13/7/10

WSJ: «Τα υποβρύχια που ‘βύθισαν’ την Ελλάδα»

Ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας επιρρίπτει στη Γερμανία
η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ


Ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας επιρρίπτει στη Γερμανία και σε άλλες χώρες που έχουν πουλήσει στις ελληνικές κυβερνήσεις στρατιωτικό εξοπλισμό η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ. Η αμερικανική εφημερίδα εξετάζει τη συμφωνία προμήθειας γερμανικών υποβρυχίων, τονίζοντας ότι η Αθήνα έχει ήδη πληρώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά έξι νέων υποβρυχίων από τη Γερμανία και τον εκσυγχρονισμό ενός παλαιότερου, χωρίς να έχει παραλάβει κανένα.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία αυτή συνέβαλε στην οικονομική βύθιση της Ελλάδας. Αναφερόμενη στη δημοσιονομική κρίση η εφημερίδα προσθέτει ότι οι κατά καιρούς συμφωνίες πώλησης αμυντικού εξοπλισμού στην Ελλάδα έχουν επιστρέψει στοιχειώνοντας τώρα τους πιστωτές της χώρας, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη δημοσιονομική ασυδοσία των ελληνικών κυβερνήσεων.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προωθήσει στην Ελλάδα μαχητικά αεροσκάφη της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας της οποίας ηγείται, όταν η Αθήνα ενδιαφερθεί ξανά για τέτοιου είδους αγορές.
skai.gr\

4 σχόλια:

  1. Αν εμείς είμαστε ανίκανοι και λαδιάρηδες, οι Γερμανοί φταίνε ?

    Οι Γερμανοί και όλοι οι ξένοι την δουλειά τους θέλουν να κάνουν.
    Να πουλήσουν και να τα "κονομήσουν".

    Ντροπή και αίσχος στις κυβερνήσεις τις Ελλάδας που μας καταχρέωσαν και εξαφάνισαν την Ελληνική Βιομηχανία και όλον τον παραγωγικό ιστό της πατρίδας μας...

    Αχιλλέας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη μια καλά που το κατάλαβαν, αλλά από την άλλη... Ε, δεν είναι και καλό να εξοπλιζόμαστε, εξ άλλου τι το θέλουμε ολόκληρο το Αιγαίο; Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας... Όσο για τη Θράκη, αφού οι Τούρκοι πήραν την Ανατολική, κρίμα δεν είναι να μην έχουν και τη Δυτική;

    Ειρήνη να υπάρχει... Αν μάλιστα είναι και Pax Americana ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Αχιλλέα

    Συμφωνώ και επαυξάνω.

    "Ντροπή και αίσχος στις κυβερνήσεις τις Ελλάδας που μας καταχρέωσαν και εξαφάνισαν την Ελληνική Βιομηχανία και όλον τον παραγωγικό ιστό της πατρίδας μας.." και δεν εκμεταλλεύονται τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενώ τα λεφτά που πήγαν σε αμερικάνικα συστήματα που ήταν και πολύ περισσότερα ήταν σωστές επενδύσεις και δεν έριξαν την οικονομία αυτό το κάνουν μόνο τα γερμανικά κτλ μη αμερικάνικα. Υποκριτές ξεβρακωθείτε μεταξύ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.