26/7/10

«Εθνικό σχέδιο» ζητά ο Ευ. Βενιζέλος

Την ανάγκη ύπαρξης ενός εθνικού σχεδίου με απώτερο στόχο να βγει η χώρα από την κρίση στο τέλος του 2013-14 και να μην χρειαστεί να καταφύγει πάλι στον μηχανισμό στήριξης εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το σχέδιο αυτό πρέπει να ξεπερνά τον θεματικό αλλά και τον χρονικό ορίζοντα του μνημονίου και το οποίο θα έχει στόχο την ανασυγκρότηση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας. Παράλληλα, τονίζει ότι το μνημόνιο «μας βοήθησε ως χώρα να πάρουμε πιο γρήγορα σημαντικές αποφάσεις».

Αναφορικά με την ένταση που παρατηρείται με την Τουρκία δεδομένης της παρουσίας στο Αιγαίο των ερευνητικών σκαφών Πιρι Ρέις και Τσεσμέ, ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι δεν χρειάζονται επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά συγκεκριμένη στρατηγική που να εφαρμόζεται με συστηματικό τρόπο.

Σε σχέση με τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να αποδείξουμε ότι είμαστε μια χώρα με κανόνες και όχι ξέφραγο αμπέλι».

Τέλος, σε ερώτημα ότι η ταύτισή του με τον Γ. Παπανδρέου μπορεί να του κοστίσει στο πολίτικό του μέλλον, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι είναι «ταυτισμένος με την εθνική προσπάθεια που δεν αφήνει περιθώριο για μικροκομματικούς ή προσωπικούς υπολογισμούς». Και διευκρινίζει: «Άλλωστε, ό,τι κάνω, το κάνω πάντοτε στο όνομα των πεποιθήσεων και των προτάσεών μου».
www.hbnews.gr

6 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο κ. Βενιζέλος λέει, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Και ότι μπορεί το 2013 να ...ξαναδανειστούμε. Τα ίδια λέει και την Αμυνα. Καταρρέουν λοιπόν όλα τα αισιόδοξα που εσχάτως υποστηρίζουν διάφοροι υπουργοί.
    Μια λεπτομέρεια φαινομενικώς άσχετη με το θέμα: οι φορτηγατζήδες δεν είναι "κομματικοί εγκάθετοι" του ΠΑΜΕ, ούτε καν υπάλληλοι-μισθωτοί. Είναι (μικρο)ιδιοκτήτες, υπερασπίζονται το ιερό και όσιο του καπιταλισμού, την ατομική περιουσία (τους). Και όμως τα ΜΜΕ τους αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν τους λιμεναεργάτες ή τους φύλακες των αρχαιολογικών χώρων η τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ως εχθρους του τουρισμού, της αγοράς που ασφυκτια κλπ. Είναι όμως κοινό μυστικό οτι για την απελευθέρωση ενδιαφέρονται μεγάλες ξένες και εγχωριες (πολυ)εθνικές εταιρίες. Τα περί μέιωσης τους κόστους μενει τα αποδειχθουν διότι καμία πλευρά δεν παρουσιάζει στοιχεία. Άλλωστε αν τίθεται θέμα κόστους είναι ευακιρία για το κράτος αντί να ανοίξει το δρόμο στους ξένους, να πιέσει τους δικούςμας να ρίξουντο κόστος αν είναι όντως ακριβοί ή να οργανωθούν σε εταιρίες ώστε να πέσουν τα έξοδα. Οργανώνεις το χώρο σου δεν τον (ξε)πουλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως λέγεται αυτό το έθνος που δεν έχει στρατηγική? Σε πια εθνότητα αναφέρεται ? πρώτα να δούμε σε πιο έθνος αναφέρεται και μετά να δούμε γιατί δεν έχουμε στρατηγική !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...είναι ευακιρία για το κράτος αντί να ανοίξει το δρόμο στους ξένους, να πιέσει τους δικούςμας να ρίξουντο κόστος αν είναι όντως ακριβοί ή να οργανωθούν σε..."

