14/7/10

Ο εθνικός πονοκέφαλος

Aν πιστεύουν οι ελληνικές κυβερνήσεις ότι εκπληρώνουν το χρέος τους και διώχνουν το μεγάλο εθνικό πονοκέφαλο με το να παπαγαλίζουν το γνωστό «πλαίσιο λύσης» και να θεωρούν ότι η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, απατώνται οικτρά.

Τα μεγάλα εθνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μίζερες θεωρήσεις και με στερεότυπα σλόγκαν. Δεν αποκρύβονται για να περνά ο χρόνος και να συντηρούνται τα αδιέξοδα. Αντιμετωπίζονται με ρεαλιστικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς, αποφασιστικές πολιτικές, αμυντική ευρωστία και σκληρή διπλωματική προσπάθεια.

Πρόσφατα, ο Γιώργος Παπανδρέου, ερχόμενος στην Κύπρο, μας είπε ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού. Δεν μας είπε, όμως, ότι και ο διεξαγόμενος ψευδεπίγραφος διάλογος είναι η καλύτερη επένδυση για την Τουρκία, προκειμένου να κρατεί το Κυπριακό άλυτο. Δεν μας είπε, ακόμη, πώς η Ελλάδα σχεδιάζει να εξαναγκάσει την Τουρκία, να θεωρήσει αναγκαία τη λύση του Κυπριακού.

Προχθές, ο Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι στην πρόσφατη απόβαση του Ερντογάν και της κουστωδίας του στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε θέσεις για όλα τα θέματα, αλλά δεν άνοιξε το στόμα του να πει λέξη για το Κυπριακό. Προφανώς δεν ήθελε να εκφράσει ανοικτά τους δόλιους στόχους της τουρκικής πολιτικής.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει αποσυρθεί εντελώς από το προσκήνιο του Κυπριακού. Βυθισμένη στην οικονομική κρίση, στα εσωτερικά προβλήματα, στα σκάνδαλα και στην κοινωνική αναταραχή, κρύφτηκε στο καβούκι της και πέραν κάποιων φραστικών πυροτεχνημάτων και ευχολογίων, άφησε την Κύπρο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Κρύβεται πίσω από το μίζερο σλόγκαν «Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται», περιορίστηκε στην εσωστρέφειά της και άφησε την Τουρκία να αλωνίζει στο δικό της γήπεδο. Στο βαλκανικό και ευρωπαϊκό χώρο, στη Μεσόγειο, και πέραν αυτών.

Ούτε καν υπολογίζεται πλέον η Ελλάδα από την Τουρκία, ως αντίπαλο δέος. Αποτελεί το χρεοκοπημένο γείτονα, η εθνική αξιοπρέπεια του οποίου βιάζεται καθημερινά από τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες, χωρίς αντίδραση. Είναι ενδεικτικό ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας αφαίρεσε την Ελλάδα από το τα κράτη που συνιστούν απειλή για τη χώρα.

Δυστυχώς, η Ελλάδα επτώχευσε σε όλους τους τομείς και το μέλλον της προδιαγράφεται αβέβαιο. Τη στιγμή που θανάσιμοι κίνδυνοι περιζώνουν τον κυπριακό Ελληνισμό, καθώς και το μητροπολιτικό, από τις τουρκικές διαθέσεις που ποτέ δεν αλλοιώθηκαν, αλλά απλώς «ντύνονται» τώρα με επικοινωνιακά τεχνάσματα, που έχουν στόχο να αποκοιμίσουν τον Ελληνισμό από τις αδηφάγες ορέξεις του τουρκικού επεκτατισμού.

