5/8/10

Νέες τακτικές για Αφγανιστάν ανακοίνωσε ο στρατηγός Πετρέους

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, διοικητής των αμερικανικών και των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα νέες κατευθυντήριες οδηγίες τακτικής που αποσκοπούν στη μείωση του αριθμού των Αφγανών αμάχων που σκοτώνονται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε, στην ουσία να ενισχύσουμε, τις προσπάθειες για να μειωθούν οι απώλειες αθώων πολιτών στο απολύτως ελάχιστο», σημείωσε ο στρατηγός Πετρέους.

Οι κατευθυντήριες αυτές οδηγίες τακτικής, η οποίες τέθηκαν σε ισχύ την 1η Αυγούστου, αποσαφηνίζουν και διευκρινίζουν τις συνθήκες προσφυγής στη βία, κυρίως στις περιπτώσεις που είναι παρόντες άμαχοι.

«Οι κατευθυντήριες οδηγίες θέτουν αυστηρά τους αμάχους στο επίκεντρο κάθε απόφασης όσον αφορά την ανάγκη προσφυγής στη βία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώνονται από τις διεθνείς δυνάμεις στο Αφγανιστάν είχε μειωθεί υπό τη διοίκηση του στρατηγού Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, ο οποίος είχε καταστήσει το θέμα αυτό μία από τις προτεραιότητές του.

«Οι κατευθυντήριες αυτές οδηγίες βελτιώνουν τις προηγούμενες», προστίθεται στη σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν έδωσε στη δημοσιότητα το σύνολο των οδηγιών αυτών, καθώς μεγάλο μέρος τους έχει καταχωρηθεί ως απόρρητο για αμυντικούς λόγους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    ΟΙ Αμερικάνοι αντιμετωπίζουν μια άλυτη αντίφαση: Από τη μια είναι αναγκασμένοι να σκοτώνουν αμάχους αφού το αντάρτικο αναμιγνύεται με τον άμαχο πληθυσμό. Επίσης το σκότωμα των αμάχων είναι τρόπος εκφοβισμού του πληθυσμού.
    Από την άλλη η ιδεολογία περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", προστασίας, ως εκ τούτου, των αμάχων, τους εκθέτει στην κοινή γνω΄μη της πατρίδας τους (και όλων των χωρών της Δύσης). Η αντίφαση είναι άλυτη εαν ο πόλεμος παρατείνεται τόσο ώστε η δυτική κοινη γνώμη να "κουραστεί" και να αντιδράσει.
    Στο Βιετνάμ η δυτική κοινή γνώμη αντέδρασε ενεργητικά, διαδηλώσεις κλπ. Εκτοτε η ιδεολογία περί ειρήνης, ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, περί διαλόγου κλπ υπονόμευσε τη διαθεση και ικανότητα των λαών της Δύσης να πολεμήσουν, επίσης και η νωχέλεια της ευημερίας. Μην ξεχνάμε ότι οι Αμερικάνοι έφτασαν στο σημείο να πουν ότι "οι Γερμανοί πρέπει να μάθουν να σκοτώνουν"!
    Συμπέρασμα: αν μια πολεμική δουλειά γίνει στα γρήγορα και αναίμακτα (πχ Σερβία)έχει καλώς. Αν παραταθεί και έχει θύματα (ακόμα και του εχθρού)τότε η διάθεση είναι "να τα παρατήσουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στὸ Ἀφγανιστάν, σιγά - σιγά χάνεται ὁ πόλεμος καὶ ὄχι μόνον.
    ἀποσταθεροποιεῖται τὸ Πακιστὰν καὶ συνεπῶς ἡ εὐρύτερη περιοχή.
    Νὰ δῶ πῶς θὰ ξεμπλέξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέες τακτικές λέει ο Πετρέους;;;
    Δηλαδή θα κάνει όλους τους στρατιώτες του ...μουσουλμάνους για να πάνε να διαβρώσουν τους Ταλιμπάν από μέσα ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.