8/7/10

Καλά κρατεί η ρατσιστική βία στην Ευρώπη

Φραστικές επιθέσεις, αδιάλλακτες στάσεις εναντίον μεταναστών, προσφύγων και εγχρώμων και βίαια επεισόδια συνθέτουν το παζλ της αυξημένης ρατσιστικής βίας στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής κατά του Ρατσισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης ((ECRI), ο πρόεδρος της Νιλς Μουιζνιεκς.

Ακόμη και σήμερα, είπε ο πρόεδρος, υπάρχουν κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που δεν έχουν επικυρώσει το Πρωτόκολλο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με βάση το οποίο αναλαμβάνεται η υποχρέωση για την πρόληψη, την περιστολή και την καταστολή της ρατσιστικής βίας.

Αναφερόμενος στην έκθεση της ECRΙ, ο κ. Μουιζνιεκς διευκρίνισε ότι σ’ αυτήν παρατίθενται οι κυρίαρχες τάσεις που επικρατούν στη σημερινή Ευρώπη, στον τομέα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.

Στην έκθεση, η ECRI εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ευάλωτες ομάδες, κυρίως με την αύξηση της ανεργίας και τις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο ξενοφοβικός λόγος από τους πολιτικούς, συμπεραίνεται στην έκθεση, που ρίχνει ευθύνες στους μετανάστες για την ανεργία και την έλλειψη ασφάλειας, έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη, που δείχνει να αδιαφορεί για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων.

Η ECRI καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τη νομοθεσία για την πρόληψη και την καταπολέμηση του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας και να καλύψουν τα νομικά κενά που εξακολουθούν να υφίστανται.

Αν και η ECRI αναγνωρίζει ότι ορισμένα κράτη έχουν θεσπίσει σχετική νομοθεσία, υπογραμμίζει ότι η εφαρμογή της ''συχνά παραμένει μια πρόκληση».

Στην έκθεση στηλιτεύεται η διαδεδομένη πρακτική των αστυνομικών Αρχών να λειτουργούν με βάση τους φυλετικούς χαρακτηρισμούς ενώ επικρίνεται το γεγονός ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας «εξαντλείται» σε μέτρα εναντίον ευάλωτων ομάδων.

Η έκθεση, τέλος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι :

- Οι Ρομά εξακολουθούν να υφίστανται απροκάλυπτη εχθρότητα και κοινωνικό αποκλεισμό, δολοφονούμενοι και δεχόμενοι επιδρομές εναντίον των οικισμών τους .

- Ο ρατσισμός εναντίον των εγχρώμων εξακολουθεί να υπάρχει στην Ευρώπη και συχνά εκδηλώνεται είτε με επιθέσεις εναντίον αυτών των κοινοτήτων είτε με φραστικές προσβολές και επιθέσεις, που εκτοξεύονται, κατά κύριο λόγο, σε αθλητικές εκδηλώσεις.

-Οι Μουσουλμάνοι εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις στην απασχόληση, την επιβολή του νόμου, στον πολεοδομικό σχεδιασμό, στη μετανάστευση και την εκπαίδευση, και τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει στόχος ειδικών νομικών περιορισμών. Μέλη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να ενθαρρυνθεί η ανοχή της θρησκευτικής ποικιλομορφίας.

Αλλά και ο αντισημιτισμός, καταλήγει η Εκθεση, εξακολουθεί να υφίσταται στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «οι επιθέσεις κατά συναγωγών και εβραϊκών νεκροταφείων και την άρνηση του Ολοκαυτώματος εξακολουθούν να είναι ζητήματα που προκαλούν ανησυχία».
SIGMALIVE.COM

12 σχόλια:

  1. Χαιρομαι που η προπαγανδα διαφορων Δημητροτσιπραδων αφηνει παγερα ασυγκινητο το μεσο Ευρωπαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να μιλά κανείς για ρατσισμό είναι, κατά την άποψή μου, λάθος. Ξενοφοβία ναι.

    Αυτά είναι τα επακόλουθα (καλά, κακά, δίκαια, άδικα, δεν το εξετάζω) της αθρόας εισβολής λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.

