15/8/10

15 Αυγούστου 1984-15 Αυγούστου 2010 : Η Λαική Ανάσταση του Κουρδικού Λαού


4 σχόλια:

  1. Кαι απο που να ξερω κουρδικα Καυκασιε, για να καταλαβω τι λεει;!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 15 Αυγούστου 1984 Κούρδοι μαχητές του PKK Εξαπολύουν την πρώτη μεγάλης κλίμακας ένοπλη επίθεση στο Semdinli και στο Eruh.Ουσιαστικά ξεκινά ο ένοπλος αγώνας του PKK κατά των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, μετά την ημερομηνία αυτή.

    Κατά καιρούς υπήρξαν δηλώσεις Τούρκων στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών περί εξάλειψης του PKK, περί διάλυσης του, περί απομόνωσης του.

    Πολλές ευρωπαικές χώρες θεωρούν το PKK “τρομοκρατική οργάνωση” παρά την αντίθετη απόφαση ευρωπαικού δικαστηρίου και ουκ ολίγες φορές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις Κουρδικής καταγωγής Πολιτών ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της Τουρκίας.

    Δεν είναι λίγες οι φορές που Δημοκρατικές Χώρες όπως η Ελλάδα επίσημα έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία.Η Ελλάδα (μια χώρα που γεύεται δεκαετίες τώρα τα αποτελέσματα του τουρκικού επεκτατισμού, καθώς η Τουρκία κατέχει 37% Ελληνικού εδάφους και θέτει υπο αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Θράκη), δυστύχησε να δεί την Ελληνική Κυβέρνηση του Κου Σημίτη να παραδίδει τον Ηγέτη του Koυρδικού Λαού Οτζαλάν, δυστύχησε να δεί την Κα Μπακογιάννη ΥΠΕΞ να στέλνει συλλυπητήριο τηλεγράφημα για τα θύματα των Κούρδων «τρομοκρατών».

    Την τρομοκρατία του Επίσημου Τουρκικού Κράτους και του φασιστικού παρακράτους εις βάρους του Κουρδικού Λαού, ενός Λαού που οι ιστορικές του ρίζες στην περιοχή χάνονται στα βάθη των αιώνων,την έχουμε καταγράψει συστηματικά σε αυτόν το ιστότοπο.

    Το PKK πλέον είναι ο Κουρδικός Λαός , ο αγώνας των Κούρδων σήμερα, είναι ο δίκαιος αγώνας ενός Λαού που θέλει να ζήσει ελεύθερος.Η Τουρκία βρίσκεται πια αντιμέτωπη με τον απόλυτο πόλεμο των Κούρδων σε Πολιτικό, Κοινωνικό και Στρατιωτικό επίπεδο.

    Το γενοκτόνο τουρκικό κράτος σύντομα θα βρεθεί απέναντι στο ένοχο του παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με καλύπτουν απόλυτα όσα γράφει ο "Καυκάσιος". Πιστεύω στην ελευθερία αυτού του περήφανου λαού. Αλλά θέλω να δω κάποτε μια αληθινή "Κουρδική Δημοκρατία". Όχι ένα κράτος-παρία, ελεγχόμενο από τους Αμερικανούς ή τους Τούρκους, κατά το δοκούν. ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ που λέει οτι συμφωνεί με ένα "ημι-αυτόνομο" Κουρδιστάν, με τη μορφή "αυτοδιοικητικής επαρχίας" κλπ, κλπ, κλπ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ! ΜΗΝ "ΤΣΙΜΠΑΤΕ"! Αλλά καταλαβαίνω οτι υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες στο στόχο ίδρυσης ενός ΥΓΕΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ στο Κουρδιστάν. Μιας πραγματικής Δημοκρατίας. Πώς να "ανθίσει" μια δημοκρατία όταν θα περιβάλλεται από κράτη που διοικούνται απολυταρχικά; Είναι ένα ερώτημα, ίσως το μεγαλύτερο. Θα συμφωνείτε φαντάζομαι οτι ένα Δημοκρατικό Κουρδιστάν θέλει υποδομές, θέλει ισχυρή οικονομία, θέλει λαϊκή συνοχή, ικανή πολιτική ηγεσία (που δεν θα αναλώνεται σε κόντρες διαδοχής ή που δεν θα αλλοιωθεί από τους δυτικούς) και φυσικά ΒΟΥΛΗΣΗ. Αυτή, κρίνω οτι υπάρχει. Αλλά ένας αγώνας που αργεί να δικαιωθεί, καμιά φορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με προσωπικούς στόχους για δικό τους όφελος. Επιτέλους, ο αγώνας του Κουρδικού Λαού πρέπει να λάβει ένα ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΕΛΟΣ! Μπορεί να γίνει. Είναι εφικτό. Ο Σημίτης και οι συν αυτώ, διέπραξαν το μεγαλύτερο έγλημα με την παράδοση Οτσαλάν, θέλοντας ουσιαστικά να βάλουν "ταφόπλακα" στο ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Αλλά δεν τους πέρασε... Το λίπος του Πάγκαλου έχει κάνει το μυαλό του άμορφη μάζα, "σούπα" στην κυριολεξία (το υποστηρίζουν πολλές ιατρικές έρευνες, ψάξτε το). Όσο για τον Σημίτη.... Ακούστε, να τελειώνουμε: Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ! Τελεία και παύλα! Δεν τους βρίζω τους "κυρίους". Διαπιστώσεις κάνω φίλοι και φίλες και δέχομαι μάλιστα οτι οι διαπιστώσεις μου είναι "εύκολες" και "επιφανειακές"... Ναι, "επιφανειακές" είναι αγαπητοί γιατί σε "ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΦΕΛΛΟΥΣ", μόνο "επιφανειακές" διαπιστώσεις μπορείς να κάνεις. Δεν υπάρχει "βάθος πεδίου"... Αυτό πιστεύω, αυτό υποστηρίζω με σθένος σε ανάλογες συζητήσεις με οικείους μου και αν διαφωνείτε, το αποδέχομαι, δικαίωμά σας. ΕΓΩ έχω δώσει στον εαυτό μου τις απαντήσεις που έψαχνα τόσα χρόνια. Εσείς;

    Με εκτίμηση και ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για την φιλοξενία των αναρτήσεών μου,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ:


    ΟΣΟ ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΤΟ ΡΚΚ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

    ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΣΕ.

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΚΚ.
    ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΝΑΠΑΛΜ.
    ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΜΕ ΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩ; ΜΟΛΙΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΣΕ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΝΙΑ ΟΤΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΡΚΚ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.