    Και πως ακριβώς "πιέζεις" κάποιον να ρίξει το κόστος; Το κόστος φίλε μου δεν μειώνεται κατά βούληση. Κόστος είναι αυτά που πρέπει να πληρώσεις (φόροι, καύσιμα, μισθοί, εισφορές, διόδια κλπ) προκειμένου να υπάρξεις ως επαγγελματίας.
    Με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα σπάσουν οι κλίκες που τιμολογούν (και όχι κοστολογούν) με βάση αυθαίρετες ταρίφες αντί με βάση τον υπολογισμό κόστος+κέρδος.
    Επιπλέον όταν πληρώνεις 300 και 500 χιλιάδες ευρώ για μια άδεια, πρέπει μετά να κάνεις απόσβεση οπότε άντε να ανεβάσουμε τις τιμές.
    Η ίδια γελοία κατάσταση επικρατεί και στα ταξί που για μια άδεια πληρώνεις 500 και 700 χιλιάδες. Οι τιμές είναι τραγικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι είναι «ταυτισμένος με την εθνική προσπάθεια που δεν αφήνει περιθώριο για μικροκομματικούς ή προσωπικούς υπολογισμούς»."
    -----------------

    Η Πατριδα βουλιαζει και αυτοι συνοστιζονται για το ποιος ,δηθεν,
    θα την σωσει.
    1) Απο τον Σαμαρα που μαζεψε συμβουλους οπως τον ιδεολογο των Εξαρχειων Καραμπελια,τον ιδεολογο
    των Παρισιων Ζουραρη και αλλους για δημιουργια "πατριωτικου μετωπου",δηλαδη μαζεμα αλλων 500000
    ψηφων.
    2) Απο τον Καρατζαφερη που καποιοι ανεγκεφαλοι τον προοριζουν για "σωτηρα" (αν ειναι δυνατον!!!) της Ελλαδος.Επανω σε αυτη την γραμμη εκανε αναφορα στη βουλη και στον εισαγγελεα και αμεσως κινητοποιηθηκε ο ...πολυς Τεντες και σεντραρησε στη Βουλη το αλλο...καλοπαιδο (αλλα αντιπροεδρο του Σαμαρα) Αβραμοπουλο για την Στατιστικη εξαπατηση της EU με τα
    χρεη του ΕΣΥ σαν υπουργος υγειας.
    3) Απο τον οψιμο "πατριωτη" της Θεσσαλονικης τον Βενιζελο που ασφυκτια κατω απο το κορμι του Παπανδρεου που του ...κοβει τον Ηλιο και τις φιλοδοξιες,ροκανιζοντας τον...πολυτιμο χρονο του Βενιζελου χωρις να εχει "Πιστοποιηση "παρα μονο
    πιστοποιηση ονοματος.

    Κανεις μα κανεις δεν νοιαζεται για τιποτα αλλο παρα μονο για την παρτη του και για να εξυπηρετησει τα αφεντικα που παρακολουθουνε πισω απο την κουρτινα το βουλιαγμα της Πατριδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Richard William Lewis Groves has been the Managing Director of SABB since early 2009. Mr. Groves served as the Managing Director of Saudi British Bank since March 16, 2009 until May 2010. He served as the Chief Operating Officer of Saudi British Bank. He has over 28 years of experience in the areas of banking and finance. Prior to joining SABB Takaful Company in 2009, Mr. Groves held various positions including Executive Director and Chief Operating Officer at SABB from ... 2007 to 2009, Chief Executive Officer at HSBC Bank Middle East Limited in Oman from 2004 to 2007, Regional Head Northern India at The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited in India from 2001 to 2004 and Senior Vice President at The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited in Hong Kong from 1998 to 2001. Mr. Groves has been Deputy Chairman of HSBC Saudi Arabia Limited since early 2009 and Chairman of SABB Securities Limited since 2007. He has been a Board Member of HSBC Bank Middle East Limited since early 2009, Board Member of HSBC Bank Egypt since early 2009. Mr. Groves has been a Non-Executive Director for SABB Takaful Company since 2009. He served as an Executive Director of Saudi British Bank. He holds a Bachelor's degree with Honours in Economic and Social History from the University of Hull in the United Kingdom in 1978.