    Όπως επέρχεται αναταραχή όταν πειραχθεί το οικοσύστημα, έτσι παρουσιάζονται αυτά τα φαινόμενα όταν βιασθεί η ανθροπογεωγραφία. Ένας συγκεκριμένος χώρος (γειτονιά, πόλη, χωριό, χώρα κλπ) έχει τους κατοίκους που του αναλογούν. Όταν βιαίως εισβάλουν άλλοι στον χώρο αυτό, παρουσιάζονται φαινόμενα απώθησης.

    Ο ρατσισμός θα υπήρχε, αν τους μισούσε κανείς οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, όπως π.χ. οι αντισημίτες τους Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και που είσαι ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το προβλημα με τους ΡΟΜΑ και τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ειναι οτι δεν εντασονται στο κοινωνικο συστημα που ζουνε

    και η μια κοινωνική ομάδα προσπαθεί να το κατακτήσει οικονομικά

    και οι άλλοι απλα ζει με οικονομικό παρασιτισμός

    το υγιες είναι να μην θες αυτές της δυο κοινωνικες ομαδες στην πατρίδα σου........

    απο τη μια εχεις τους ρομα να κλέβουν τα παντα..... και να παρασιτούν, αλήθεια πόσες φορολογικές κανουν;
    μια χαρά τους βλέπω με αμαξαρες.....

    τη αποδείξεις κόβουν,
    drug and robery........

    και την άλλοι εχεις τον οικονομικό και κρατικο εξουσιαστικο ιμπεριαλισμο τον εβραιου.......

    φυσικό είναι να μην τους χώνευει ο γηγενής πληθυσμός.......

    οι αραπηδες μια χαρα φερονται στους ΜΠΟΕΡΣ στη νοτια αφρικη................

    η σαχλαμάρα της πολυπολιτισμικοτητας ειναι απλα μια σαχλαμαρα.... που δεν έχει καμία σχέσει με την ανθρώπινη εξέλιξη

    και οσο προσπαθούν να τετραγωνίσουν το κύκλο τοσο θα γίνονται χειρότερα τα πράγματα μέχρι την πλήρη ριξη στην ευρωπη..........

    ειναι περιεργο που παντού εβραιοι κυβερνάνε, μέχρι και ο Αχματινετζαντ στο ΙΡΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος δεν αφομοιώνεται με τον ντόπιο πληθυσμό αργά ή γρήγορα είναι απόβλητος και δεν ανήκει εκεί.

    Θα έχει για πάντα προβλήματα όχι μόνο αυτός αλλά και οι απόγονοί του σε περίπτωση που συνεχίσουν το ίδιο βιολί.

    Αφήνω στους Αριστερούς και τους αριστερίζοντες τους χαρακτηρισμούς. Μας πήξανε στη μπούρδα τα τελευταία 50 χρόνια και ορίστε που μας φτάσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αγαπητός Καυκάσιος που αναρτεί αυτά τα γελοία αρθράκια παρακαλείται να πάει να ζήσει σε κάποια συνοικία του κέντρου της Αθήνας δίπλα στους αφρικανούς κανίβαλλους και τους πακιστανούς. Κατά προτίμηση μαζί με την οικογένεια του.

    Αντε γιατί μας ζαλίσατε τα τέτοια εσείς οι αντιρατσιστές και προοδευτικοί άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς τα γελοία αυτά αρθράκια, (σημειωτέον προέρχεται απο τους καλύτερους ιστότοπους της Κύπρου, ο οποίος συστηματικά καταγράφει τους κινδύνους απο την λαθρομετανάστευση κίνδυνοι που άπτονται πλέον και σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας) δεν θα μπορούσες να καταγράψεις σε σχόλιο τις απόψειςσου αγαπητέ 3:28.

    Το να είσαι αντιρατσιστής και προοδευτικός σημαίνει καταγράφεις το σύνολο των πτυχών ενός ζητήματος και δίνεις στον αναγνώστη την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματα του.

    Οπως θα είδες υπάρχει απο μένα και η καταγραφή του συμβάντος στην Αμφιλοχία.

