18/8/10

Στο τραπέζι η αμυντική συνεργασία

Το ζήτημα της περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση που είχαν στον Πόρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Παρόντες από την ελληνική πλευρά ήταν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Πάνος Μπεγλίτης αντίστοιχα, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και από την ισραηλινή πολιτικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι του κ. Νετανιάχου. Λίγο νωρίτερα, στη μαρίνα του Φλοίσβου, όπου συναντήθηκαν, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να μιλήσει στο ζεύγος Νετανιάχου για την ιστορία του θωρηκτού «Αβέρωφ» και του αντιτορπιλικού «Βέλος».

Κοινές ασκήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Α», οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν όλο το πλέγμα της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας των δύο πλευρών, την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών, την αμυντική συνεργασία αλλά και τη συνεργασία στη συμπαραγωγή αμυντικών εξοπλισμών, ενώ συμφώνησαν στη μελλοντική διεξαγωγή κοινών ασκήσεων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ.

Ετσι, μετά το «πάγωμα» της κοινής άσκησης «Μίνωας» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, εξαιτίας της ελληνικής πρωτοβουλίας για αναστολή της, ως απόρροια της ισραηλινής επίθεσης στο διεθνή στολίσκο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, η πρώτη κοινή άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ θα αφορά στις αεροπορίες των δύο χωρών και θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Ανδραβίδα, με σκοπό την έρευνα και διάσωση.
ΝΕΑ-ΑGELIOFOROS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.