15/8/10

Άνθρακες για την κυβέρνηση η ψήφος των μεταναστών στις δημοτικές!

ΣΕ μεγάλο «φιάσκο» αναδεικνύεται η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και μαζί καταρρέει σαν... χάρτινος πύργος το όραμα του Γ. Παπανδρέου για ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα εξανεμίζονται και οι προσδοκίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πίστευαν ότι οι αλλοδαποί θα έσπευδαν κατά χιλιάδες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του... ευεργέτη τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανταπόκριση είναι μηδαμινή κι ενώ στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι περί τους 250.000 θα κατέθεταν αιτήσεις προκειμένου να εγγραφούν στους σχετικούς καταλόγους, ο τελικός αριθμός δεν θα υπερβεί τις 30.000! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πάνε να ψηφίσουν.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους μόλις 2.000 αλλοδαποί και αναμένεται στις επόμενες 15 μέρες, που τελειώνει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, να φτάσουν τους 2.200.

Σε μικρότερους δήμους οι αιτήσεις αντιπροσωπεύονται με διψήφιους αριθμούς και σε μεγαλύτερους, όπως το Αιγάλεω, με τριψήφιους!

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε πως οι αλλοδαποί, οι οποίοι θα είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ του ΠΑΣΟΚ μια και η εκλογική του δύναμη έχει συρρικνωθεί απελπιστικά μετά τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων μηνών.

Πίστευαν λοιπόν οι κυβερνητικοί παράγοντες πως οι αλλοδαποί θα έτρεχαν... σωρηδόν να ψηφίσουν μια και θα είχαν μεγαλύτερη κατοχύρωση έναντι των άλλων και θα ήταν πιο εύκολο να νομιμοποιηθούν. Ως ανταπόδοση δε, ή από υποχρέωση, θα ψήφιζαν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Όμως φαίνεται ότι λογάριαζαν... χωρίς τον ξενοδόχο. Οι μετανάστες έδειξαν απροθυμία που κανείς δεν είχε προβλέψει σ' αυτή την έκταση.

Το γεγονός ερμηνεύεται ως άρνηση ή αδυναμία των αλλοδαπών να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό ή να αισθανθούν μέλη του συστήματος.

Επίσης εκτιμάται ότι οι αλλοδαποί δεν έκαναν αιτήσεις διότι φοβούνται πως, ενώ μέχρι τώρα ήταν ανεξέλεγκτοι, με τη δημογραφική αποτύπωση θα είχαν πλέον υποχρεώσεις, έλεγχο του εισοδήματός τους, φόρους κ.λπ.

Ενδεικτικό της απροθυμίας των αλλοδαπών να «ενστερνιστούν» την... ευκαιρία που πίστευε η κυβέρνηση ότι τους πρόσφερε, είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτήσεων που έκαναν οι αλλοδαποί για να ψηφίσουν, σε άλλους δήμους, αναλογικά είναι μικρότερος και από αυτόν της Αθήνας.

Έτσι στον Πειραιά έχουμε 350 αιτήσεις (σ.σ.: και είναι άγνωστο αν όλες γίνονται δεκτές) και στο Αιγάλεω έχουμε μόλις 160!

Οι αιτήσεις ανά εθνικότητα
Όσον αφορά τις αιτήσεις που έγιναν στην Αθήνα (1.559 μέχρι τέλος Ιουλίου και 2.000 μέχρι σήμερα) οι αλλοδαποί που τις υπέβαλαν προέρχονται: από το Μπαγκλαντές 540, από το Πακιστάν 259, από την Αλβανία 453, από την Αίγυπτο 47, από την Ινδία 71, από τη Ρωσία 2, από τη Νιγηρία 19, από τη Λιβύη 1, από τη Γεωργία 1, από τη Σιέρα Λεόνε 15, από το Μαρόκο 8, από το Ιράν 1, από το Ιράκ 1, από τις Φιλιππίνες 40, από τη Συρία 25, από την Ουκρανία 8, από την Ουγκάντα 2, από τη Μολδαβία 5, από τη Σρι Λάνκα 22, από την Γκάνα 10, από την Αιθιοπία 14, από την Ιορδανία 1, από την Γκάμπια 1, από την Αλγερία 5, από το Σουδάν 3, από τη Σενεγάλη 1, από τη Λιβύη 1 και από την Ιορδανία 2.
ΠΑΡΟΝ-PARON.GR