    Αγαπητέ αναγνώστη αν δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ένα θέμα, αν δεν αντέχεις την πολυφωνία είναι δικό σου πρόβλημα και τούτο γιατί εγώ ο μικρός και απλός άνθρωπος παρακολουθω και καταγράφω συστηματικά το θέμα χωρίς καμιά διάθεση λογοκρισίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το προβλημα δεν ειναι στο "ασπρο-
    μαυρο","ρατσιστης-αντιρατσιστης"
    αλλα πολυ σοβαροτερο και γεωπολιτικα αναλυσιμο.Δεν ειναι λο
    γικο να τοποθετουνται ταμπελες ιδια
    σε ανθρωπους που δεν γνωριζουν τιποτα για το θεμα.
    Ο ιδιος ο Μωαμεθ ειχε πει σχετικα οτι ο Μουσουλμανος πρεπει να μενει
    σε ενα συγκεκριμενο δικο του εθνο
    τικο χωρο και να τηρει τα καθηκοντα του.Πολυ αργοτερα αφ ενος
    με την εμφανιση του ριζοσπατισμου στο Ισλαμ (Ιραν,Σαουδικη Αραβια κλπ) και αφ ετερου με την πολιτιστικη εκπτωση της Δυσης,την
    υπογεννετικοτητα της και την οικονο
    μικη δυσπραγιας της εφευρεθηκε το
    οτι μπορει και ΠΡΕΠΕΙ ο Μουσουλμανος να μετακινηθει σε αλλες χωρες της Δυσης και να τηρει τα θρησκευτικα του αψογα διοτι ο εθνικισμος και ο εθνοτισμος μπορουν
    χωρις προβλημα να αντικατασταθουν
    απο τον θρησκευτισμο.Ετσι και οι ισλαμικες χωρες (Σαουδικη Αραβια κλπ) που εχουν αδικη κατανομη πλουτου στην χωρα τους θα απαλλαγουν απο τα ριζοσπαστικα τους
    στοιχεια που μπορει να ανατρεψουν το καθεστως της αδικιας εξαγοντας
    τους "ανταρτες" στη Δυση και το Ισλαμ μεσω των μεταναστων θα κατακλυσει και ανατρεψει το Δυτικο συστημα με αλλο τροπο(πληθυσμιακο,οικονομικο,φοβικο-τρομοκρατικο κλπ).Παρ ολα αυτα που
    φαινονται οτι ισχυουν αλλα πισω απο
    αυτα διακρινεται αρκετα καθαρα οτι
    υπαρχει συμπαιγνια σε υψηλοτατο επι
    πεδο με συμμετοχη εκατερωθεν και εν αγνοια των λαων αλλα και των κυβερνησεων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 08 Ιουλίου 2010 11:35 μ.μ.

    >οι αραπηδες μια χαρα φερονται στους ΜΠΟΕΡΣ στη νοτια αφρικη................<

    Έχεις πάει στην ΝΑΕ ποτέ, ή πλάκα κάνεις;

    @ 08 Ιουλίου 2010 8:30 μ.μ.

    Σωστό αυτό. Το ζήσαμε και στην Ελλάδα αυτό και με την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων, οι οποίοι ήσαν Έλληνες στο κάτω-κάτω της γραφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 09 Ιουλίου 2010 10:52 π.μ

    "Σωστό αυτό. Το ζήσαμε και στην Ελλάδα αυτό και με την έλευση των Μικρασιατών προσφύγων, οι οποίοι ήσαν Έλληνες στο κάτω-κάτω της γραφής".

    Ε, αφού ήταν Έλληνες και όχι Σομαλοί ή Πακιστανοί γιατί το αναφέρεις; Δε μπορείς να συγκρίνεις δύο διαφορετικές πραγματικότητες που τις διακρίνει αναντιστοιχία των ουσιωδών στοιχείων.

    Το απότέλεσμα της έρευνας δείχνει αυτό που αποτελεί φυσική συνέπεια της μαζικής μετανάστευσης αλλότριων πληθυσμών, και πραγματικά εκπλήσομαι που εκπλήσονται. Τι περίμεναν δηλαδή;

    Ρατσισμό δεν μπορώ να το ονομάσω. Αφύπνιση στο κάλεσμα του ενστίκτου της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης ναι, μπορώ να το πω. Πότε άλλωστε δημιουργούνται τέτοιες αμυντικές αντιδράσεις στους λαούς, παρά μόνον όταν νιώσουν πως με κάποιο τρόπο απειλούνται; Σήμερα η Ευρώπη και η Ελλάδα απειλούνται και αυτό οι λαοί το σφραίνονται στον αέρα βσισμένοι στο ένστικτο τους.