Αποτελεί τραγωδία για την Κύπρο η σημερινή κατάσταση. Εδώ, δεν λαμβάνονται υπόψη όσα ο Νταβούτογλου σημειώνει στο νεο-οθωμανικό σύγγραμά του. Και στην Αθήνα επικρατεί η αρχή «χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις, φίλα το». Χωρίς πυξίδα, το καράβι των Ελλήνων πλέει ακυβέρνητο ανάμεσα στους υφάλους...
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. H Κυπρος εχει πολιτικη ηγεσια η οποια καθοριζει και την πολιτικη στην Κυπρο.Η Ελλαδα μπορει να εχει μονο το ρολο του συμπαραστατη και σε καμια περιπτωση να υπαγορευει το τι θα κανουν οι Ε/Κ.
    Επισης ο ΕΚ πρεπει να αποφασισουν τι θελουν επιτελους (αν και το εχουν κανει επιλεγοντας την διχοτομηση) διοτι ο κοσμος δεν θα περιμενει αιωνιως.
    Αν καποιοι κουτοπονηροι πιστευουν οτι θα συρουν την Ελλαδα σε συγκρουση με την Τουρκια για την Κυπρο απλα αυταπατωνται.Αυτα να τα λετε στους Κυπριους οχι στους Ελλαδιτες (αγαπητοι θιασωτες του ψευτοπατριωτισμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι κάποιοι ανέλαβαν εργολαβικά την εμπαίδωση του ραγιαδισμού . ΟΧΙ κύριοι , δεν μπορείται να τα μηδενίζεται όλα .Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΕΝΕΙ .Καταλάβετε το .
    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταινία για την Κύπρο μας.
    Η ταινία μεταγλωττίσθηκε στα αγγλικά και κέρδισε το Ειδικό πρώτο Βραβείο (Gold Special Jury Award) της Κριτικής Επιτροπής στην κατηγορία Ethnic-Cultrural στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο του Χιούστον το 2003

    Πατρίδα στον αιθέρα και την θάλλασα μόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φίλε, σε έχω τσεκάρει και άλλη φορά σε ανάρτηση για την Κύπρο. Μήπως παραείσαι αιρετικός και αυστηρός με τους Έλληνες της Κύπρου;
    ΕΛΛΗΝΕΣ είναι, ρε αδελφέ (αν είσαι αδελφός)πράγμα που μου φαίνεται παράξενο για Έλληνα.
    Αν υποθέσουμε ότι είσαι ο μεγάλος αδελφός και ένας νταής αλήτης πλακώσει το αδελφάκι σου στο ξύλο, έτσι θα αντιδράσεις;
    Θα του πεις "εγώ δεν ξέρω τίποτα, κάτσε να τις φας, γιατί δεν πρόκειται να σε βοηθήσω;"

    Ότι και να σου πω λίγο θα είναι. Εμείς ρε τους αγαπάμε τους Κύπριους και αν μας την λένε καμία φορά πάνω στην πίκρα τους για την προδοσία της Χούντας, ξέρουν κατά βάθος ότι ο ελληνικός λαός δεν ευθύνεται για αυτό και μας αγαπούν και αυτοί.
    Δεν καταλαβαίνεις ότι η μοίρα της Κύπρου είναι δεμένη με την μοίρα του Αιγαίου και της Ελλάδας και ότι οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη εκεί θα μεταφερθεί αυτόματα και εδώ;
    Κάτσε λίγο και σκέψου, μεγάλο παιδί φαίνεσαι...δεν δικαιολογείσαι να λες τέτοιες "εξυπνάδες"

    ΥΓ. Αν εσύ δεν θέλεις ή δεν μπορείς να βοηθήσεις, αυτούς που ακόμη και οι Τούρκοι τους λένε Έλληνες, κάτσε στα αυγουλάκια σου και άπλωσε τραχανά. Η Κύπρος ούτε θα σωθεί ούτε θα χαθεί από την παρουσία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΑΠΕΛΛΗΣ
    Είχα ξεκινήσει να γράφω σχόλιο γιά την περίπτωση του μκ75, αλλά βλέποντας το δικό σου καλύφθηκα 100% !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου φίλε.

    Και να σκεφτείς ότι κάτι τέτοιοι θα ήταν πρόθυμοι να συρθούμε σε πόλεμο με την Τουρκία για χάρι του Ισραήλ, αλλά όχι για την Κύπρο!!

    Καλά ταξίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος (η Κύπρος είναι μακριά) ζει. Και γράφει και σχόλια εδώ σαν mk75 (major karamanlis 75).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οπως τα λες ειναι φιλε.Το μικρο αδελφακι ειναι η Κυπρος ενω το μεγαλο ειναι η Ελλαδα. Καποιοι ''χορτασμενοι πατριωτες του καναπε'' δεν θα πρεπει να το ξεχνανε (για το δικο τους καλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην δίνετε σημασία στα σχόλια του mk75. Δεν το βλέπετε ότι είναι προβοκάτορας, ο οποίος θέλει να σπείρει διχόνοια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.