22 σχόλια:

  1. Πολύ το γουστάρησα αυτό !!!
    Το επόμενο βήμα είναι να σηκωθούν και να πάνε στις πατρίδες τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικα υπαρχει Θεος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα λυσαξουν παλι οι ισλαμολαγνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε πως οι αλλοδαποί, οι οποίοι θα είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ του ΠΑΣΟΚ μια και η εκλογική του δύναμη έχει συρρικνωθεί απελπιστικά μετά τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων μηνών."

    Αυτος ειναι ο σκοπος και οχι η ....ενσωματωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αιτήσεις για πολιτογράφηση ξέρουμε πόσες είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε κάποιες άλλες εποχές μεταφέροντας νυχθημερόν αεροπλάνα μέσο Κύπρου 100.000 γεωργιανούς κτλ αποβράσματα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει τώρα με τα αποβράσματα που περιφέρονται μέσα στη χώρα θα προσπαθήσει να έχει το πάνω χέρι και θα υποσχεθεί πολλά ακόμα στα μιάσματα και με την στήριξη του ΚΚΕ και τα υπόλοιπα μ@λ@ κόμματα( αριστερά που δεν γνωρίζουν τίποτα πέρα από να ασχολούνται με μ@λ@ γιατί απλά μισούν την χώρα μας και θέλουν να την κυβερνήσουν πουλώντας την ψυχή τους για λίγη εξουσία άτομα άσχετα άχρηστα δίχως να έχουν να επιδείξουν κάτι στη ζωή τους απλά τρέχουν και γλύφουν για μια θέση για ένα μισθό και αργότερα για μια σύνταξη παχυλοί για τα καλά που πρόσφεραν στο κράτος κτλ ) εδώ επεμβαίνει η τύχη έρχεται η κρίση και τα μιάσματα σιγά σιγά τα μαζεύουν και το ΠΑΣΟΚ μένη με την όρεξη, έχω διαπιστώσει ότι πάρα πολλές οικογένειες αλλοδαπών κάπου 10% στην περιοχή μου τα μαζέψανε για να πάνε πίσω στο μπου…. που ζούσαν τόσα χρόνια μας απαλλάξανε από την παρουσία τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζετε ότι δεν θα λυσάξει ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να τους βρει και να τους εγγράψει? Κι ότι δεν θα τους απειλούν και παραπληροφορήσουν ότι αν δεν ψηφίσουν θα έχουν "συνέπειες" ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ///////And what is Ramadan? It commemorates the revelation of the first verses of the Koran to Mohammed. And those first verses of the Koran conclude with, “Guide us the straight way, not (the way) of those who earned Your Anger (such as the Jews), nor of those who went astray (such as the Christians).” That same verses appears in the daily prayers of Muslims Ramadan marks the beginning of Islam’s intolerance for other religions