    Κυριε Βενιζελο.
    το "εθνικο σχεδιο" θα στο πει στο
    αυτι ο κ.Richard Groves ,ανωτατο στελεχος των κεντρικων της HSBC που
    ηρθε στην Ελλαδα προσφατα.Σε λιγο
    θα δεις κ. Βενιζελο τις ηδη ωριμασμενες (σαπισμενες) "ελληνικες" τραπεζες να γινονται μια χαψια και μαλιστα
    με χαμηλο τιμημα,διοτι αυτα που συμβαινουν ειναι για να γινουν οι
    εξαγορες ολων των τομεων του χωρου
    παμφθηνες.Το ιδιο θα γινει και με την ΔΕΗ οπου η εντολη ...βασει του μνημονιου του ΔΝΤ(!)δεν ειναι να δοθει σε ξενους το 40% του λιγνιτη αλλα πλεον το 40% των μοναδων παραγωγης(εργοστασια και ολη η υποδομη μαζι με το προιον).Αρα το ξεπουλημα ειναι πλεον οχι στο προιον αλλα στην στρατηγικη υποδομη
    της χωρας,και ειναι αυτη που δινει
    στην χωρα την ιδιοτητα της σαν τετοια και οχι σαν ξενωνας.Ο πλουτος της χωρας και οχι το προιον
    Τι θα κανατε κ.Βενιζελο γιαυτα αν
    εισασταν πρωθυπουργος.ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Richard William Lewis Groves has been the Managing Director of SABB since early 2009. Mr. Groves served as the Managing Director of Saudi British Bank since March 16, 2009 until May 2010. He served as the Chief Operating Officer of Saudi British Bank. He has over 28 years of experience in the areas of banking and finance. Prior to joining SABB Takaful Company in 2009, Mr. Groves held various positions including Executive Director and Chief Operating Officer at SABB from ... 2007 to 2009, Chief Executive Officer at HSBC Bank Middle East Limited in Oman from 2004 to 2007, Regional Head Northern India at The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited in India from 2001 to 2004 and Senior Vice President at The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited in Hong Kong from 1998 to 2001. Mr. Groves has been Deputy Chairman of HSBC Saudi Arabia Limited since early 2009 and Chairman of SABB Securities Limited since 2007. He has been a Board Member of HSBC Bank Middle East Limited since early 2009, Board Member of HSBC Bank Egypt since early 2009. Mr. Groves has been a Non-Executive Director for SABB Takaful Company since 2009. He served as an Executive Director of Saudi British Bank. He holds a Bachelor's degree with Honours in Economic and Social History from the University of Hull in the United Kingdom in 1978.

    Κυριε Βενιζελο.
    το "εθνικο σχεδιο" θα στο πει στο
    αυτι ο κ.Richard Groves ,ανωτατο στελεχος των κεντρικων της HSBC που
    ηρθε στην Ελλαδα προσφατα.Σε λιγο
    θα δεις κ. Βενιζελο τις ηδη ωριμασμενες (σαπισμενες) "ελληνικες" τραπεζες να γινονται μια χαψια και μαλιστα
    με χαμηλο τιμημα,διοτι αυτα που συμβαινουν ειναι για να γινουν οι
    εξαγορες ολων των τομεων του χωρου
    παμφθηνες.Το ιδιο θα γινει και με την ΔΕΗ οπου η εντολη ...βασει του μνημονιου του ΔΝΤ(!)δεν ειναι να δοθει σε ξενους το 40% του λιγνιτη αλλα πλεον το 40% των μοναδων παραγωγης(εργοστασια και ολη η υποδομη μαζι με το προιον).Αρα το ξεπουλημα ειναι πλεον οχι στο προιον αλλα στην στρατηγικη υποδομη
    της χωρας,και ειναι αυτη που δινει
    στην χωρα την ιδιοτητα της σαν τετοια και οχι σαν ξενωνας.Ο πλουτος της χωρας και οχι το προιον
    Τι θα κανατε κ.Βενιζελο γιαυτα αν
    εισασταν πρωθυπουργος.ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.