύο μουφτήδες. Ο ισχύων νόμος δεν προβλέπει εκλογές. Η χρήση του όρου "εκλεγμένος" δίνει μια βάση νομιμοποίησης σε αντιποιούμενους θεσμικούς τίτλους, που δεν τους ανήκουν. Οι νόμιμοι μουφτήδες είναι άλλοι. Παρακαλώ διορθώστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κε Sitalkis Δεν αποκάλεσα τίποτα. Αναδημοσίευση είναι και μάλιστα Αναφέρω στον πρόλογο για την τουρκική προπαγάνδα.Ευχαριστώ για την επισήμανση θα το βάλω σε εισαγωγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω σχόλια, κάθε ένα έχει και κάτι σωστό να προσθέσει. Το καλύτερο που τώρα μπορούμε να κάνουμε, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ, είναι να ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ το Τουρκικό προξενείο κάπου που θα είναι και πιο χρήσιμο,για παράδειγμα σε κάποιο νησί απέναντι από τη Σμύρνη, στη Σάμο ή οπουδήποτε αλλού.
    Τι φοβόμαστε δηλαδή;
    Αυτό είναι κάτι που πραγματικά φοβίζει τους Τούρκους και τους μειονοτικούς.
    Μετά, όντως θα πρέπει να αφαιρείται η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη από εκείνον που για δικούς τους λόγους δεν μπορεί καιδεν θέλει να την υποστηρίξει.
    Οι Γερμανοί δύο χρόνια πριν απέλασαν Τούρκο Ιμάμη που είχε πει ότι οι Γερμανοί ήταν άχρηστοι, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ για να ξαναγυρίσει στη Γερμανία!
    Εμείς γιατί όχι;
    Σε είκοσι χρόνια μπορεί όντως να μιλάμε για ντε φάκτο αυτόνομη περιοχή για τη Θράκη!
    Τα ποσοστά των μειονοτικών στην περιοχή δικαιολογούν μία τέτοια εξέλιξη και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Θράκης κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο ένα τέτοιο σενάριο.
    Ι.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.