    Seen in that light, Ramadan marks the beginning of Islam’s intolerance for other religions, as embodied in its scriptures. When Muslims schools teach pupils that Jews are apes and Christians are pigs, they are relying on the wellspring of hate already in the Koran. A non-Muslim country holding an event to mark any aspect of Ramadan is as mad as sheep celebrating their own slaughter///Religious Freedom must be defended, from all those who would take it away. The history of Islam is the history of genocide, oppression and ethnic cleansing practiced by Muslims against non-Muslims. Islam is the death blow to religious diversity and freedom. And nowhere better is that seen than Mecca, a city that was once a mecca for different religions, which is now barred to all but Muslims. Mecca is the Muslim ideal. And it exemplifies what they hope to accomplish/////Meanwhile, Abdul Rahman Al-Sudais, the Imam of the Grand Mosque of Mecca, has praised terrorism saying “Allahu Akbar! These are signs of victory: Jihad has remained the only wining card and the light of hope in the hands of those sincere people among the Ummah”. He has called Jews “scum of the earth” and “rats of the world”, Christians, “cross-worshipers” and filled with “rotten ideas and poisonous culture” and had similarly charming things to say of Hindus. This is how the world looks from Mecca, the heart of Islam. And this is why Islam and religious freedom are incompatible....ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να κάτσουμε να κάνουμε τη σούμα:

    540 Μπαγκλαντές
    259 Πακιστάν
    47 Αίγυπτος
    19 Νιγηρία
    2 Λιβύη (αναφέρεται 2 φορές)
    8 Μαρόκο
    1 Ιράν
    1 Ιράκ
    2 Ουγκάντα
    22 Σρί Λάνκα
    10 Γκάνα
    5 Αλγερία
    3 Σουδάν
    1 Σενεγάλη
    =====================
    919 Δυνητικά επικύνδυνοι και μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι.

    25 Συρία
    3 Ιορδανία
    ================
    28 Μουσουλμάνοι συμβατοί όμως με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της

    15 Σ. Λεόνε
    71 Ινδία
    ================
    86 άλλοι ΜΗ μουσουλμάνοι αφροασιάτες οι οποίοι είναι επίσης μη αφομοιώσιμοι.

    Απο όλους τους αιτούντες, μόνο οι Ευρωπαίοι (συμπ των Αλβανών) και οι Γερωργιανοί είναι δυνητικά αφομιώσιμοι.

    Καταλαβαίνετε πώς θα είναι το μέλλον μας, με το 60% των μεταναστών να είναι μη αφομοιώσιμοι Αφροασιάτες.

    Ευτυχώς έχουμε χρεωκοπήσει και πάμε κατά Καπερναούμ, και κανένας δεν θέλει να γίνει πολίτης ενός χρεωκοπημένου κράτους. Ευτυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. & η ιδανική εικόνα...

    http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1438663_lysi.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ας ελίσουμε να μην πάνε ολοί τελευταία στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί έχουν μεγαλύτερη εθνική συνείδηση από τα νεοταξικά διεθνιστικά μπουμπούκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού έχουν τόσο ανάγκη τις ψήφους των μουσουλμάνων, ας πάνε καλλύτερα να πολιτογραφηθούν στις χώρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ισλαμο/κεμαλολάγνοι και φιλοσιωνιστές θα ήσαν όλο χαρά επειδή θα έβγαζαν όποιον θα τους βόλευε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού βλέπουν ότι δεν έρχονται ετσι απλά, βλέπω τον Παπανδρέου στα οικονομικά πακετα που θα εξαγγειλει στη ΔΕΘ να ανακοινωνει ότι καθε αλλοδαπος που θα "γίνεται" Έλληνας θα παίρνει επίδομα 2000 ευρώ. Να υπάρχει και ενα κίνητρο βρε αδερφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο μεταξύ, υπάρχει και άλλο θέμα.
    Υπάρχει προσφυγή στο ΣτΕ που ζητά να ακυρωθείαπόφαση του υπ. Εσωτερικών, κατά την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά για αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο αλλοδαπών για την απόκτηση ιθαγένειας. Ζητά ακόμα να ακυρωθεί και η εγκύκλιος σχετικά με την συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές για ΟΤΑ.
    Στην προσφυγή θίγεται το θέμα αντισυνταγματικότητας των δύο διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν μέσα στο τρέχον έτος, ενώ αμφισβητείται το ζήτημα νομιμότητάς τους και συμβατότητας με το κοινοτικό δίκαιο (λόγω του ότι αλλοιώνουν την λαική κυριαρχία και νοθεύεται η βούληση του ελληνικού λαού στις προσεχείς εκλογές. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΧΕΣΤΕ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ.