    Δεν "τσιμπάνε" στα αντιρατσιστικά και ύπουλα τσιτάτα της Νέας Τάξης (Δείτε και Παγκόσμιο Κύπελλο) και δεν τα χρειάζονται απλά επειδή δεν είναι ρατσιστές. Οι λαοί καταλαβαίνουν πως πίσω από αυτό το "ανακάτωμα" των διαφορετικών πληθυσμών που προωθεί και εφαρμόζει η Νέα Τάξη (η νέα μορφή του φασισμού που γέννησε το αυγό του φιδιού), δεν είναι η αγάπη προς τον άνθρωπο, ούτε η οικουμενικότητα της αλληλεγγύης που τους νοιάζει και λίγο τους ενδιαφέρει. Καταλαβαίνουν οι λαοί ότι χρησιμοποιούν αυτά τα όμορφα ιδεολογικά προσχήματα μόνο και μόνο για να πραγματοποιήσουν τους κρυφούς τους σκοπούς.
    Αυτοί είναι η απονεύρωση των ομοιογενών λαών και ο εκφυλισμός τους ως εθνική συλλογική οντότητα με την μεταφορά και την αναγκαστική για τους γηγηνείς συμβίωση με μεγάλους αριθμούς πληθυσμών διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας. Βλέπετε βγάζω το θέμα της φυλής, ως τρίτο σε σημασία.
    Τελικός σκοπός είναι η μετατροπή των Εθνών σε ένα νωθρό, απονευρωμένο και ψεκασμένο ανθρώπινο κοπάδι, ένα πειθήνιο παναθρώπινο προλεταριάτο που θα ζει δουλεύοντας χωρίς ιστορική μνήμη, πίστη και συνεπώς ανίκανο για οποιαδήποτε αντίδραση.
    Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί οι Εβραίοι μονοπωλούν την Σημιτική φυλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η λαθρομετανάστευση δεν είναι θέμα ρατσισμού.
    Ούτε το να δηλώσει μια χώρα ότι δεν χωράει άλλους μετανάστες, σημαίνει ρατσισμό.
    Η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών σε μια χώρα, μπορεί να επιφέρει πάρα πολλά προβλήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με τον ρατσισμό ή την ξενοφοβία. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μεταναστευση μονο σαν λαθρομεταναστευση μπορουσε
    για μεγαλο διαστημα να βαδισει διοτι και η EU χρειαζοτανε τα πολλα
    εκατομμυρια εργατων και οι πονηροι
    που κατοικουν την ηπειρο μας τους
    θελανε τζαμπα σχεδον πριν προλαβουν
    να ενσωματωθουν και ζητησουν δικαιωματα οπως και εγινε.Το θεμα δεν ειναι ο "ρατσισμος" διοτι και οι Μουσουλμανοι πιστευοντας οτι τα Δυτικα κρατη ειναι προσωρινα κατασκευασματα ενω η δικη τους κοινωνια θα τα αντικαταστησει διοτι ειναι "εκ θεου" και αυτοι ρατσιστικα σκεπτονται και δρουνε.
    Αρα μας ενδιαφερει οχι τα περι ρατσισμου αλλα κατα την γνωμη μου
    το αν αυτοι ερχονται στη Δυση βασει
    ενος σχεδιου,που οι ιδιοι δεν γνωριζουν,και το οποιο θα οδηγησει
    στην πολυδιασπαση των ηδη σε οχι συμπαγη κατασταση κρατικων οντοτητων το οποιο ειναι και στο σχεδιο της NWO.Δηλαδη τους εφεραν
    κυριολεκτικα βασει σχεδιου και τους
    μπολιασαν μεσα στις Δυτικες κρατικες οντοτητες ,κοντρα στο μελλον της "κρατικης οντοτητας" που
    ηθελε να τους χρησιμοποιησει αλλα να μη τους ενταξει εντος του συστηματος της.Με τον τροπο αυτο
    οι επικυριαρχοι επιταχυνουν την δια
    λυση των κρατικων οντοτητων υπερ της υπαρξης εθνοτικων ομαδων ευκολα
    χειραγωγησιμων.Προκειται για παιχνιδια μεγαλων διαστασεων που μπορει να διερευνηθουν με την βοηθεια της θεωριας των Συστημικων Δομων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.