    "Να μην επιτραπεί στους μετανάστες να ψηφίσουν"

    Αίτηση ακύρωσης των ρυθμίσεων του νόμου Ραγκούση με τις οποίες επιτρέπεται η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους για τις επερχόμενες εκλογές τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Νοέμβριο, 642.905 αλλοδαπών που διαμένουν επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα, κατέθεσε δικηγόρος της Αθήνας.

    Ο Γιάννης Ανδριόπουλος, αναφέρει στην αίτηση που υπέβαλλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ότι αλλοιώνεται η συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως θεσπίζεται στο άρθρο 1 του Συντάγματος, καθώς και ότι νοθεύεται η βούληση του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές με τη συμμετοχή των αλλοδαπών και το δικαίωμα ψήφου που τους εκχωρείται.......

    http://www.antibaro.gr/forum/1856

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σωστός ο κύριος Ανδριόπουλος!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τους δεχθήκαμε, τους φιλέψαμε, τους ποτίσαμε, τους δώσαμε εργασία, ε, όχι και να μας πηδήξουν!!
    Interceptor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο μουσουλμανικό άκρως φιλοτουρκικό πυρηνικό Πακιστάν, πεθαίνουν σαν τις μύγες λόγω πλημμυρών κλπ. Τα πυρηνικά τους μάραναν. Γελοίοι. Έξω όλα τα Ισλαμοπάκια από την πατρίδα μας. Δεν τους χρωστάμε ΤΙΠΟΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τους δεχθήκαμε, τους φιλέψαμε, τους ποτίσαμε, τους δώσαμε εργασία, ε, όχι και να μας πηδήξουν!!
    Interceptor

    γιατι οχι φιλε μου? σε καποιους και καποιες μπορει να αρεσει. Λοιπον για να κοπουν τα αστεια οποιος θελει μεταναστες ας παρει εναν σπιτι του και να τον παντρεψει και με την κορη του αμα θελει.

    προβοκατορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Πρώτον, όπως εξήγησα σήμερα στις εκπομπές μου, μέχρι σήμερα ελάχιστοι αλλοδαποί έκαναν χρήσι του νόμου του Πασόκ. Αυτό συνέβη διότι οι ασφαλιστικές δικλείδες που μπήκαν, μετά από την πίεσι που ασκήσαμε και τις 500.000 υπογραφές που μαζέψαμε ως τότε, ανάγκασαν το Πασόκ να αλλάξη δραστικά το αρχικό του σχέδιο. Ιδιαίτερα η κατοχή νομίμων πιστοποιητικών και φορολογικής δηλώσεως ανάγκασε τους αλλοδαπούς να μήν πάνε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Όσο λοιπόν καμμιά 500αριά θερμοκέφαλοι μας εξύβριζαν για το ότι δήθεν κάναμε γαργάρα το μεταναστευτικό, όπως εσύ έκανες μόλις τώρα (τόσα καταλαβαίνεις από πολιτική τόσα λες), εμείς σώσαμε την πατρίδα. Ματαίως φώναζα και έγραφα άρθρα εδώ ότι ο αγώνας δεν πήγε χαμένος και ότι έτσι όπως ψηφίστηκε ο νόμος δεν θα αλλάξη δραματικά τις ισορροπίες. Προδότες μας ανεβάζατε, κότες μας κατεβάζατε, αλλά εάν εμείς δεν είμασταν στην Βουλή, αυτές οι αλλαγές δεν θα είχαν επιτευχθεί και τώρα δεν θα είχαμε αυτούς τους ελαχίστους αριθμούς. Ζήτα λοιπόν συγγνώμη αν έχης αξιοπρέπεια και μεγαλείο ψυχής αν μπορής να δης τί έγινε."

    του Άδωνι Γεωργιάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.